* به عنوان یک فعال سیاسی فضای سیاسی کشور را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و شوراها با توجه به انتخابات مجلس نهم، چگونه ارزیابی میکنید؟
- باهنر: در مورد انتخابات مجلس نهم صحبتهای بسیاری بیان شده است اما در مجموع میتوان گفت حضور پرشکوه مردم، روند برگزاری منظم انتخابات و حضور طیفهای مختلف فضای انتخابات مجلس نهم را بسیار متفاوت کرد.
فضای حاکم میان جریانات سیاسی در انتخابات مجلس نهم تغییر کرد. اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم حضور کمرنگی داشتند و نتوانستند کرسیهای بسیاری را به خود اختصاص دهند اما در مقابل جریان رقیب یعنی اصولگرایان در قالب دو گفتمان عملکرد قابل قبولی را در انتخابات مجلس نهم داشتند و بیشترین کرسیهای مجلس را به خود اختصاص دادند.
* کدام گفتمانها؟
- باهنر: به طور کلی دو گفتمان جبهه پایداری و متحد در انتخابات مجلس نهم در بدنه اصولگرایان فعالیتهای خود را شروع کردند که در این میان جبهه پایداری با تعلق خاطر به گفتمان سال 84 راه تازهای را در بدنه اصولگرایان آغاز کرد اما در مقابل فعالیتهای این جریان تازه که مدعی بودند احمدی نژاد را به دلیل وجود پارهای از مشکلات در دوره دوم دولت کنار گذاشتهاند، جبهه متحد اصولگرایان متشکل از اصولگرایان راست سنتی شکل گرفت که حضور چهرههای شناخته شده در این جبهه بسیار مشهود بود.
** رقابت جبهه پایداری و جبهه متحد در مجلس ادامه دارد
در جبهه متحد اصولگرایان همه طیفهای موجود سیاسی این جریان به غیر از پایداری با حمایت جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور پررنگی را در عرصه انتخابات مجلس نهم داشتند و خود را مدعیان اصلی جریان اصولگرایی دانسته از این رو طبق رهنمودهای جامعتین خط و مشی خود را مشخص کردند.
رقابت اصلی در انتخابات مجلس نهم مابین دو گفتمان پایداری و متحد شکل گرفت که شاهدیم این روند هنوز در مجلس نهم نیز حاکم هست.
** رقابت درونگروهی اصولگرایان در انتخابات مجلس "سالم" بود
* آیا این رقابت درون گروهی به جریان اصولگرایی صدمه نمیزند؟
- باهنر: اعتقاد دارم که رقابتی که میان اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم رخ داد، رقابت سالمی بود البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که پیروز اصلی در انتخابات مجلس نهم از آن جبهه اعتدال و عقلایی اصولگرایی بود.
مردم نسبت به اعتدالیون در جبهه اصولگرایی تمایل بیشتری نشان دادند که این موضوع را به وضوح میتوان در ترکیب مجلس نهم به خصوص هیئت رئیسه مشاهده کرد.
* جبهه اعتدال و عقلایی اصولگرایان چه کسانی هستند؟
- باهنر: در هیاهوی رقابت میان جبهه پایداری و متحد در انتخابات مجلس نهم جریانی که مسیر اعتدال را در بدنه اصولگرایی طی میکرد، موفقیت بیشتری به دست آورد زیرا از تندروی و افراطیگری در این جریان خبری نبود.
** خالصسازی اصولگرایان دور از واقعیت است
اگر به دنبال بحث خالص کردن نیروهای اصولگرا باشیم و بخواهیم خلوص بندگی را مشخص کنیم، به این مصداق عملی میرسیم که از زمان غیبت امام زمان 313 نیرو خالص برای ظهور ایشان وجود نداشته است؛ با وجود اینکه جمهوریاسلامی ایران در طول انقلاب بیش از 200 هزار شهید و ایثارگر را تقدیم انقلاب کرده است یعنی یک آدم درست و حسابی وجود نداشته است. تمامی این نکات باعث میشود که فرآیند خالص کردن نیروهای اصولگرای امری غیر بدیهی و دور از واقعیت به حساب بیاید.
** در انتخابات 92 افراد مؤثرند نه جریانات
* به نظر جنابعالی در انتخابات ریاست جمهوری نیز رقابت درون گروهی میان اصولگرایان وجود خواهد داشت یا اصولگرایان به اجماع خواهند رسید؟
- باهنر: در انتخابات ریاست جمهوری رقابت بیشتر به صورت شخصی شکل میگیرد و جریانات سیاسی نقش مهمی را ایفا نمیکنند و کسانی که قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند، فعالیتهای خود را به صورت مستقل پیگیری میکنند که در این مسیر ممکن است طرفدارانی نیز از طیف اصولگرا داشته باشند.
در شرایط فعلی برای انتخابات ریاستجمهوری بیشتر از آن که جبههها و جریانات سیاسی فعال باشند، افراد پیشقدم هستند و به صورت شخصی فعالیتهای خود را شروع کردهاند.
* با توجه به اینکه سران اصلاحطلب بر این باور هستند که اگر اصولگرایان به مانند انتخابات مجلس در انتخابات آینده نیز عمل کنند، شکست خواهند خورد، رقابت میان این مجموعه را چگونه ارزیابی میکنید؟
- باهنر: اینگونه اظهارنظرها از سوی جریان اصلاحطلب بعید به نظر نمیرسد زیرا این جریان به عنوان رقیب اصولگرایان محسوب میشود لذا توصیه میکنم که این جریان با رویکردی جدید وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود.
** اصلاحطلبان نام خوشی از خود به جای نگذاشتند
احزاب و جریانات وابسته به بدنه اصلاحطلبان با رویکردی که در انتخابات سال 88 داشتند، نام خوشی از خود به جای نگذاشتند لذا کسانی که در مشی و مرام اصلاحطلبان قصد فعالیت در عرصه انتخابات در چارچوب قانون اساسی را دارند، باید موضع خود را به طور رسمی در قبال فتنه 88 مشخص کنند.
طرح اینگونه مسائل از سوی اصلاحطلبان درباره اصولگرایان امری طبیعی است زیرا این جریان آرزوی شکست ما را دارند و در مقابل اصولگرایان نیز بر رقابت خود با اصلاحطلبان تاکید دارد از این رو ما تلاش خواهیم کرد این جریان به آرزوی خود نرسد
** اعلام برائت از سران فتنه؛ شرط حضور اصلاحطلبان در انتخابات
* یعنی از نظر جنابعالی کسانی که مرزبندی خود را با فتنه 88 مشخص نکردهاند، دلیلی ندارد در انتخابات حضور پیدا کنند یا اینکه محدودیتی برای حضور این طیف وجود دارد؟
- باهنر: محدودیتی برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات آینده وجود ندارد ولی این طیف برای حضور در انتخابات و جلب اعتماد مردم به طور حتم باید مواضع خود را در برابر فتنه 88 مشخص کنند.
لازمه حضور جریانات و تشکلهای اصولگرا در انتخابات آینده اعلام برائت از سران فتنه است.
* با توجه به اینکه جنابعالی اشاره کردید ما تلاش خواهیم کرد اصلاحطلبان به آرزوی خود یعنی شکست اصولگرایان نرسند، این بدان معنی است که اصلاحطلبان در وضعیتی بهتری از اصولگرایان قرار دارند؟
- باهنر: من به واژهها دقت نمیکنم ولی از نظر من هر جریان سیاسی دوست دارد برنده میدان باشد.
* تکثر در بین نامزدهای اصولگرا را چگونه ارزیابی میکنید؟
- باهنر: در شرایط فعلی رقابت برای انتخابات ریاستجمهوری در میان اصولگرایان شکل نگرفته است و تنها نامزدهای انتخاباتی به صورت مستقل فعالیتهای خود را پیگیری میکنند لذا تکثر در شرایط فعلی معنایی ندارد.
* اگر رقابت برای انتخابات آینده شخصی است، پس جریانات اصولگرا چه نقشی دارند؟
- باهنر: باز هم تاکید میکنم رقابت در شرایط فعلی در عرصه انتخابات ریاستجمهوری شخصی است و نامزدهای انتخاباتی به صورت مستقل فعالیت میکنند.
جریانات اصولگرا با توجه به اینکه افراد به صورت مستقل برای انتخابات ریاستجمهوری فعالیت میکنند، میتوانند یکی از این افراد را انتخاب کنند یا بر روی یک گزینه دیگر به جمعبندی برسند.
* بالاخره شما برای انتخابات ریاستجمهوری به جمع بندی رسیدید؟
- باهنر: انشاالله در آینده نزدیک نظرات اصولگرایان به طور رسمی اعلام خواهد شد ولی در حال حاضر در طایفه اصولگرایان که به دو طیف جبهه پایداری و جبهه متحد تقسیم میشوند، هیچگونه بحثی مطرح نشده است و اصولگرایان به صورت مصداقی در راستای انتخابات ریاست جمهوری وارد عمل نشدهاند.
** جریان اصلاحات به پالایش اساسی نیاز دارد
* یا توجه به اینکه طیف وسیعی از اصلاحطلبان در فتنه 88 حضور داشتند، آیا همه احزاب و تشکلهای این جریان از حضور در صحنه سیاسی کشور محروم هستند؟
- باهنر: در سال 88 طیف وسیعی از مردم به رقیب احمدینژاد رای دادند و رای آنها نیز محترم است زیرا انگیزه فتنهانگیزی در آنها وجود نداشت ولی متاسفانه برخی از افراد با اندیشه براندازی نظام صدمات و هزینه سنگینی را به نظام وارد کردند که غیر قابل جبران است.
** مردم رویکرد خوشی به کلمه اصلاحطلبی ندارند
تکلیف سران فتنه از مجموعه اصلاحطلبان جداست اما حمایت قاطع اصلاحطلبان در انتخابات سال 88 از سران فتنه رویکرد مردم نسبت به این جریان را به طور کلی تغییر داده است از این رو عموم مردم رویکرد خوشی به کلمه اصلاحطلبی ندارند.
جریانات اصلاحطلب باید پالایش جدی را در بدنه این جریان انجام دهند و حتی باید در راستای تغییر نام این جریان وارد عمل شوند تا بتوانند دوباره وارد عرصه سیاسی کشور شوند.
فعالیت اصلاحطلبانی که در چارچوب قانون اساسی فعالیت میکنند و از نظر اصولگرایان نیز مورد تایید هستند، هیچگونه اشکالی ندارد.
اصلاحطلبی میتواند یک مرام و جریان تعریف شده مثبت باشد، در صورتی که لکهها و برچسبهایی که به این جریان چسبیده شده است، پاک شود.
** اصلاحطلبان رقیب جدی ما هستند
* با توجه به اینکه جنابعالی در راستای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده بحث فردگرایی را مطرح کردید، امکان دارد اصولگرایان به سمت معرفی یک نامزد معتدل اصلاحطلب گام بردارند؟
- باهنر: ما دوست داریم دوستان اصلاحطلب ما که قانون اساسی را قبول دارند و از رویکرد سران فتنه متنفرند، در انتخابات سال آینده فعال شوند ولی در مجموع جریان اصولگرایی با این طیف هیچگونه مناسبتی نخواهد داشت زیرا اصلاحطلبان رقیب جدی ما هستند.
** رویکرد اصلاحطلبان در سال 88 فتنهانگیزی بود
زمانی که اصلاحطلبان با رویکردی فتنهانگیز در سال 88 وارد عمل شدند، رقیب نظام محسوب میشدند از اینرو رقابت با این جریان معنایی ندارد و اگر اصلاحطلبان در چارچوب نظام فعالیت کنند، به طور حتم جریان اصولگرایی با آنها رقابت خواهند کرد.
* جنابعالی مجموعه اصلاحطلبانی امثال کواکبیان را جزء بدنه اصیل اصلاحطلبان و رقیب خود میدانید؟
- باهنر: بله این مجموعه اصلاحطلبان رقیب ما هستند و ما نسبت به فعالیتهای آنها اشراف کاملی داریم.
من نمیدانم وابستگی این مجموعه به بدنه اصیل اصلاحطلبی چقدر است یا این جریانات چقدر طرفدار دارند اما به دلیل اینکه این مجموعه ساختار اصلاحطلبی دارند، جزء رقبای جریان اصولگرایی محسوب میشوند.
ما علاقمندیم احزاب اصلاحطلب در چارچوب قانون اساسی فعال شوند.
* رویکرد جنابعالی نسبت به عملکرد اصلاحطلبان تندرو چیست؟
- باهنر: اصلاحطلبانی که در مقابل نظام ایستادند، به دلیل اقدامات ساختارشکنانه خود باید پاسخگوی نظام باشند اما توصیه ما به افراد و برخی از جریانات اصلاحطلب که بدنه سالمی دارند، این است که خود را از مجموعه فتنهگران جدا کنند.
* اصلاح طلبانی که در مقابل نظام ایستادند، چند نفرند و چه کسانی هستند؟
- باهنر: سران فتنه.
* سران فتنه چند نفرند؟
- باهنر: تعداد آنها را نمیشمارم.
** سران فتنه 2 نفرند
* اما شما قبلا گفتهاید که سران فتنه دو نفر هستند؛ در حال حاضر چه نظری دارید؟
- باهنر: من معتقدم که سران فتنه دو نفرند ولی خیلیها آب به آسیاب فتنه ریختند.
* امثال خاتمی؟
- باهنر: من وارد مصداقها نمیشوم اما خیلیها در جریان فتنه آب به آسیاب فتنه ریختند و به جریان برانداز سال 88 کمک کردند.
** خاتمی در قبال سران فتنه موضع شفاف بگیرد
اگر کسی مثل خاتمی میخواهد در عرصه سیاسی کشور فعال باشد، باید کاملا شفاف و روشن در قبال سران فتنه موضع بگیرد و مواضع آنها را نقد کند.
اگر خاتمی بخواهد هم در جبهه فتنه و هم در عرصه سیاسی کشور فعال شود، این امر امکانپذیر نیست ازاین رو وی باید موضع شفاف خود را در قبال حوادث سال 88 به صورت شفاف بیان کند.
* نظر جنابعالی در مورد موضع جدید خاتمی در راستای بازگشت به نظام منوط به رفع حصر موسوی و کروبی چیست؟
- باهنر: مبارک باشه!
فکر میکنید با اینگونه مواضع وی میتواند به عرصه سیاسی کشور برگردد؟
- باهنر: نمیدانم، از خودش بپرسید.
* با توجه به اشاره جنابعالی به فتنه 88 در آن زمان با چه رویکردی به رهبری نامه نوشتید؟
- باهنر: زمانی که من نامه را به رهبری نوشتم، اصلًا فتنهای در کار نبود و این نامه در جهت نگرانی یک چهره سیاسی از وضعیت آینده کشور نوشته شد.
** برای همه اتفاقات آینده برنامه دارم
من به عنوان یک چهره سیاسی برای تمامی حالتهایی که در آینده رخ میدهد، برنامه دارم از این رو نوشتن این نامه نیز بر اساس یک برنامه بود.
من به عنوان یک چهره سیاسی همیشه براساس یک برنامه منسجم عمل میکنم چنانکه در انتخابات مجلس نهم هم برای زمانی که برنده شوم، برنامه داشتم، هم برای زمانی که بازنده شوم.
معتقدم داشتن یک برنامه حداقل الفبایی است که یک چهره سیاسی باید داشته باشد تا بتواند شکست را به مانند پیروزی تحمل کند.
* این همان لابی سیاسی است که شما به آن اعتقاد دارید؟
- باهنر: من معتقدم اگر یک چهره سیاسی پیروز میدان شد فکر نکند که همیشه برنده است و یا اگر شکست خورد فکر نکند دنیا به آخر رسیده است و باید با یک پیشبینی از آینده وارد عرصه سیاسی شود این شرط عقل برای یک چهره سیاسی است.
یک چهره سیاسی باید برنامه و تحلیل داشته باشد، متاسفانه بعضی وقتها چهرههایی وارد عرصه سیاست میشوند که فکر میکنند اگر بردند، باید رقبای خود را در زیر غلتک صاف کنند و اگر هم شکست خوردند، دنیا به آخر رسیده غافل از اینکه اینگونه از حرکات در شأن یک چهره سیاسی نیست و یک شخصیت سیاسی باید برنامه و تحلیل داشته باشد.
* شما اشاره کردید خالصسازی مهم نیست و توجه به بایدها و نبایدها برای ورود به عرصه سیاسی کافیست. در شرایط فعلی اصلاحطلبان نیز همین نگاه را دنبال میکنند. نظر جنابعالی در این خصوص چیست؟
- باهنر: ما در صحنه حضور پیدا میکنیم ولی مردم مشخص خواهند کرد که پیروز اصلی انتخابات چه طیفی هستند ولی اصولگرایان در انتخابات آینده وارد عمل خواهند شد و پیروزی نیز از آن این جریان خواهد بود.
** هیچ حکومتی اجازه فعالیت به نیروهای ضد خود را نمیدهد
بایدها و نبایدها برای ورود به عرصه سیاسی در هر نظامی وجود دارد از این رو به طور حتم هیچ حکومتی اجازه فعالیت به نیروهای ضدانقلاب و نظام خود را نخواهند داد. اگر آقایان اصلاحطلب مصداق و یا مثالی در این زمینه دارند، مطرح کنند.
** در آمریکا به کمونیستها اجازه فعالیت نمیدهند
در هر کشوری باید و نبایدهایی وجود دارد. ما شاهدیم که در کشوری همچون آمریکا اجازه هیچگونه فعالیتی به کمونیستها داده نمیشود و یا در کشور فرانسه که مهد دموکراسی محسوب میشود، طبق اصل 4 قانون اساسی نظام این کشور لائیک است و اگر مردم خواهان تغییر نظام باشند، این موضوع زمانی محقق خواهد شد که انقلاب رخ دهد لذا آقایان اصلاحطلب که در فتنه 88 در یک کشور اسلامی، انقلاب و امام را انکار میکنند، توقع دارند به راحتی وارد عرصه سیاسی کشور شوند.
* اصلاح طلبان میگویند تنگنظریهای برخی از افراد و جریانات باعث عدم حضورشان در عرصه سیاسی کشور شده است، این موضوع را قبول دارید؟
- باهنر: اعتقاد دارم نظام جمهوری اسلامی باید و نبایدهایی دارد لذا هر جریان و فردی که قصد فعالیت در عرصه سیاسی کشور را دارد، باید ملتزم به قانون اساسی باشد.
** اصلاحطلبان التزام خود را به قانون اساسی ثابت کنند
با این روند که اصلاحطلبان را به حال خود رها کنیم تا به فعالیتهای خود بپردازند، مخالفم زیرا این روند را هیچ نظامی قبول ندارد از این رو اصلاحطلبان باید التزام خود را به قانون اساسی ثابت کنند، در این صورت صلاحیت ورود به عرصه انتخابات را خواهند داشت.
** پایداریها فقط خودشان را صالح میدانند
* اعضای جبهه پایداری معتقدند که بسیاری از اصولگرایان در بحث التزام عملی به ولایت فقیه ضعیف عمل کردهاند؛ نظر جنابعالی در این باره چیست؟
- باهنر: در عرصه سیاسی کشور اگر فرمان به دست پایداریها بیفتد، فقط خودشان را در مجموعه اصولگرایی صالح میدانند و نامزدهای خود را تایید صلاحیت میکنند ازاین رو توجه به خط و مشی جبهه پایداری را توصیه نمیکنم.
معتقدم در مجموعه اصولگرایی یک ضابطه مشخص وجود دارد که در چارچوب 12 باید و نباید مشخص شده است که این ضابطه طیف عظیمی را در برمیگیرد.
** در مجموعه اصولگرایی جایی برای فتنهگر، مفسد، منحرف و ضدانقلاب وجود ندارد
در مجموعه اصولگرایی جایی برای فتنهگران، مفسد اقتصادی، انحرافی و ضدانقلاب وجود ندارد ولی ما براین موضوع تاکید داریم که نباید عرصه را برای اصولگرایان محدود کنیم.
** وارد مصداق نمیشوم!
* یعنی میخواهید بگویید از نظر مصداق، بایدها و نبایدهایی که مورد نظر شما بوده، در اعضای جبهه متحد کاملا رعایت شده و کسی نیست که در بحث اقتصادی یا فکری مشکلی داشته باشد؟
- باهنر: وارد مصداق نمیشوم.
* در جریان فتنه چطور؟ آیا مصداقی در بدنه اعضای جبهه متحد همسو با فتنهگران دیده شد؟
- باهنر: مصداقی وارد بحث نمیشوم اما ممکن است زمانی یک فرد نفوذی در بدنه اصولگرایان حضور پیدا کند از این رو به طور حتم با او برخورد میکنیم.
** شاید برخی اصولگرایان منحرف شوند
نمیتوان قسم خورد تمام کسانی که در طیف ما هستند، به بهشت میروند. شاید برخی افراد در بدنه اصولگرایان از مسیر منحرف شوند اما به طور کلی برخورد با فساد اخلاقی و اقتصادی در سرلوحه کاری جبهه متحد قرار دارد.
متاسفانه در برخی از جریانات اصولگرا تاکید بر مبارزه با فساد اقتصادی و اخلاقی لحاظ شده است اما این مجموعهها معتقد هستند که باید در چارچوب آنها نیز فعالیت کرد و هر کس در غیر از مجموعه آنها فعالیت کند، صلاحیت ندارد.
* نظر جنابعالی درباره نقد جبهه پایداری به سکوت برخی از افراد در بدنه جبهه متحد در قبال فتنه 88 چیست؟
- باهنر: ما به جریانی که در جبهه پایداری در حال شکلگیری است و تنها به اسامی مورد نظر خود استناد میکند، نقد جدی داریم.
در انتخابات مجلس نهم 4000 هزار نیروی اصولگرا ثبتنام کردند که حدود 2500 نفر از این افراد مورد تایید مجموعه جبهه متحد بودند اما این در صورتی است که دوستان ما در جبهه پایداری تنها به لیست 30 نفره خود قائل هستند و دیگران را قبول ندارند.
** نامزدهای انتخاباتی حلقه مشاوران خود را مشخص کنند
* نظر شما درباره برنامه محوری نامزدهای انتخابات سال آینده چیست؟
- باهنر: در نظام جمهوری اسلامی ایران توجه به قانون اساسی، چشمانداز بیست ساله و سیاستهای کلی که طبق اصل 110 قانون اساسی بعد از مشورت رهبری با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین میشود، از اهمیت چشمگیری برخوردار است از این رو افرادی که قصد ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری را دارند، باید یک برنامه تعریف شدهای را ارائه دهند.
کسانی که قصد حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری را دارند، اگر حلقه اولیه مشاوران خود را مشخص کنند، به طور حتم در انتخابات با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه خواهند شد.
* بازنگری در قانون انتخابات که مطالبه رهبری است، چه زمانی در دستور کار مجمع قرار خواهد گرفت؟
- باهنر: مقام معظم رهبری در زمان صدور حکم اعضای جدید مجمع سیاستهای کلی را به مجمع تشخیص ابلاغ کردند که یکی از این سیاستها تغییر در قانون انتخابات است.
** بازنگری در قانون انتخابات فعلاً در دستورکار مجمع قرار ندارد
بازنگری در قانون انتخابات فعلاً در دستورکار مجمع قرار ندارد و بعید است که این قانون به انتخابات ریاست جمهوری آینده برسد.
* رویکرد جنابعالی نسبت به مشکلات اقتصادی که در چند ماه اخیر در کشور شکل گرفته است، چیست؟ عملکرد دولت و مجلس در این شرایط را چگونه ارزیابی میکنید؟
- باهنر: در این که تحریمها در روند اقتصادی کشور تاثیر گذاشتهاند، شکی نیست اما متاسفانه برخی از دستگاههای اجرایی به دلیل عدمبرنامهریزی، عملکرد ضعیف و عدم اعمال سیاستهای مطلوب پولی باعث افزایش مشکلات مردم شدند که این موضوع از سوی مجلس بارها تذکر داده شد.
به حمد خدا با جلسات مشترکی که میان مجلس و دولت گذاشته شد، روند حل مشکلات در کشور به سرعت حل شد و ما شاهد هستیم که مشکلاتی همچون قیمت مرغ که در هفتههای اخیر گریبانگیر کشور بود، در حال رفع شدن است.
* جنابعالی چقدر مشکلات به وجود آمده در عرصه اقتصادی کشور را ناشی از سوءمدیریت و یا تعمد میدانید؟
- باهنر: واقعا نمیتوان در مشکلات اقتصادی اخیر کسی را متهم کرد که از روی تعمد میخواهد مملکت را دچار مشکل کند، این موضوع اتهام سنگینی و یک اتهام ضدانقلابی محسوب میشود.
در صورتی که یک نیرو یا جریان خاص از روی تعمد قصد اختلال در نظام اقتصادی کشور را داشته باشد، نیروهای اطلاعاتی باید در راستای برخورد با این جریان وارد عمل شوند.
بیتجربگی برخی از افراد و مدیران در دستگاههای اجرایی مشکلات اقتصادی را در کشور رقم زد.
** بدنه دولت سالم است
* فکر میکنید برخی از جریانها مانند جریان انحرافی در درون دولت به همراه شبکههای اخلالگر مثل بهایییت که وزارت اطلاعات بیان کرده درصدد ضربه زدن به نظام هستند؟
- باهنر: اینگونه اتهامها را به هیچ وجه قبول ندارم و از نظر ما دولت یعنی رئیس جمهور و بدنه زیر نظر وی سالم هستند و هیچگونه اتهامی به آنها وارد نیست.
متاسفانه مشکلاتی که در عرصه اقتصادی کشور در چند ماه اخیر رخ داد، نتیجه بیتدبیری بود که مجلس 4 ماه پیش به دولت تذکر داده بود.
* نظرتان درباره اظهارات جدید پرویز فتاح وزیر سابق نیرو درباره رئیسجمهور چیست؟
- باهنر: از خودشان بپرسید.
* نظر شما درباره جریان انحرافی چیست؟
- باهنر: درباره جریان انحرافی غیبت نکنیم ماه رمضان است.
** دلم به حال دولت میسوزد
* تعامل جنابعالی نسبت به گذشته با دولت بهتر شده است دلیل این تغییر رویه چیست؟
- باهنر: دولت تلاش بسیاری خوبی از خود نشان داده است، از اینرو دلمان به حالش میسوزد تا دچار مشکل شود.
متاسفانه حرکت در خلاف مسیر قانون و خود محور از سوی دولت این نهاد را با مشکلاتی روبهرو کرده است که امیدواریم دولت در این مسیر با جدیت بیشتری گام بردارد.
* شما بارها از تشکیل حزب فراگیر سخن گفتهاید، این خواسته شما کی محقق میشود؟
- باهنر: به شدت به تشکیل حزب فراگیر علاقهمندم ولی تشکیل این حزب نیازمند مؤلفههایی همچون منابع مالی و نیروی انسانی متخصص دارد که در حال حاضر این شرایط مهیا نیست.
متاسفانه فضای افراطی که در جریان اصولگرایی وجود دارد، تشکیل این حزب را با مشکلاتی روبهرو خواهد کرد لذا باید بستر بهگونهای آماده شود که جریانات اصولگرا فکر نکنند که این جریان رقیب آنها محسوب میشود.
** نبوی پدر معنوی جامعه اسلامی مهندسین است
* علت عدم حضور مرتضی نبوی در دوره جدید جامعه اسلامی مهندسین چیست؟
- باهنر: نبوی عضو هیئت موسس و پدر معنوی جامعه اسلامی مهندسین محسوب میشود از اینرو اخباری که درباره کنار رفتن وی از جام منتشر شده است، کذب است.
چطور ممکن است کسی که اداره کننده دهمین کنگره جام هست و در اولین جلسه شورای مرکزی پس از انتخابات جام شرکت میکند، از جام کنار برود.
نبوی تنها به دلیل عضویت در هیئت حل اختلاف از عضویت در شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین کنارهگیری کرد و دلیل دیگری برای کنار رفتن وی از جام وجود نداشت.
* آیا شورایعالی تعامل بین دولت و مجلس شکل گرفته است؟
- باهنر: از نظر ساختاری چنین شورایی شکل نگرفته است.
** شب انتخابات به کسی پیامک ندادم
* نظر جنابعالی درباره پیامکهای شب انتخاباتی شما به افراد مختلف چیست؟
- باهنر: نه این موضوع صحت ندارد.
** در حال حاضر با احمدینژاد کار میکنیم
* شما بارها گفتهاید که احمدینژاد تغییر نکرده بلکه شناخت ما از وی بیشتر شده است. دلیل این اظهارنظر شما جیست؟
- باهنر: توضیح در این باره در قالب این گفتوگو مجال نمیدهد و به زمان طولانی نیاز دارد ولی ما در حال حاضر با احمدینژاد کار میکنیم.