به گزارش مشرق به نقل از مهر، تشکیل گروهی موسوم به شورای امنای انقلاب سوریه از سوی مخالفان در قاهره که به تحریک رژیمهای عربی ضد سوری صورت گرفت، با انتقاد شدید گروه موسوم به شورای ملی انتقالی دیگر گروه مخالف که مقر آن در ترکیه قرار دارد، روبرو شده است.
روز گذشته گروهی در قاهره اعلام موجودیت کرد و نام خود را شورای امنای انقلاب سوریه گذاشت، این اقدام خشم گروه موسوم به شورای ملی را به دنبال داشته است که تحت حمایتهای ترکیه در استانبول فعالیت می کند.
ریاض الاسعد فرمانده شورشیان موسوم به ارتش آزاد هم از تلاشهای برخی گروههای مخالف برای متلاشی کردن این شبه نظامیان خبر داده و با نگرانی گفته است تشکیل دولت انتقالی، تلاشی برای متلاشی کردن ارتش آزاد است.
ریاض الاسعد، کسانی را که اقدام به تشکیل دولت انتقالی در خارج از سوریه کرده اند، به انحصارطلبی سیاسی متهم کرده است.
برهان غلیون از اعضای شورای موسوم به انتقالی سوریه هم با انتقاد از تشکیل این شورا گفت: می ترسم که مخالفان به توپی تبدیل شوند که کشورها و اهواء آن را میان خود پرت کنند.
برهان غلیون که از پاریس با العربیه گفتگو می کرد، هشدار داده است کرد تشکیل دولت انتقالی، وسیله ای برای تقسیم و دودسته شدن مخالفان خواهد بود.
اما هیثم المالح رئیس گروه موسوم به جبهه ملی سوریه یکی دیگر ازگروههای مخالف گفت ما برای ایجاد شکاف و دودستگی میان مخالفان تلاش نمی کنیم و تلاشهای خود را برای تفاهم با تمام طیفهای مخالفان افزایش خواهیم داد.
تشکیل این شورا در قاهره سبب نگرانی حامیان گروههای مخالف سوری شده است تا جایی که شبکه العربیه اعتراف کرد شورای امنای انقلاب، شکاف میان گروههای مخالف سوری را تشدید کرده است.
این رسانه اعتراف کرد : تشکیل شورای امنای انقلاب(در قاهره)، خشم شورای ملی انتقالی را برانگیخت و سبب تعمیق اختلافات میان گروهای مخالف سوری شده است.
القلاب وزیر اردنی سابق و طرفداران مخالفان سوری گفته است اعراب و غربی ها باید برای متحد کردن مخالفان سوری مداخله کنند.
ترکیه، پول عربستان و قطر را بالا کشید
"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل بین الملل در این باره به مهر می گوید : بروز شکاف در سه جبهه مختلف گروه های معارض مسلح سوریه نشان می دهد که جنگ قدرت میان اپوزیسیون آغاز شده است.
اختلاف میان کردهای قامشلی با شورای انتقالی سوریه به ریاست عبدالباسط سیدا که کرد تبار سوری است ، موجب شده تا کردهای قامشلی با تشکیل یک مجموعه مسلح با مجموعه های تروریستی سلفی ووهابی به درگیری مسلحانه بپردازند.
به گفته هانی زاده، دولت سوریه به کردهای استان قامشلی وعده داده که در صورت خروج از بحران فعلی امتیازات بالایی به کردها خواهد داد در حالی که سلفی ها وهابی های سوریه کوچکترین حقی برای کردها قائل نیستند.
از سوی دیگر اخیرا گروهی تحت عنوان شورای امنای انقلاب سوریه به موازات شورای انتقالی سوریه که سال گذشته در استانبول ترکیه اعلام موجودیت کرد تشکیل شد که این شورا خود را طلایه دار گروه های به زعم خود انقلابی می داند.
در جبهه وسیعتر بروز اختلاف میان عربستان وقطر از یکسو و ترکیه از سوی دیگر به فروپاشی احتمالی شورای انتقالی سوریه منجر خواهد شد.
این کارشناس می گوید : علت بروز اختلاف این بود که عربستان و قطر در طول 17 ماه گذشته مبلغ 36 میلیارد دلاربرای سرنگونی دولت بشار اسد از طریق ترکیه هزینه کرده اند.
تروریستها وهمچنین اعضای شورای انتقالی سوریه که در استانبول ترکیه مستقرهستند ادعا می کنند که از این مبلغ تنها کمتر از 8 میلیارد دلار به آنان رسیده و ظاهرا دولت ترکیه از پرداخت سایر مبالغ ارسالی از سوی عربستان و قطرخود داری کرده است.
سوء استفاده دولت رجب طیب اردوغان از کمکهای مالی قطر وعربستان به تروریستهای سوریه موجب شده تا این دو کشور عربی یک شورای انتقالی عربی جدیدی را در قاهره تشکیل بدهند تا کمکهای مالی خود را از طریق مصر در اختیار گروه های تروریستی قرار دهد.
به گفته هانی زاده، با اینکه هنوز دولت بشار اسد با قدرت تمام حاکمیت خود را بر سوریه ادامه می دهد، گروه های اپوزیسیون سوری در ترکیه و مصر وارد جنگ قدرت شده اند که این درگیری ها سرانجام به فرو پاشی جبهه اپوزیسیون منجر خواهد شد.