مولدهاي تريبوالکتريک ميتوانند براي نانومولدهايي که با اثر پيزوالکتريک جريان توليد ميکنند، به عنوان منبع توليد الکتريسيته عمل کنند. اين دسته از مواد را ميتوان از نانوسيمهاي اکسيد روي توليد کرد که در نهايت محصولي شفاف ايجاد ميشود. حسگرهاي توليد شده با اين فناوري ميتواند جايگزين فناوريهاي فعلي به کار رفته در نمايشگرها باشد.
«ژونگ لين وانگ» از پژوهشگران اين پروژه ميگويد: مکانيسمي که با استفاده از آن جريان الکتريکي توليد ميشود، براي پژوهشگران شناخته شده است. چيزي که ما دريافتيم اين بود که با استفاده از نانوشکاف ميتوان افت ولتاژ، ايجاد و در نهايت جريان الکتريکي توليد کرد. بنابراين حرکتهاي تصادفي اطراف ما ميتواند به جريان الکتريکي تبديل شود.
در صورتي که يک ورقه پلي استر روي يک ورقه پليديمتيلسيلوکسان کشيده شود، مولد تريبو الکتريک عمل ميکند. پلياستر تمايل به اهداي الکترون دارد، در حالي که پليديمتيلسيلوکسان گيرنده الکترون است. با کشيده شدن اين دو سطح، يک جدايي مکانيکي ميان دو سطح ايجاد شده و در نتيجه بارها در سطح پليديمتيلسيلوکسان جمع ميشوند، اين موجب تشکيل يک ممنتوم دو قطبي ميشود.
اگر بين دو سطح ارتباطي برقرار شود، جريان بسيار کوچکي در آن ايجاد ميشود. اگر مالش دو سطح ادامه پيدا کند، جريان متناوب کوچکي پديد ميآيد.
«وانگ» ميگويد: در اين سيستم بايد از دو نوع ماده مختلف استفاده کرد تا دو الکترود متفاوت پديد آيد. اگر شما دو سطح همجنس را روي هم بماليد، تفاوت بار ايجاد نميشود.
از اين روش ميتوان براي توليد حسگرهاي فشاري که خود تامين كننده انرژي خود هستند، استفاده کرد. در اين حسگرها تماس جسم خارجي موجب توليد جريان الکتريکي بسيار کوچکي ميشود که اين جريان توسط دستگاه شناسايي ميشود. با اين حسگر ميتوان فشاري در حد 13 ميليپاسکال را شناسايي کرد.
از آنجايي که اين دستگاه ميتواند تا 75 درصد شفاف باشد، از آنها ميتوان در صفحات لمسي استفاده کرد. چنين حسگرهايي به باتري دستگاه نياز ندارند. اين گروه تحقيقاتي از سه نوع الگوي مختلف در سطح استفاده کردند، نتايج نشان داد که شکل هرمي نسبت به شکلهاي خطي و مکعبي جريان الکتريکي بيشتري توليد ميکند، به طوري که اين شکل 18 ولت و 0.13 ميکروآمپر در هر سانتيمتر مربع ايجاد ميکند.