به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، پدرو پینتو محقق مرکز پلی تکنیک فدرال لوزان سوئیس گفت:« با استفاده از این روش ، ما می توانیم منبع همه نوع اطلاعات را در شبکه تنها با گوش دادن و ردیابی شمار محدودی از اعضای آن شبکه بیابیم.»
این برنامه - که به الگوریتم معروف است - با ردیابی سریع مسیر با استفاده از اطلاعات دریافتی منبع اصلی را می یابد.
عامل مهم در ارتباط با این روش استفاده از زمانی است که اطلاعات از فرستنده به گیرنده می رسد که به محققان کمک می کند مسیر را به درستی ردیابی کنند و مسیرهای انحرافی و اشتباه را حذف کنند.
گروه زیر نظر پینتو الگوریم را در مسیر پر پیچ و خم اطلاعاتی امتحان کردند تا ببینند آیا این ابزار می تواند افرادی که در حادثه یازدهم سپتامبر در آمریکا دست داشته اند بیابد یا نه.
او گفت:« با احیای پیام های رد و بدل شده در درون شبکه یازدهم سپتامبر که از خبرهای منتشر شده برای عموم به دست آمده بود سیستم ما نام سه تن از مظنونان احتمالی را پیدا کرد - که یکی از آنها مغز متفکر حملات یازدهم سپتامبر بود - .»
پینتو با استفاده از پایگاه های شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت که اشخاص می توانند از الگوریتم برای یافتن افرادی که منبع اصلی انتشار شایعات در این شبکه ها هستند، استفاده کنند. پینتو گفت الگوریتم همچنین می تواند برای شناسایی منبع پیام های ناخواسته آنلاین یا همان اسپم ها و یا ویروس های رایانه ای استفاده شود. این محقق افزود این ابتکار همچنین می تواند به متخصصان بیماری های مسری نیز کمک کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، پینتو پس از بکار بردن این فرمول در آب و شبکه های حمل و نقل توانست منبع شیوع وبا را در آفریقای جنوبی بیابد.
دانشمندان سوئیسی روز جمعه اعلام کردند نرم افزاری را طراحی و ابداع کرده اند که به سرعت می تواند مظنونان تروریست و ویروس های رایانه ای را ردیابی کند و همچنین منبع شایعه پراکنی در اینترنت و بیماری های واگیر را بیابد.