کد خبر 1454086
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۴
مضرات خوردن چای با توت و خرما

مصرف توت و خرما در کنار چای باعث بالا رفتن قند و در نهایت دیابت میشود. متاسفانه برخی از مردم بر این باورند که مصرف توت یا خرما به جای قند می تواند از بالا رفتن میزان قند خون جلوگیری کند.

به گزارش مشرق، چای و قهوه از نوشیدنی های محبوب تمام کشورهای دنیا هستد که بسیاری از افراد آنها را با طعمی شیرین می پسندند .ما ایرانیها نیز اغلب عادت داریم که چای را با شیرینی بخوریم. اما همانطور که می دانیم قند و شکر مفید نیست و موجب آلزایمر ،پوسیدگی دندان و دیابت و بیماری های دیگر می شود.

برخی از افراد خرما و توت را جایگزین قند و شکر می کنند . خرما و توت و انجیر دارای میزان زیادی قند از نوع فروکتوز هستند که مصرف آنها برای افراد دیابتی نیز ضرری ندارد.

یعنی به راحتی جذب بدن می شود اما کالری این مواد مانند قند است یعنی به ازای مصرف هر یک گرم از آنها، ۴ کیلوکالری انرژی به بدن می رسد بنابراین مصرف بیش از اندازه آنها ، مانند قند و شکر برای بدن عوارضی در پی دارد.

هر حبه قند تقریبا ۳ گرم وزن دارد . اگر فرض کنیم که هر یک گرم قند ۴ کیلو کالری انرژی فراهم می کند انرژی دریافتی بدن با خوردن ۳ حبه قند برابر ۱۲ کیلوگالری است. در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند چای خود را با خرما ، توت خشم و انجیر و ... میل کنند میزان کالری دریافتی آنها برابر با ۵۰ الی ۶۰ کیلو کالری است.

چای با توت خشک

برخی کارشناسان عقیده دارند که نباید خرما و توت را به همراه چای مصرف نمایند .زیرا قند این مواد هنگام تماس با آب جوش و یا چای داغ جذب بدن می شود و اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و مزایای آنها از بین می رود.

البته این نظریه به کارشناسی زیادی نیاز دارد و از نظر علمی ثابت نشده است زیرا قند خرما و توت و انجیر بیشتر از نوع فروکتوز است که قندی طبیعی می باشد و در صورت جذب بدن خطری برای آن ندارد . البته در مصرف این مواد خوراکی باید اعتدال را رعایت نمود زیرا کالری بالای آنها موجب افزایش وزن و چاقی می شود.

از طرفی اگر قند موجود در خرما در تماس با آب جوش و چای جذب بدن شود باید این سوال را پرسید که چگونه بخش عمده کالری که از مواد قندی است و مبنای انرژی زا بدون آن است جذب بدن می شود اما انرژی آن جذب نمی شود؟

این فرضیه را می توان به سادگی انکار نمود. برای تهیه شیره خرما ، شیره انجیر ، شیره توت و شیره انگور که دارای تمام ویتامین ها و مواد معدنی خود میوه ها هستند از روش جوشاندن و تصفیه میوه ها استفاده می شود . جوشاندن باعث خروج مواد مغذی خرما و دیگر مواد به داخل آب می شود که با تغلیظ این آب تبدیل به شیره مقوی می شود.

البته کارشناسان اعتقاد دارند بهترین نوع شیره آن است که در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه شود و به نقطه جوش نرسد چرا که مواد مغذی آن از بین می رود .به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را توصیه می کنند که در دمای ۶۵ درجه تهیه می شود.

چای با خرما

سوال دیگری که وجود دارد این است که افرادی که چای خود را با خرما میل می کنند چای آنها خنک است و یا چای بسیار داغ را ترجیح می دند ؟

به طور طبیعی افراد بزرگسال در داغ ترین حالت چای را با دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه می نوشند که این دما نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین برد .البته این موضوع به تحقیق و مطالعه بیشتری نیاز دارد.

در حالت عادی و طبیعی افراد بالغ در داغ ترین حالت چایی را با دمای حدود ۶۰ درجه تا نهایتا همان ۷۰ درجه نوش جان می کنند که این دما نمی تواند در زمان مصرف خرما با چایی باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما شود.

بهترین گزینه به جای قند ، خرما و توت و... استفاده از میوه های خشک است که انرژی لازم را برای بدن فرام کرده و آسیبی به سلامت بدن وارد نمی کند.

منبع: ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    4 1
    لطفاًً اطلاعات غلط ندید. خرما و... گرمی هم ایجاد میکنن نه فقط قند.
    • SE ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
      0 0
      چون مخاط دهان توان جذب گلوکز موجود در خوراکی ها را دارند پروسه جذب آن زودتر شروع می شود ولی سابر مواد قابل جذب و مابقی گلوکزها در ادامه مسیر خود در دستگاه گوارش جذب می شوند. کارشناسانی که عقیده دارند «نباید خرما و توت را به همراه چای مصرف نمایند زیرا قند این مواد هنگام تماس با آب جوش و یا چای داغ جذب بدن می شود و اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و مزایای آنها از بین می رود»، کلاً چیزی از علم متابولیسم نیاموخته اند.
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    0 0
    باشه بهش میگم
  • یک پرستار مرد IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    4 1
    سلام- ممکنه فرد توصیه کننده به میوه های خشک توضیح علمی دهند که این نظریه ها از کجا میاد و آیا توت خشک جزو میوه های خشک هست یا خیر؟
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    8 2
    خلاصه خبر: برای خرما و توت خشک مشتری خارجی اومده، کم بخورید، صادر کنیم.
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    1 0
    نوشتید هر حبه قند 3 گرم است، کالری هر گرم 4 ، بنابر ابن هر حبه قند 12 کالری انرژی داره. شما نوشتید 3حبه قند 12 کالری انرژی داره.
  • البحرین لنا IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    2 0
    دوستان! توصیه طب سنتی: آب ولرم یا دمنوش با عسل یا خرما اول صبح قبل از اینکه چیزی بخورید، بنوشید و اگه بعدش بتونید ورزش کنید که عالی میشه.
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    0 0
    ممنون. عالی بود.
  • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    11 1
    خیلی وقت بود چای و خرما نخورده بودم اما با خواندن این مطلب، عزمم رو جزم میکنم امروز حتماً با چای، خرما بخورم!
  • جنوبی IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    0 0
    با سلام و خسته نباشید. از مطالبی که ارائه فرمودید سپاسگزاریم. البته در مورد شیره خرما باید به عرض برسانم که ما جنوبی ها (هرمزگان، شهرستان میناب) برای تهیه شیره خرما اصلاً خرما را جوش نداده و به روش دیگری کاملاً طبیعی شیره خالص خرما را می گیریم که نیازی به جوش دادن نیست.
  • یونس IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    2 1
    به نظر شما چقد پول گرفتن که میوه خشک تبلیغ کنند . یعنی هیچ منبع علمی معرفی نکرد .جد و اباد من چای را با توت و خرما خوردن هیش کی هم دیابت نگرفت . چرا جای میوه خشک نگفتی کشمش . به نظر من این مقاله سرتاسر تناقض بود .
  • سید حسن IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    1 0
    داخل متن نوشته شده هر حبه قند ۳ گرم و هر گرم ۴ کیلو کالری پس ۳ حبه قند ۳۶ کیلو کالری وارد بدن میکنه نه ۱۲ کیلو کالری
  • احمد_ر IR ۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    7 1
    ما از طب سنتی خودمان مطالب ضد و نقیض فراوان میشنویم که بعضی مواقع احساس میکنم به شعور مخاطب توهین میشود ، از دوش گرفت حمام تا نشستن البسه و ظروف با مواد شوینده تا نخوردن بسیاری از مواد غذایی که مفید بودنشان را بارها شنیده‌ایم.
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    1 0
    دوستان منبع خبرو بخونید : نوشته ایستگاه نیوز
  • دیوانه IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    2 1
    این دنیا ارزش نداره هر چی دوست دارید بخورید وقت مرگ که برسه نه میگه ورزشکاری نه میگه قند داری..نه خودتون را اذیت کنید نه اطرافیانتون هر چی دوست دارید بخورید
    • ابی IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
      0 1
      اینقدر بخورید که لذت ببرید نه اینکه بترکید😁😁
  • عبدل IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
    0 0
    خرما قند طبیعی دارد و مناسب مناطق جنوبی کشور از جمله بوشهر، خوزستان و هرمزگان هستش، و توت برای دیابتی ها خیلی مناسبه. لاوه بر این دو تا می توانید عسل و نبات قهوه ای بخورید . شکرسفید مصرف نکنید نه برای معده و حافظه وغیره خوب نیست #نه به مخالفت به گسترش طب سنتی #نه به منتشرکرده مطالب غیرعلمی
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
    0 0
    برم یه خرما با چایی بخورم
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
    0 0
    ای بابا من سه سال پیش خرما با چایی خوردم خدا رحمم کرد که زنده ام ممنونم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس