به گزارش مشرق به نقل از ستاد خبري ششمين همايش بين المللي دکترين مهدويت، متن کامل بيانيه بدين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام علي المهدي الذي وعدالله عزوجل به الامم.
ششمين همايش بينالمللي دکترين مهدويت با رويکرد تدوين راهبرد و با هدف گسترش و تعميق فرهنگ ناب مهدوي در جهان، به همت مؤسسه آينده روشن (پژوهشکده مهدويت) از مراکز مهدوي حوزه علميه قم و حمايت حوزه علميه، مراجع و آيات عظام و همکاري دانشگاه عالي دفاع ملي و پارهاي از ديگر مراکز آموزش عالي، به کار خود پايان داد و فرهيختگان حوزه و دانشگاه با رهنمودها و توصيههاي عالمان ديني و همسويي با مراکز علمي ـ پژوهشي حوزوي و دانشگاهي کشور، با استفاده از آموزه مهدويت به تبيين و تدوين راهبردهاي فرهنگي در عرصه زمينهسازي جامعه منتظر و دولت مهدوي پرداختند.
مجموعه مقالات و سخنرانيهاي انديشمندان داخلي و خارجي از کشورهاي متفاوت، با اهتمام به قابليت مهدويت و منجيگرايي در راستاي موضوعات فراخوان همايش در اين گردهمايي ارائه گرديد و نخبگان به طرح نگرشها و مدلهاي تدوين راهبردي فرهنگي در عرصه زمينهسازي جامعه مهدوي پرداختند. تا با توجه به ارتباط وثيق مباحث مهدويت با کتاب و سنت و علوم اسلامي که بر انديشمندان پوشيده نيست، به طرح و گسترش تفکر و عمل راهبردي در عرصههاي اجتماعي پرداخته شود. از اين رو همه انديشمندان بر اين امر توافق دارند که استقرار راهبردي فرهنگ انتظار و منجيگرايي، در اديان، در جهت الگوسازي و انديشههاي نوين، راهگشاست و ميتوان از آن در مسير موضوعات و مشکلات دنياي نوين، استفاده نمود.
امروز با نگاهي به حجم فعاليتهاي متفاوت مذهبي در جوامع مختلف، جاي هيچ ترديدي نيست که تمامي عالمان ديني، اصل اعتقاد به يک منجي آسماني و حضور انسان کامل را در شکوفايي زندگي بشر و حل اختلافات جهان پذيرفتهاند، از اينرو آنچه که در همايش امسال به گفتگو و تبادل نظر گذارده شد، تأمل در شيوه و عمل راهبردي در نيل به جامعهاي است که در انتظار آن مصلح به سر ميبرد و اين پرسش در اين همايش به گفتگو گذارده شد که چگونه ميتوانيم کودکان، جوانان، زنان، نهادها، دولتها و کارگزاران را به سوي جامعه مطلوب، جامعه منتظر مصلح جهاني ـ فرا خوانيم و چه راهبردهاي را در حوزه فرهنگي تدوين و توحيد نمائيم؟
در واقع همايش دکترين مهدويت پس از ? سال همايش بحث و گفتگو درباره مباني نظري و بنيادين بحث مصلح جهاني، در سال ششم کوشيد تا از قابليت و توانايي اين بحث نظر در مسير تدوين راهبردها و راهکارهاي فرهنگي استفاده نمايد و اميد بر اين دارد تا انديشمندان و متفکران در اديان متفاوت، پيرامون بوميسازي اين مسأله اساسي به پژوهش پرداخته و به تدوين راهبردهاي فرهنگي متمرکز و مستقرء جامعه مطلوب جامعهاي ايدهآل که در انتظار مصلح جهاني به سر ميبرد.
در پايان از همه مراکز علمي و پژوهشي، مديريتي و کارگزاري بجّد ميخواهم تا در مورد اين آموزه بالنده که رمز هويت شيعه است، با رويکرد راهبردي و قابل برنامهريزي، سرمايهگذاري جدي نمايند و مسئولان بلندپايه و ارشد نظام به ويژه مسئولان فرهنگي در ايام مبارک نيمه شعبان، کارنامه سازمان متبوعه خود را در رابطه با راهبردهاي توسعه و نهادينهسازي فرهنگ انتظار و زمينهسازي ظهور حضرت حجت، خدمت رهبر معظم انقلاب و مردم مهديياور فرهيخته ايران در قالب برنامههاي عملکردي و گزارشهاي رسانهاي ارائه دهند. اين درخواست مطالبه اصلي دستاندرکاران و شرکتکنندگان همايش از مراکز فرهنگي و مسئولان نظام است.
لازم به ذکر است موضوع همايش سال آينده راهبردها و راهکارهاي اخلاقي جامعه و دولت زمينهساز است. اميد است همچون سالهاي گذشته فرهيختگان داخلي و خارجي ما را ياري نمايند.
کد خبر 1498
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۰
- ۰ نظر
- چاپ
همزمان با اختتاميه همايش دکترين مهدويت بيانيه اي قرائت شد که در آن بر نهادينه سازي فرهنگ انتظار و زمينه سازي ظهور تاکيد شده است.