کد خبر 146603
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۳

جلسه ۲۷۰ دقیقه‌ای امروز نمایندگان مجلس فقط یک مصوبه داشت.

  به گزارش مشرق به نقل از فارس، جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهار‌شنبه) 25 مردادماه ساعت 8:17 دقیقه با حضور 220 نفر از نمایندگان به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

*لاریجانی: رجزخوانی‌های رژیم صهیونیستی از فرط ناتوانی است نه قدرت

علی لاریجانی پس از اینکه سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس دستور جلسه امروز صحن را قرائت کرد به پشت تریبون آمد و در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه در آستانه روز قدس قرار داریم، اظهار داشت: قدس افتخار هوشمندانه یادگار امام (ره) است که امام در سال 58 در پیامی اعلام کردند که جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‌کنم آخرین جمعه ماه رمضان را که از ایام قدر است و می‌تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین باشد، به عنوان روز قدس انتخاب کرده و طی مراسمی همبستگی بین‌المللی مسلمانان در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان را اعلام کنند.

وی افزود: در 25 مرداد همان سال امام در سخنانی فرمودند روز قدس روز اسلام ‌و روزی است که باید اسلام را احیا کرد و ‌به همه ابرقدرت‌ها هشدار داد که اسلام دیگر تحت سیطره شما و اعمال خبیث شما واقع نخواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که این ندای حق‌طلبانه امام گرچه در بدو امر به خاطر دست‌نشاندگانی بی‌مقدارانی که بر کشورهای اسلامی سلطه داشتند، به خوبی شنیده نشد اما امروز جایگاه خود را یافته و شاهد تحقق آرمان‌های آن پیر فرزانه مسلمانان هستیم و بعد از بیداری اسلامی در منطقه ملت‌های مسلمان به وظیفه خود آگاه شده و تحولات چشمگیری را رقم زده و می‌زنند.

لاریجانی به تاریخچه سلطه رژیم صهیونیستی بر سرزمین فلسطین اشاره و تصریح کرد: از سال 1879 میلادی که کنگره بال و موسسه سیاسی مدرن ‌ایجاد کشوری یهودی را دنبال کردند، ‌انگلستان سرزمین‌هایی نظیر آرژانتین، قبرس، صحرای سینا و اوگاندا را برای این امر پیشنهاد کرد که سرانجام سازمان جهانی صهیونیسم در سال 1905 فلسطین را برای این امر برگزید و این‌چنین نطفه یک غده سرطانی در خاورمیانه ‌بسته شد.

وی ادامه داد: در سال 1948 با بیانیه رسمی موجودیت‌ دولت اسرائیل اعلام شد که تئودور هرتسل مرزهای دولت یهود را از نیل تا فرات در نظر گرفته بود اما در طرح کمیته انگلیس پیر و کتاب سفید مک‌دونالد وزیر مستعمرات انگلیس در سال 1939 و در قطعنامه شماره 181 سازمان ملل این نیت پلید مخفی نگه داشته شد اما نحوه برخورد صهیونیست‌ها حتی با قطعنامه سازمان ملل و تقسیم مناطق به نحوی بود که به هیچ وجه نه تنها قصد اجرای مصوبه سازمان ملل را نداشت بلکه به دنبال گسترش سرزمین‌های تحت سلطه و پیگیر هدف نیل تا فرات بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی به 8 طرح سازش در مورد فلسطین اشاره و اظهار داشت: اگر در مفاد این طرح‌ها دقت شود، همگی بر این گمان استوار است که جهان عرب به این نتیجه رسیده که تا ابد دامنگیرش خواهد بود و به دلیل منافع حکومتی خود با تغییرات جزئی عملاً تثبیت اسرائیل را مهر تأیید می‌زدند.

لاریجانی اضافه کرد: این طرح‌های سازش چون استراتژی‌هایشان ابقای اسرائیل ‌و از طرفی پذیرش ناتوانی کشورهای اسلامی در مصاف اسرائیل بود، ‌‌هیچ دستاوردی برای مردم مظلوم فلسطین نداشت و بدتر از همه سازمان آزادی‌بخش فلسطین ‌که خود را جریان مبارز فلسطین معرفی می‌کرد، به دلیل ناباوری در توانمندی خود آن هم به سازش کشیده شد.

وی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با ابتکار امام (ره) استراتژی جدیدی در منطقه خاورمیانه شکل گرفت و روز قدس نماد این راهبرد بود؛ امام با تیزهوشی و توجه به مبانی اصیل اسلامی ریشه مشکل را پیدا کرد.

نماینده مردم قم در مجلس به بیانات ‌معمار کبیر انقلاب در مورد وحدت مسلمانان برای حل مسئله فلسطین اشاره کرد و گفت که امام خمینی (ره) ‌فرمودند "اگر هر مسلمانی یک سطل آب را در دست گیرد، اسرائیل را غرق خواهند کرد."

لاریجانی اضافه کرد: امام روحیه خود‌باوری را در مسلمانان زنده ‌و جهاد اسلامی را مبنای این حرکت معرفی کرد و راهبرد اصلی مقاومت اسلامی را قطع غده سرطانی اسرائیل دانست و این موضوعی بود که رهبر معظم انقلاب نیز در اجلاس فلسطین سال 90 بر آن تاکید کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی راهبرد انقلاب اسلامی در مورد فلسطین را مجاهدتی دانست که اولین ضربه خود را در سال 2000 به رژیم صهیونیستی در لبنان وارد کرد.

لاریجانی افزود: ضربه بعدی راهبرد انقلاب در سال 2006 در جنگ 33 روزه بود که رژیم صهیونیستی با توافق راهبردی به آمریکا قصد داشت ذلت خود را بر سیطره مجدد بر خاورمیانه بدل کند که با شکست مفتضحانه مواجه شده و هیمنه رژیم صهیونیستی در هم کوبیده شد.

وی جنگ 22 روزه غزه را شکست دیگری برای رژیم صهیونیستی دانست و اظهار داشت: این شکست‌های پی در پی آن گونه بود که آمریکا مجبور شد اعلام کند امنیت اسرائیل خط قرمز آنهاست و همین جمله نشانگر عجز اسرائیل در تامین امنیت خود است.

نماینده مردم قم در مجلس گفت که نتیجه بعدی این راهبر انقلاب اسلامی در حرکت عظیم بیداری اسلامی هویدا شد که رژیم صهیونیستی در چنبره چنگال‌های سیاسی قرار گرفت و اگر امروز این رژیم هر از چند گاهی رجزی می‌خواند، از فرط ناتوانی است نه قدرت.

لاریجانی با اشاره به کودتای 28 مرداد در ایران، این کودتا را معلول طراحی‌های آمریکا و انگلیس و ناشی‌گری‌های داخلی و خیانت برخی گروه‌ها دانست و گفت که استعمار آمریکا در واقع به قصد سلطه درازمدت در منطقه نیازمند سرنگونی دولت ملی و مجلس ملی در ایران بود که با بهره جستن از اختلافات داخلی و دور شدن مردم از صحنه، کودتای آمریکایی را محقق و استبداد را حاکم کرد و اینها گوشه‌هایی از دلایلی است که چرا در گفتمان امام خمینی (ره) آمریکا شیطان بزرگ نام و مجلس در راس امور قرار گرفت.

*ادامه بررسی طرح استخدام معلمان حق‌التدریس به جلسه بعد موکول شد

 بعد از پایان اظهارات رئیس مجلس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اولین دستور کاری خود جزئیات طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد‌آموزی در آموزش و پرورش را بررسی کردند.

کلیات این طرح روز سه‌شنبه 17 مرداد‌ماه به تصویب نمایندگان رسید و بهارستان نشینان بررسی جزئیات آ‌ن را روز دوشنبه هفته جاری آغاز کردند و در جلسه امروز تبصره 9 این طرح را با پیشنهاداتی مورد بررسی قرار دادند.

در جریان بررسی تبصره 9 این طرح نادر قاضی‌پور پیشنهاد حذف عبارت "از طریق برگزاری آزمون و با در نظر گرفتن شرایط مندرج در مواد 2 و 3 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد‌آموزی در آموزش و پرورش مصوب 15 مهر 1388 و اصلاحات بعدی آن، مدرک و رشته تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقه‌ای و سنوات همکاری با آموزش و پرورش"‌ را مطرح کرد.

نمایندگان مجلس با 80 رای موافق، ‌113 رای مخالف و 26 رای ممتنع از مجموع 247 رای ماخوذه ‌با این حذف عبارت از متن تبصره 9 مخالفت کردند.

در ادامه مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود پیشنهاد حذف "از طریق برگزاری آزمون" در متن این تبصره را مطرح کرد که باز هم بهارستان‌نشینان با 72 رای موافق، 123 رای مخالف و 15 رای ممتنع از مجموع 204 رای ماخوذه با این حذف مخالفت کردند.

پس از بررسی این پیشنهاد‌ها علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه این شبهه وجود دارد که پاراگراف آخر این تبصره در کمیسیون به تصویب رسیده یا خیر، گفت: بررسی این طرح فعلاً متوقف می‌شود تا در جلسه علنی بعدی مجلس روشن کنیم که آیا بند "مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمتی آموزشی که در سال تحصیلی 90-91 با آن وزارتخانه همکاری داشتند، مطابق روال همان سال به همکاری خود با آموزش و پرورش ادامه می‌دهند"، مصوبه کمیسیون آموزش بوده یا خیر و پس از روشن شدن این موضوع در خصوص این تبصره تصمیم می‌گیریم.

وی در واکنش به اعتراضات برخی نمایندگان برای ادامه بررسی این طرح گفت: متنی که در گزارش کمیسیون آموزش و پرورش آمده است، با متنی که اکنون چاپ شده، متفاوت است بنابراین باید بررسی کنیم چراکه مشخص نیست این بند در کمیسیون آموزش تصویب شده یا خیر؛ همچنین باید بررسی کنیم که چه کسی گزارش را به این شکل آورده است.

پس از سخنان علی لاریجانی بررسی جزئیات طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد‌آموزی در آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز متوقف و ادامه بررسی آن به جلسه بعدی پارلمان موکول شد.

*نصیحت لاریجانی به کمیسیون‌ها: سؤالات از وزرا را سریع‌تر بررسی کنید

در همین حین بود که مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی طی اخطاری با استناد به اصل 87 قانون اساسی اظهار داشت: اخطار بنده نسبت به دستور کار هفته جاری مجلس است چراکه طبق این اصل وقتی نماینده‌ای سؤالی از یکی از وزرا را به کمیسیون‌های تخصصی ارائه می‌دهد، این سوال باید پس از بررسی در کمیسیون در صورتی که نماینده قانع نشد، در صحن بررسی شود.

وی ادامه داد: این موضوع نشان از جایگاه مجلس دارد که متاسفانه برخی سؤالات‌ که نمایندگان مجلس به کمیسیون‌های تخصصی تحویل داده‌اند، از خرداد‌ماه در کمیسیون‌ها مانده و هنوز در صحن بررسی نشده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: روز گذشته شخصاً به برخی کمیسیون‌ها مراجعه کردم و راجع به بررسی نشدن این سؤالات پیگیری کردم اما اعضا و سخنگوی این کمیسیون‌ها می‌گویند طبق نظر رئیس کمیسیون و از آنجا که سه سؤال به کمیسیون رسیده، بهتر است تعداد سؤالات بیشتر شود و بعد از آن وزیر را دعوت کنیم.

سنایی افزود: بنده اسم این کمیسیون‌ها را مطرح نمی‌کنم اما این درست نیست که سؤالات نمایندگان در کمیسیون‌ها بماند و رئیس کمیسیون بگوید بگذارید سؤالات بیشتر شود، بعد وزیر را دعوت کنیم.

لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اخطار سنایی گفت: اگر شما به هیئت رئیسه تذکر می‌دهید، باید به هیئت رئیسه نامه می‌دادید که کدام کمیسیون این اقدام را انجام داده تا ما بررسی کنیم.

وی ادامه داد: اما فعلا من می‌توانم نصیحت کنم که کمیسیون‌های تخصصی باید سؤالات نمایندگان از وزرا را در اسرع وقت بررسی کند.

لاریجانی در پایان خطاب به نماینده نهاوند گفت: ما زمانی می‌توانیم این موضوع را بررسی کنیم که دقیقا بگوییم کدام کمیسیون این کار را کرده تا ما بتوانیم بررسی‌های لازم را انجام دهیم.

*استخدام بدون شرط همسران شهدا، جانبازان و آزادگان در دولت

کلیات و جزییات طرح دو‌فوریتی استفساریه تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح بند «و» ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه دیگر موضوعی بود که نمایندگان آن را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 194 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 230 نماینده حاضر در صحن علنی، کلیات طرح مذکور را تصویب کردند و در جریان رسیدگی به جزییات نیز با پیشنهاد جایگزینی حسن کامران نماینده اصفهان با 176 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 235 نماینده حاضر در جلسه، موافقت کردند.

طبق مصوبه مجلس، معافیت‌های ذکر شده در تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح بند «و» ماده 44 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 18بهمن ماه 1390 علاوه بر فرزندان، شامل خود جانبازان، آزادگان، همسران جانبازان، همسران معظم شهدا و همسران آزادگان نیز می‌شود.

وکلای ملت در جریان رسیدگی به قانون برنامه پنجم در تبصره (2) بند «و» ماده 44 این قانون برنامه پنجم مقرر کرده بودند که فرزندان شاهد و جانباز و آزاده از شرط جنسیت برای استفاده از سهمیه استخدامی معاف و دستگاه‌های مشمول این قانون موظفند بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی، معدل و آزمون و با احراز شرایط عمومی گزینش با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و از ابتدا، آنان را به صورت رسمی و قطعی استخدام کند.

طبق مصوبه امروز بهارستان‌نشینان، از این پس علاوه بر فرزندان شاهد، جانباز و آزاده، خود جانبازان، آزادگان، همسران جانبازان، همسران معظم شهدا و همسران آزادگان نیز مشمول چنین شرایطی می‌شوند.

*انتقاد نمایندگان در جریان انتخاب ناظران مجلس

**ابوترابی: کاندیداهای عضویت در مجامع و شوراها نباید استعفا دهند

دستور جلسه بعدی مجلس در انتخاب ناظران در شورای توسعه مدیریرت و سزمایه انسانی سبب شد تا غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در تذکر آئین‌نامه‌ای گفت: از مجلس انتظار می‌رود که آئین‌نامه داخلی را به طور دقیق اجرایی کند.

جعفر‌زاده بر همین اساس یادآور شد: برگه‌های انتخاب ناظر در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی بین نمایندگان توزیع شده اما تنها یک کاندیدا برای این انتخابات از سوی کمیسیون اجتماعی معرفی شده است، در حالی که طبق آئین‌نامه داخلی پارلمان برای انتخاب ناظران مجلس در مجامع و شوراها، کمیسیون‌های تخصصی موظفند حداقل دو برابر ناظران مورد نیاز، کاندیدا‌ به صحن علنی معرفی کنند و آئین‌نامه در این زمینه صراحت دارد اما این کار امروز انجام نشده است.

حجت‌الاسلام سید‌محمد‌حسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول پارلمان که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهد داشت، در پاسخ به این تذکر جعفر‌زاده گفت: تذکر شما به عبارتی وارد است اما کمیسیون اجتماعی دو کاندیدا برای این انتخابات معرفی کرده بود ولی آقای قائد‌رحمت به نفع آقای عباس صلاحی استعفا داد و کنار رفت، لذا در حقیقت کمیسیون اجتماعی در این زمینه به وظیفه خود عمل کرد.

وی همچنین گفت: به نظرم کمیسیون‌های تخصصی باید افرادی را برای انتخاب به عنوان ناظر در مجامع و شوراها به صحن علنی معرفی و الزام کنند که استعفا ندهند.

انتخابات ناظران مجلس در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی موضوع ماده 116 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 امروز در صحن علنی مجلس برگزار شد.

کمیسیون اجتماعی عباس صلاحی و قائد‌رحمت را به عنوان کاندیدا برای این انتخابات به صحن علنی معرفی کرده بود اما قائد‌رحمت به نفع صلاحی استعفا داد و کنار رفت که بر این اساس تنها یک کاندیدا برای این انتخابات باقی ماند.

*نادران: این چه انتخابی است که از بین یک نفر باید یک نفر را انتخاب کنیم!

نادران نماینده تهران نیز در جریان نسبت به کناره‌گیری 2 کاندیدای معرفی شده توسط کمیسیون امور شوراها برای عضویت در هیئت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات گفت که کمیسیون امور شوراها ‌4 کاندیدا برای انتخاب 2 نماینده به منظور عضویت در هیئت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات به صحن علنی معرفی کرده بود اما دو کاندیدا به نفع دو کاندیدای دیگر استعفا داده و کنار رفتند.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع جزو حقوق افراد نیست، بلکه جزو حقوق مجلس است، متذکر شد: نمایندگان مجلس باید حق انتخاب داشته باشند و بهتر است این افراد قبل از اعلام رای‌گیری در صحن علنی، استعفایشان را در کمیسیون‌ها اعلام کنند.

الیاس نادران بر همین اساس یادآور شد: در حال حاضر حقوق ما ضایع می‌شود و ما باید از بین یک کاندیدا، یک نفر را برای عضویت در این هیئت انتخاب کنیم، این چه انتخابی است؟‌

در ادامه حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ضمن وارد دانستن این تذکر، استعفای کاندیداهای این انتخابات را نپذیرفت.

*ناظران مجلس در هیئت عالی گزینش انتخاب شدند

پس از اتمام این انتقادات نمایندگان ملت در ادامه ناظران مجلس در هیئت عالی گزینش موضوع بند 4 ماده 4 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش مصوب 14 شهریور 1374 را انتخاب کردند.

بر این اساس مهدی عیسی‌زاده با 142 رأی و عبادی با 138 رأی به عنوان ناظر در این هیئت انتخاب شدند.

*موافقت مجلس با تعطیلی جلسات علنی در سه هفته آینده

رای گیری در مورد تعطیلی نمایندگان برای به حوزه‌های انتخابیه و نیز گذراندن دور دوم تعطیلات تابستانی مودیگر موضوعی بود که امروز بهارستان در دستور کار خود قرار دادند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس در این جلسه گفت: قبل از آغاز جلسه علنی رئیس مجلس در مورد یک هفته حضور وکلای ملت در حوزه‌های انتخابیه و تعطیلات تابستانی با توجه به تقارن این ایام با عید فطر و نیز برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، توضیحاتی را ارائه داد.

وی افزود: با توجه به اینکه 4 هفته کاری را امروز پشت سر گذاشتیم و در آستانه عیدفطر قرار داریم، نظر نمایندگان درباره سرکشی وکلای ملت به حوزه‌های انتخابیه به مدت یک هفته و گذراندن تعطیلات تابستانی با توجه به تقارن این ایام با تعطیلات اعلامی دولت برای برگزاری اجلاس نم در تهران، اعلام کنند.

بهارستان‌نشینان هم با 142 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از 210 نماینده حاضر در جلسه، با حضور یک هفته‌ای نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه و نیز سپری کردن دور دوم تعطیلات تابستانی موافقت کردند.

*صلاحی ناظر مجلس در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ‌شد

پس از موافقت مجلس با تعطیلات سه هفته نمایندگان، وکلای ملت دوباره انتخاب ناظرین مجلس در نهاد‌ها و ارگان‌ها مختلف را در دستور کار قرار دادند نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه)، ناظر مجلس در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی موضوع ماده 116 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 را با معرفی یک کاندیدا توسط کمیسیون اجتماعی پارلمان، انتخاب کردند.

بر این اساس عباس صلاحی با 167 رأی از مجموع 186 آرای مأخوذه به عنوان ناظر در این شورا انتخاب شد.

*نمایندگان مجلس در هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات انتخاب شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه دو نفر از اعضای کمیسیون امور شوراها را برای عضویت در هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات موضوع بند الف ماده 79 قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب اول خردادماه 1375 ‌انتخاب کردند.

بر این اساس سیدرمضان شجاعی کیاسری با 189 رای و دخیل‌عباس زارع‌زاده با 76 رای از مجموع 159 آرای ماخوذه به عنوان عضو در این هیات انتخاب شدند.

*موافقت مجلس با فوریت طرح معافیت مالیاتی خیرین کمیته امداد

طرح یک فوریت طرح الحاق کمیته امداد امام خمینی (ره) به فهرست نهادها و موسسات مشمول ماده 172 قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم طرحی بود که نمایندگان به بررسی آن پرداختند.

در صورت تصویب نهایی این طرح خیرین به میزان کمکی که به کمیته امداد امام خمینی (ره)‌می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند.

در این جلسه عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه به عنوان طراح طرح مذکور، سیدحمیدرضا طباطبایی به عنوان نماینده مخالف و مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به عنوان موافق یک‌فوریت این طرح در صحن علنی سخنرانی کردند.

بهارستان‌نشینان با 114 رای موافق، ‌42 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 202 نماینده حاضر در جلسه،‌ یک فوریت طرح مذکور را به تصویب رساندند.

*نظر نمایندگان موافق و مخالف فوریت طرح معافیت مالی خیرین کمیته امداد

*طباطبایی:‌مالیات ‌واجب است

سیدحمیدرضا طباطبایی نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف فوریت طرح الحاق کمیته امداد امام (ره) به فهرست نهادها و موسسات مشمول ماده 172 قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم، ضمن تقدیر از خدمات این کمیته، اظهار داشت: کمیته امداد فعالیت‌های اقتصادی مختلف و درآمدهای بالایی دارد.

وی افزود: دادن مالیات امری واجب ولی خدمت به محرومین امری مستحب است.

این نماینده مجلس بر همین اساس یادآور شد: اگر خیرین کمیته امداد از پرداخت مالیات معاف شود، این همه فعالیت‌های اقتصادی ثمره‌ای در عمران کشور و انجام یک امر واجب نخواهد داشت.

طباطبایی در خاتمه گفت: سازمان بهزیستی یک ارگان دولتی است که درآمدی ندارد و به همین دلیل ملزم به پرداخت مالیات نیست.

*لاهوتی:خیرین به میزان کمک‌ها از مالیات معاف می‌شوند

در ادامه این جلسه مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در سخنانی به عنوان موافق فوریت طرح مذکور، اظهار داشت: ما در این طرح آورده‌ایم که خیرین به میزان کمک‌هایی که به کمیته امداد می‌کنند، مانند سازمان بهزیستی از پرداخت مالیات معاف می‌شوند.

وی افزود: در حال حاضر دو نهاد موازی یکدیگر کار مشابهی انجام می‌دهند اما معافیت مالیاتی درباره سازمان بهزیستی وجود دارد ولی ‌‌در مورد کمیته امداد نه.

لاهوتی بر همین اساس یادآور شد: در آستانه ایام عید فطر قرار داریم و تصویب این طرح می‌تواند هدیه خوبی از طرف مجلس باشد.

نماینده لنگرود در خانه ملت در خاتمه خاطرنشان کرد: معافیت‌های مالیاتی برای فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌ها نیست بلکه فقط در مورد کمک‌های افراد خیر است تا آنان از پرداخت مالیات معاف شوند.

مهدی سنایی نماینده نهاوند در مجلس در جریان بررسی فوریت این طرح طی تذکری با استناد به مواد 109 و 160 بند 11 ماده 23 آئین‌نامه داخلی پارلمان، اظهار داشت: طراح این طرح طی سخنرانی درباره علت فوریت طرح مذکور، مطلبی بیان نکرد.

وی گفت: این طرح ارتباطی با عید فطر ندارد و هم اکنون شرایط اضطراری یا استثنایی پیش نیامده است.

سنایی در خاتمه متذکر شد:‌ این طرح موضوع مهمی است و این چنین تصمیم‌گیری درباره موضوعات مهمی مانند این طرح در صحن مجلس نیست.

*نطق‌های پیش از دستور نمایندگان

**حسینی: کارگران نساجی مازندران 20 ماه حقوق نگرفته‌اند

سید‌هادی حسینی نماینده مردم قائمشهر در مجلس در نطق میان ‌دستور اظهار داشت: ما در شرایطی مسئولیت وکالت مردم بزرگ ایران را پذیرفتیم که تکلیف اصلی ما تلاش برای پایداری انقلاب، معاش مردم و توسعه و پیشرفت ایران اسلامی است و خون‌هایی که در راه دفاع از انقلاب اسلامی داده‌ایم، کافی است که بدانیم مسئولیت بزرگی بر دوش داریم.

وی افزود: امام خمینی(ره) یوسف انقلاب، کشاورزی را از راه‌های ‌استقلال اقتصاد دانستند اما سال‌هاست که تعبیر امام(ره) را به فراموشی سپرده‌ایم.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس افزود: بازی‌های سیاسی، زیرآب‌زنی‌‌های سیاسی و جمعی مانع پیروی از فرمایشات امام سفر کرده و مقام معظم رهبری در زمینه کشاورزی شد، درحالیکه در حد المپیک یاد گرفته‌ایم شعار دهیم و شعار بنویسیم.

حسینی تصریح کرد: شکر نعمت با استفاده از نعمات تحقق می‌یابد در حالیکه ما شکرگزار نبودیم و از نعمتی که در اختیار داشتیم، به خوبی استفاده نکردیم.

وی خطاب به مسئولان گفت که مردم در هیچ‌ جای تاریخ برای ما و انقلاب کم نگذاشته‌اند و از خون فرزندان خود گذشتند تا درخت انقلاب را آبیاری کنند اما ما در کارنامه‌هایمان برای مردم چه کردیم؟

نماینده مردم قائمشهر وضعیت کشاورزی در مازندران را نامطلوب دانست و گفت که کشاورزان مازندرانی با بدبختی برنج تولید می‌کنند اما بازار با سیاست‌های غلطی که در پیش دارد، بر رنجشان افزون می‌کند.

حسینی خطاب به رئیس‌جمهور، اظهار داشت: آقای احمدی‌نژاد! صنایع در استان مازندران تعطیل شده است و کارگران نساجی مازندران 20ماه است که حقوق نگرفته‌اند.

وی در پایان با انتقاد از عملکرد وزارتخانه‌های کشاورزی و صنعت گفت که برخی از وزارتخانه‌ها بود و نبودشان فرقی نمی‌کند و اگر این وزارتخانه‌ها منحل شوند، مردم بهتر می‌توانند خارج از بوروکراسی اداری به کار خود ادامه دهند.

**مردانی:ملت ایران در روز قدس نشان می‌دهد که همواره کنار ملت فلسطین است

محسن علیمردانی نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس اظهار داشت: تنها مسیر اعتلای ایران اسلامی و دستیابی به آرمان‌های اصیل انقلاب، پیروی عملی از ولایت فقیه به عنوان ستون خیمه انقلاب و فصل‌الخطاب تصمیم‌گیری‌های کلان است.

وی افزود: آرزو دارم ملت ایران در آخرین جمعه ماه مبارک و همزمان با روز جهانی قدس، همچون همیشه به جهانیان نشان دهند که همواره در کنار ملت مظلوم فلسطین هستند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: در سه دهه پرفراز و نشیب انقلاب، صداقت، اتحاد، به کارگیری نخبگان در مناصب مهم مدیریتی، جلوگیری از تحمیل سلایق باندی و گروهی، کاهش فقر، فساد و تبعیض همواره سرلوحه کاری مسئولان قرار داشته و نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده بر مبنای عزت و مصلحت تدابیر لازم را در حل مشکلات به کار گیرد.

نماینده زنجان و طارم در خانه ملت تصریح کرد: پیروزی در جنگ تحمیلی و اثبات وحدانیت ایران اسلامی به جهانیان، تبدیل نظام اقتصادی آسیب دیده از جنگ به اقتصادی پویا و شکوفا و حذف وابستگی به ‌قدرت‌های بین‌المللی برخی از این توفیقات بی‌بدیل است.

علیمردانی اضافه کرد: نهادینه کردن نظام پویای سیاسی و افزایش مشارکت مردمی و استفاده از آرای جامعه وجهه دیگری از بالندگی نظام اسلامی است که این وجهه در بعد بین‌المللی با حمایت از ملت‌های تحت ستم و مقابله با زیاده‌خواهی قدرت‌های استکباری به منصه ظهور رسیده است.

نماینده زنجان با بیان اینکه با همت و تلاش جهادی ملت، چالش‌ها برطرف و ایرانی مقتدر در معادلات بین‌المللی تثبیت شده است، اظهار داشت: تکنولوژی از مرزهای هسته‌ای و فضایی، فناوری‌های نانو و دانش سلول‌های بنیادین در حال گذر است،‌ فتنه‌های داخلی و توطئه‌های خارجی کم اثر شده و دیگر تهدیدات نظامی کارساز نیست و ایرانی جدید با چشم‌اندازی روشن به عنوان قدرت اول منطقه و جهان اسلام با تعاملات مؤثر در روابط بین‌الملل در حال ظهور است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در این میان برخی از کاستی‌ها بر پیکره این مرز و بوم خودنمایی می‌کند، ‌کاستی‌هایی که زیبنده ملت ایران نیست که در برخورد با این مسائل باید واقع‌بین بود و به دور از شعارهای هیحانی و احساسی به دنبال راه‌حل‌های بایسته رفت تا بار دیگر بالندگی نظام به جهانیان اثبات شود.

وی با اشاره به برخی کاستی‌های حوزه اقتصادی خاطرنشان کرد: تعطیلی برخی از کارگاه‌های تولیدی، بیکاری فزاینده، تورم افسارگسیخته و افزایش مشکلات مالی و بانکی معیشت مردم را سخت کرده و آنها را در مضیقه قرار داده و توسعه اقتصادی پایدار و نیل به چشم‌انداز 1400 ساله را با چالش جدی مواجه کرده است.

نماینده زنجان ادامه داد: در صورتی که این مشکلات به درستی و با نظر نخبگان مربوطه بررسی و راه حل‌های مناسب برای آنها به کار گرفته نشود، بحران‌های ناشی از آنها به زودی خودنمایی خواهد کرد و هزینه‌های کنترل آن به مراتب بسیار بیشتر از پیشگیری آنها خواهد بود.

وی افزود: بر این باورم که با استفاده از امکانات کشور و به‌کارگیری خرد و تدبیر می‌توان موانع و مشکلات وابسته به آنها را به نحو مطلوبی حل کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به نارسایی‌هایی حوزه سیاسی کشور تصریح کرد: باید باور کنیم که ملت ایران 75 میلیون نفر جمعیت دارد و این ملت دارای سلایق و خواست‌های گوناگون است و نظام از چنان ظرفیتی برخوردار است که می‌تواند آحاد جامعه را با هر نوع اندیشه و سلیقه در برگیرد.

علیمردانی ادامه داد: در حوزه سیاسی با کتمان مسائل و برداشت‌های خاص متعلق به یک گروه نمی‌توان راه‌حل مناسب و همه‌جانبه برای حل آنها یافت و به جذب حداکثری دفع حداقلی امیدوار بود، بلکه باید دوراندیش بود و در تصمیم‌گیری‌ها مصالح ملی را مدنظر قرار داد، چراکه اگر غیر از این باشد، بیم آن می‌رود که دامنه مشکلات به طور فزاینده‌ای گسترش یابد و حل آنها در آتیه به آسانی صورت نگیرد.

وی با اشاره به حوزه فرهنگ اضافه کرد: چنانچه می‌دانیم فرهنگ جلوه‌ای از پویایی یک ملت بوده و ملت ایران دارای یکی از غنی‌ترین فرهنگ‌های تمدن‌ساز جهان است اما پدیداری فرهنگ امری است ساده که بی‌برنامه نیست و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه نیازمند برنامه‌ریزی‌های کلان و اجرای دقیق و راهبردهای مبتنی بر اصول، ارزش‌های اعتقادی و انسانی است که ایران با توجه به پیشینه غنی فرهنگی و برخورداری از تعالیم اسلام و ذخایر بی‌پایان ادبی و هنری می‌تواند پیشتاز این عرصه در جهان باشد.

نماینده زنجان در مجلس با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود تصریح کرد: مصونیت زنجان و طارم به لحاظ توسعه و رشدیافتگی مطلوب نبوده و علیرغم پیشرفت در این منطقه طی ادوار گذشته در مقام مقایسه با سایر استان‌ها آهنگ توسعه کند بوده و وضعیت فعلی شایسته مردم این استان نیست.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: از دولت انتظار می‌رود که در آخرین سال کاری خود تمام منابع و سازوکارهای مدیریتی را برای تکمیل طرح‌های مصوب سفرهای ریاست جمهوری بسیج و طرح‌های نیمه‌تمام و حتی آغاز نشده از مصوبات سفرهای پیشین را که به صورت ویژه‌ای جلوه می‌کند، به کار گیرد.

علیمردانی خاطرنشان کرد: علیرغم وجود ظرفیت‌های قابل توجهی از امکانات زیربنایی و نیروی انسانی متخصص، متأسفانه شهرستان طارم به دلیل سوءمدیریت آنچنان که باید و شاید توسعه پایدار در این منطقه صورت نگرفته است که توجه ویژه مسئولان در این خصوص را می‌طلبد.

**علیپور:استکبار موجودیت سوریه را نشانه گرفته/ اسرائیل در محاصره بیداری اسلامی است

کمال علیپور نماینده قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی در ‌نطق میان دستور خود در جلسه امروز مجلس ضمن تسلیت به مردم زلزله‌زده آذربایجان شرقی، گفت: از مردم حوزه انتخابیه‌ام که با وجود وضعیت نساجی، البرز مرکزی، بیکاری، مشکلات کشاورزی، گرانی و ...، همپای ملت ایران حماسه اسفند سال 90 را آفریدند، تشکر می‌کنم.

وی همچنین به خانواده بهداد سلیمی و کمیل قاسمی که در بازی‌های المپیک افتخار آفریدند، تبریک گفت و اظهار داشت: ضمن تشکر از آقای عباسی باید اعلام کنم استعدادهای بیشمار ورزشی در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار وجود دارد که نیازمند توجه ویژه در امر تخصیص اعتبار و ساخت مجموعه‌های ورزشی است.

علیپور با اشاره به نامگذاری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ملی توسط مقام معظم رهبری تاکید کرد: استکبار و رژیم صهیونیستی در محاصره بیداری اسلامی ذلیلانه تلاش می‌کنند نتایج حرکت‌های مردمی و اسلامی را به نفع خود مصادره کرده و یا کانون‌های بحران را به مناطق دیگر منتقل کنند که نتیجه آن فراهم شدن فضای تنفسی جدید برای اشغالگران است.

وی افزود: استکبار و رژیم صهیونیستی همچنین تلاش می‌کنند نتایج بیداری اسلامی را به نفع خود مصادره کنند و کشورهای متهم ردیف اول در نقض دموکراسی را در جایگاه مدعیان قرار دهند و به همین منظور تلاش‌های سنگینی را در جهت انحراف افکار عمومی انجام می‌دهند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: استکبار در یک سال گذشته سنگرهای خط‌مقدم مقابل رژیم صهیونیستی به خصوص موجودیت کشور برادر و همرزم ما یعنی جمهوری عربی سوریه را نشانه گرفته و از طرفی تلاش صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را دستاویز دیگری برای انحراف افکار عمومی جهانیان قرار داده است.

علیپور ادامه داد: این در حالی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی با خروش ملت در شرایط بدر و خیبر است و ملت ایران نشان داد که بصیر، توانمند و همیشه در صحنه هستند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار از دولتمردان کشوری و استانی توجه ویژه به مشکلات استانی است تا طرح‌های پژوهشی، علمی را به اجرا درآورند.

نماینده قائم شهر، سوادکوه و جویبار در پایان اظهار داشت: متاسفانه با همه ظرفیت‌های موجود در حوزه انتخابیه بنده نرخ بیکاری حدود 22 درصد است که به هیچ عنوان قابل توجیه نیست لذا مسئولان باید از حالت بخشی‌نگری خارج شده و ظرفیت مناطق را با توسعه متوازن در نظر گیرند.

**حسن‌پور:اجلاس عدم‌تعهد فرصت مغتنمی برای معرفی بیداری اسلامی به جهان است

شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان در مجلس در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس‌ با تبریک پیشاپیش عید سعید فطر به عموم مسلمانان جهان به شرایط و تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: امروز جبهه باطل با سرکردگی نظام استکبار تمام توان خود را برای مقابله با جبهه حق که محوریت آن اسلام ناب محمدی(ص) است، به کار گرفته ‌تا اسلام آمریکایی را جایگزین اسلام ناب کند.

وی با بیان اینکه «ملت بصیر، شریف و آگاه ایران اسلامی با بررسی دقیق شرایط اجازه عملی شدن توطئه‌های جبهه استکبار را نخواهند داد»، به راهپیمایی روز جهانی قدس اشاره کرد و افزود: انتظار می‌رود مردم بصیر ایران با حضور با‌شکوه خود در راهپیمایی روز قدس زمینه احیای بیشتر آرمان‌های امام راحل را فراهم کنند.

حسن‌پور با هشدار به کشورهای منطقه که به گفته وی به دنبال پرورش تروریست هستند، خاطرنشان کرد:‌ برخی کشورها با حمایت از تروریسم در منطقه به دنبال پررنگ کردن جبهه استکبار و باطل هستند.

نماینده مردم سیرجان در ادامه به اجلاس جنبش عدم تعهدها که قرار است 5 تا 10 شهریورماه به میزبانی تهران، برگزار شود، اشاره کرد و افزود: برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران فرصت مغتنمی است تا مسئولان با اطلاع‌رسانی درست و صحیح از آن برای معرفی بیشتر بیداری اسلامی به سراسر جهان استفاده کنند.

وی با دعوت از میهمانان اجلاس جنبش عدم تعهد برای سفر به استان کرمان، از مسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان خواست زمینه حضور میهمانان را در استان کرمان برای بازدید از مناطق این استان فراهم کنند.

حسن‌پور از مسئولان خواست نسبت به کنترل تورم گرانی، کنترل بازار، نرخ ارز و جلوگیری از فسادآور شدن ارز اقدام کنند.

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات اقتصادی حوزه انتخابیه خود، گفت: مسئولان باید درباره مشکلات سیرجان چاره‌اندیشی کنند، چراکه متأسفانه هیچ دستگاهی نسبت به مشکلات سیرجان پاسخگو نیست، افراد غیربومی و مهاجران خارجی از فرصت‌های سیرجان استفاده می‌کنند در حالیکه بومی‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند.

وی از وزیر کار خواست با اعزام هیئتی به سیرجان نسبت به رفع بیکاری در این استان اقدامات لازم را اتخاذ کنند.

حسن‌پور همچنین از وزیر صنعت خواست برای بررسی شرایط سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کارخانجات تعطیل شده و نیمه‌تعطیل، هیئتی را به سیرجان اعزام کند.

نماینده مردم سیرجان در پایان از رئیس‌جمهور خواست با اعزام برخی از اعضای هیئت دولت به استان کرمان مصوبات دور چهارم سفرهای استانی را بررسی کند.

**موسوی اصل:دولت دست دلالان و محتکران را قطع کند

میرقسمت موسوی اصل نماینده شهرستان گرمی در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور خود در جلسه امروز چهارشنبه مجلس ‌ضمن تبریک روز قدس، عید فطر و سالروز بازگشت آزادگان، به نامگذاری امسال به نام ‌تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و اظهار داشت: بر همه ما مسئولین نظام و دست‌اندرکاران ‌تکلیف است که با همه توان از تولید داخلی حمایت همه‌جانبه کنیم تا موجب شکوفایی اقتصاد کشور شود.

موسوی‌‌اصل با بیان اینکه تجربه 30ساله نشان‌داده شیطنت‌های دشمنان کوچکترین تأثیری در ملت سلحشور ایران نخواهد داشت، تصریح کرد: دولت باید برای این ملت توجه و اهتمام ویژه به خرج دهد و ‌تورم و گرانی را کنترل و ‌دست دلالان و محتکران را کوتاه کند، همچنین نیازمند اهتمام به مسئله اشتغال جوانان هستیم و ‌مناطق محروم نیز رسیدگی ویژه را می‌طلبد، همچنین مسئله رسیدگی به امور خانواده‌های ایثارگر و جانباز نباید فراموش شود.

نماینده شهرستان گرمی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود اظهار داشت: وظیفه خود می‌دانم این مشکلات را تذکر دهم هرچند معتقدم مسئولین امر بهتر از من در جریان آنها هستند.

وی ادامه داد: وضع شهر گرمی به لحاظ راه‌های ارتباطی بسیار وخیم بوده و آسفالت‌‌‌ها و جوی‌ها وضعیت نامطلوبی دارد؛ مراکز شهرستان گرمی فقط نام بخش گرفتند ولی از امکانات و سازمان‌های دولتی هیچ خبری نیست؛ باتوجه به سردسیر بودن منطقه گرمی نیاز به گازرسانی به روستاها و مناطقی که از این نعمت محرومند، به شدت احساس می‌شود و تعداد کثیری از روستاها از نبود آب شرب رنج می‌برند و جواب مسئولین نیز معمولاً نبود اعتبار است.

موسوی‌اصل در پایان گفت: شهرستان گرمی قطب کشاورزی است اما متأسفانه در بودجه امسال استان این بحث محجور واقع شده است.

*پایان جلسه امروز مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش با اعلام حجت‌الاسلام سید‌محمد‌حسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول پارلمان که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را برعهده داشت، پایان یافت.

ابوترابی‌فرد پیش از پایان جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس یکشنبه 19 شهریور‌ماه راس ساعت 8 صبح و با دستور‌کار رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.

به گزارش فارس، وکلای ملت امروز پس از 4 هفته کاری به مدت سه هفته جلسه علنی نخواهند داشت و در این مدت یک هفته سرکشی به حوزه‌های انتخابیه را در دستور‌کار دارند و سپس دور دوم تعطیلات تابستانی را سپری خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس