کد خبر 1422179
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
مهدیان

مراقبت کنیم گرفتار خیال بافی مجازی نشویم. این بیماری تنها برای ضدانقلاب نیست. هرکس چنان غرق فضای مجازی شود که از واقعیت فاصله بگیرد کم کم از حقیقت هم فاصله می گیرد.

به گزارش مشرق، محسن مهدیان در کانال تلگرامی خود نوشت:

رسانه سعودی: با کم هزینه ترین فروپاشی در یک انقلاب مواجهیم.

خبرنگار فراری و کارمند وزارت خارجه امریکا: قصد دارم رئیس جمهور ایران شوم.

ربع پهلوی: خیابان را نگه دارید. خیابان دست شماست

آن یکی هم نوشته آخوندها اگر اعلام برائت کنند در امان اند.

گروه هکری انانیوس: اطلاعات همه در دست ماست.

آن یکی هم نوشته تنها یک قدم تا پایان این رژیم.

رفتار شتابزده و سراسیمه وار برخی سلبریتی ها هم حاکی از این است که این حرفها را باور کردند.  
اما ماجرا چیست؟

ما در عصرشبکه با یک پدیده جدید به نام مشنگی مواجهیم. یک نوع توهم خیال انگیز. این توهم خیال انگیز را خیالبافی می نامند. خیالبافی وقتی حالت مزمن می گیرد به جهت روانشناسی، خیال پردازی ناسازگار می شود.

اما این پدیده چطورشکل می گیرد و چه ربطی به فضای مجازی دارد؟

اولا خیال چیست؟ خیال قدرت تصویر گری فرد از عالم ماده یا عالم عقل است. به تعبیری عالم واسط برای تبدیل معقولات به محسوسات و بالعکس است. اما وقتی خیال در خدمت عقل قرار نگیرد و از واقع فاصله بگیرد تبدیل به خیال بافی می شود. لذا خیال بافی با تخیل نیز فرق دارد.

خیالبافی تصویری از واقع ایجاد می کند که فرد را بی نیاز از واقع میسازد. تجسم چیزی است که فرد آنرا در واقع ندیده و نشنیده است.

آدم ها به طور معمول خیال بافی دارند. اما وقتی این خیال بافی با فضای مجازی پیوند می خورد از نفس انسان خارج شده و عینیت می یابد و در رسانه ها تولید و توزیع می شود. آنچه تولید شده است ضریب می گیرد و از سوی دیگران تکرار و تائید می شود و همینجا آغاز یک چرخه معیوب و اعتیاد آور را شکل میدهد؛ چرا که فرد آلوده به خیالبافی، توهمش را واقعیت می پندارد.

خیال پردازی در رسانه چند ویژگی دارد:

اولا قدرت تصویر سازی وعینیت به خیالبافی میدهد.

دوم اینکه خیال را به اشتراک می گذارد تا دیگران با همذات پنداری آنرا تائید کنند.  

سوم اینکه برای خیال بافی نشانه هایی در عالم واقع می یابد. هر چیزی در فضای رسانه قابل یافتن است. مثلا برای براندازی جمهوری اسلامی و خیال بافی در این باره، کافی است ۴ نفر در رشت را بیابد که در حال اتش زدن سطل اشغال اند. همین کافی است تا برای بعد از تغییر رژیم برنامه ریزی کنند.  
اینجاست که به فرد حالت مشنگی می دهد. حالت مشنگی حالتی است که دیگر حس خیال ندارد و خیالش را یک حقیقت واقعی می پندارد و کم کم در همین نقطه متوقف می شود. مثل معتاد داروهای روانگردان که به خیال هواخوری از پنجره آسمان خراش خود را بیرون پرتاب می کند.    
و اما دو درس مهم سواد رسانه؛

اول اینکه مراقبت کنیم گرفتار خیال بافی مجازی نشویم. این بیماری تنها برای ضدانقلاب نیست. هرکس چنان غرق فضای مجازی شود که از واقعیت فاصله بگیرد کم کم از حقیقت هم فاصله می گیرد.

دوم اینکه در دام خیال بافان نیافتیم. مثلا این روزها اگر کسی فقط اینستاگرام را ورق بزند احساس می کند تهران توسط تروریست های وطنی فتح شده است. حال آنکه اگر تنها برای خرید دوتا نان به خیابان برویم متوجه می شویم که متاسفانه دست مان انداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 20
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    28 4
    یعنی کسی هست بعد از ماجرای سجاد غریبی هنوز به فضای مجازی اعتماد داشته باشه !؟
    • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
      8 0
      بله همونهایی که سجاد غریبی رو بادش کردن تا به سود و منفعت برسند و اون ساده لوحانی که حرفهای این منفعت طلبا رو باور کردن و هنوز سجاد غریبی رو فالو دارند
    • IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
      14 0
      تا دلت بخواد تا خر هست خر سوار هم هست
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    27 6
    در واقع بعضی از سلبریدیا از فاز مشنگی به فاز نشئگی مجازی رسیدن! شما میدونید از کی میگیرن؟
    • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
      9 21
      از تو یاد گرفتن !
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    15 7
    بعدازشهیدسلیمانی وکلیپ روشنگرانه ان شهیدوالامقام وزامبیست فحاشان تخریب گروقاتل پلیس ایران واروپاورهگذروکسبه موازین خدایی انقلاب مشخص ودرحال حرکت درهمه جهان است
  • IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    14 7
    توئیتر و اینستاگرامو چرا بستید وقتی سایت برترینها بدون فیلتر تمام تحرکات براندازها رو پوشش میده و هزاران نفر می بینند و نظرات صدها نظر ضد نظام و بدتر از اون توئیتها رو تایید میکنه؟ رسما از محاربه دفاع می کنند سایتهای زرد داخلی
    • IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
      5 3
      مدعی العموم به هوش باش خنجر ازپشت نخوری،
  • dayani IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    6 5
    چطوری بقهمیم که شما وارونه دچار این مورد نشده اید؟
    • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      2 0
      حرف حق رو بگیر، ولو از دیوار باشد...حق رو بشناس، اهلش پیدا می‌شوند...به ایشون چکار داری؟ حداقل که راه حق رو نشونت داده...
    • IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      4 0
      خیلی ساده س وقتی بی بی سی فارسی میگه فلان خیابان در تسخیر معترضان هست وقتی میری میبینی هیچ خبری نیست میفهمی این خبر از پشت منقل کار شده.
  • رضا IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    6 7
    ببين تو رو قرآن ادبيات پاسدار مملكت رو ؟! يكى ميشه قاسم سليمانى و … كه جوانان اين آب و خاك رو فرزند خودش ميدونه و يكى هم ميشه اين لمپن بى سر و پا كه اگر قلم دستش نبود از كشيدن قمه ابائى نداشت ! وقتى ميگيم سطح حكمرانى نظام پائين اومده بيخود نميگيم !
    • رضا IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
      1 4
      بعضی وقتها این ادبیات هم لازمست
    • IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      1 1
      این اقا پاسدار نیست، خیر سرش مدیر مسئول یک نشریه است! خدایا نا را از شر انگلیس خبیث در امان نگه دار.
    • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      0 0
      تا نخورد چوب تر، فرمان نبرد گاو و خر!!!
  • IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۸
    4 5
    از کجا معلوم این خیالبافی به واقعیت بدل نشه با جملات فلسفه جفنگ بافتی اصلن فلسفه رو قبول ندارم به نظرم فقط بازی با کلمات و جملات نامفهومه
    • علی IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      1 0
      دچارش شدی توهم.تفره نرو
    • ایرانی IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
      2 0
      تو هر وقت تونستی دو تا جمله درست و با مفهوم بنویسی بعد بیا افاضه کن که فلسفه چی وچی!!! البته خوبه که خودت هم میدونی هیچی از فلسفه نمیدونی و برات جملاتی نا مفهومه، درست مثل یک فوتبالیست که اگه یک بُرد الکترونیکی بزاری جلوش حتی اسم قطعات رو بُرد رو هم نمیدونه چه برسه به فهم روابط و کارکرد اونا!!! کاش همه ما یاد بگیریم وقتی چیزی رو نمیفهمیم در موردش اظهار نظر هم نکنیم نه اینکه در کمال وقاحت بگیم قبول ندارم!!!!!
  • US ۰۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 1
    فقر و نابرابری»، «ندیدن تغییرات ارزشی نسل جدید» و «انسداد سیاست ها در قبال زنان» ریشه های اعتراضات ١۴٠١ است.جامعه با میانه ها اداره خواهد شد.نسل جدید نمی خواهد به قاعده دیرین تن دهد.نباید به دام افراط بیفتیم.در سیاستگذاری ها تجدیدنظر کنیم؛ این سیاست فرهنگی جواب نداده است.رو در رو قراردادن فراجا با زندگی روزمره و سبک زندگی زنان جفا به این نهاد مهم است.معنویت گرایی به سبک جدید در حال پدیدآمدن است. اگر جامعه را قوی کنیم اعتمادها افزایش یابد و امکان گفتگو را فراهم ساخته و امکان شنیدن اعتراض و صدای مردم، اثر عامل خارجی یا «بدرفتاران» در داخل به شدت ناچیز خواهد شد
  • US ۰۶:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 1
    ادبیات مزخرف فلسفی، به زبان مردم صحبت کن خب، مثلا کلمات قلمبه سلمبه نشان از علامه بودن تو بود؟! متاسفانه این ادبیات و سخن گفتن در وزارت خارجه ایران هم متداول است! یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی این طوری صحبت کردن بود
  • ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 0
    قشنگ بود باید سرای داعشیهای وطنی را داد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس