میقاتی طی سفر خود به مكه مكرمه در حاشیه اجلاس سازمان همكاری اسلامی دیداری غیر رسمی با یكی از مقامات عربستانی داشت كه طی آن از وی شنیده است كه كوتاه ترین راه برای اینكه شخصیتی قابل قبول برای ریاض باشد ،این است كه از مقام خود استعفا كند.
به نوشته الاخبار، تناقضی آشكار میان رویكردهای ریاض و واشنگتن در رابطه با دولت لبنان وجود دارد چراكه عربستانی ها به هر صورت كه شده خواستار به زیر كشیدن این دولت هستند، اما مقامات آمریكایی به منظور از میان نرفتن استقرار لبنان ترجیح می دهند كه میقاتی بر سر كار باقی بماند.
هدف اصلی عربستان و جریان 14 مارس لبنان از تلاش به منظور سقوط دولت میقاتی این است كه این دولت بر انتخابات پارلمانی سال 2014 این كشور نظارت نداشته باشد و برای آنها به هیچ وجه مهم نیست كه این امر چه آثاری بر ثبات و استقرار لبنان و حتی منطقه خواهد گذاشت.
به نوشته الاخبار، شخصیت بارزی از جریان 14 مارس كه بیشترین اصرار را بر انتخاب گزینه استعفای وزرای جنبلاط از دولت دارد، 'فواد سنیوره' رییس فراكسیون المستقبل مجلس لبنان بوده كه در دیدار خود با 'جفری فیلتمان' معاون وزیر امور خارجه آمریكا در سفرش به بیروت، سه بار در خصوص این گزینه تاكید كرده است.
'نبیه بری' رییس مجلس لبنان نیز در این باره گفته است كه بعید به نظر می رسد كه جنبلاط قبول كند كه در اسقاط دولت میقاتی نقش اصلی را داشته باشد، چرا كه وی از دولت فعلی بیشترین استفاده سیاسی را می برد، اما نباید از ذهن دور داشته كه ممكن است وی در جریان سفر آینده خود به عربستان پیشنهادهای مقامات این كشور را بپذیرد و ماجراجویی هایی در این خصوص انجام دهد.
بری ادامه می دهد: میقاتی به دلیل موضوعی تمایلی به ادامه حكومت ندارد، چرا كه در زمان تشكیل دولت، وی همانند ما نمی دانست كه قرار است در سوریه چنین حوادثی صورت پذیرد.
بری می گوید: ما فعالیت های خود را به این دلیل ادامه می دهیم چرا كه در مواضع سیاسی خود ثابتیم، اما میقاتی خود را در شرایطی جدید حس می كند كه با محاسباتی كه در زمان تشكیل دولت داشت همخوانی ندارد.