کد خبر 143668
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۲

رئیس قوه مقننه گفت: در بعضی از هنرها مثل خطاطی و موسیقی سنتی، صاحب مکتب هستیم اما در برخی از حوزه‌ها مثل فیلم و رمان نمی‌توانیم بگویم که مسلک جمهوری اسلامی چیست.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه طی دیداری با رئیس و معاونین جهاد دانشگاهی که همزمان با سالروز تاسیس این نهاد صورت گرفت، اظهار داشت: جهاد دانشگاهی حیات پرجوش و خروجی دارد و جزو سازمان‌های زنده در جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و حالت ایستایی ندارد و مبتکرانه عمل می‌کند.

وی افزود: یک ویژگی‌ که جهاد دانشگاهی را با سایر دستگاه‌ها متفاوت می‌کند، این است که عناصر آن با روحیه جهادی کار می‌کنند و با همه هستی خود دنبال امور می‌روند؛ نهادهایی مثل سپاه که در ایام جنگ چنین روحیه‌ای داشتند، به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کردند.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بر اساس تجربه‌ای که من در گذشته داشتم، اگر دستگاه‌های اجرایی به جهاد دانشگاهی اعتماد کنند، هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی به نفع کشور خواهد بود.

وی گفت: پیشرفت‌های جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد که استعدادها در ایران زیاد است و جهاد دانشگاهی هم تا حد زیادی دراین عرصه‌ها که خیلی به آن ورود نکرده‌اند، موفق بوده است.

لاریجانی اظهار داشت: برای یک کشور پیشرفته کارهایی مثل اقداماتی که جهاد دانشگاهی انجام داده، لازم است ولی با این کارها یک کشور پیشرفته نمی‌شود مثلا در شوروی از اینگونه اقدامات کم نبود و مدل‌های موفقی داشتند ولی نمی‌توانیم بگویم که مدل اتحاد جماهیر شوروی یک مدل توسعه یافته است.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: باید به شرایطی برسیم که ساز و کار اداره کشور از وضعیتی برخوردار شود که توسعه را درون خود داشته باشد البته بعضی قدم‌ها مثل ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 در این زمینه برداشته شده است.

وی با بیان اینکه آن چیزی که انگیزه و پیشرفت در هر حوزه‌ای ایجاد می‌کند، وجود رقابت است، اضافه کرد: در شرایط فعلی دشمن فکر می‌کند که باید با تحریم‌ها روی اراده ملت تاثیر بگذارد.

لاریجانی با ذکر این مسئله که باید با نگاه درونی بر اقتصاد باعث شکوفایی آن شویم، اظهار داشت: صنعت ما همه وضعیت متوازن خود را برای جهش فراهم نکرده است و تکیه به تحقیقات داخلی ندارد.

لاریجانی اظهار داشت: گاهی ما بودجه پژوهش‌ها را اضافه می‌کنیم ولی باید برای این موضوع یک مدل ایجاد کرد.

وی گفت: با توجه به شرایطی که به وجود آمده، اگر بتوانیم مدلی را برای صنعت تدوین کنیم، صنعت کشور می‌تواند طعم آن را بچشد.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: تا آبادی و توسعه روال منطقی پیدا نکند، شیرینی توسعه‌های بزرگ برای مردم چشانده نخواهد شد.

لاریجانی با بیان اینکه باید مدل‌های برای صنعت در نظر گرفته تا صنعت بومی شود، افزود: ممکن است در این عرصه نیاز به قانون یا مشوق وجود داشته باشد که دوستان می‌توانند پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در اواخر دوره تصدی بنده در وزارت فرهنگ و ارشاد رهبر انقلاب نامه‌ای به من نوشتند که هنوز هم این نامه را دارم. ایشان در این نامه فرموده بودند که ما در کشور از فرصت‌های خیلی خوب فرهنگی در زمینه‌هایی مثل رمان‌نویسی و فیلمنامه نویسی برخورداریم.

لاریجانی با بیان اینکه برخی کشورها در مسیر خود توانسته‌اند در زمینه‌های فرهنگی مکتب‌سازی کنند، اظهار داشت: رهبری در این نامه فرموده بودند انتظار این است که در کشور بعد از این همه تجربه در حوزه کارهای سینمایی و تلویزیونی و هنری ما صاحب مکتب شویم.

وی ادامه داد: البته در بعضی از هنرها مثل خطاطی و موسیقی سنتی، صاحب مکتب هستیم اما در برخی از حوزه‌ها مثل فیلم و رمان نمی‌توانیم بگویم که مسلک جمهوری اسلامی چیست

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: البته در بعضی از آثار مثل آثار مجید مجیدی یا سیدمهدی شجاعی می‌بینیم که ثبت نگارش از مسلکی خاص پیروی می‌کند و دارای فهم است.

لاریجانی در پایان اضافه کرد: ما روی مسئله داشتن سبک می‌توانیم کار کنیم و در حوزه مسائل و فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی می‌تواند سبکی را داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس