ضرورت اقدام مشترک دولت‌ها در مقابله با ریزگردها/ امکان صادرات واکسن را داریم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مقابله با ریزگردها نیازمند همکاری کشورها با یکدیگر و نیز اقدام مشترک دولت‌ها در این زمینه است.

به گزارش مشرق از وزارت بهداشت، بهرام عین‌اللهی در نشستی با سفرای برخی از کشورها با موضوع همکاری‌های مشترک در حوزه سلامت، اظهار داشت: از اینکه میزبان سفرا و نمایندگان سفارتخانه‌های کشورهای دوست مانند جمهوری آذربایجان، کوبا، سوریه ، هند، قطر، سوییس، عمان، پاکستان، ونزوئلا و لبنان  هستیم، بسیار مفتخر و خرسندیم و معتقدم سلامت، محوری مشترک برای همکاری تمام کشورها و به ویژه کشورهای دوست با یکدیگر است.

بی‌عدالتی در سلامت در دنیا را شاهد هستیم

وی خاطرنشان کرد: امروزه یکی از مهمترین اولویت‌های هر دولتی، تأمین سلامت برای مردم آن کشور است. این سلامت وقتی تامین می‌شود که نه تنها وزارت بهداشت بلکه تمام دستگاه‌ها و سازمان‌های دخیل در امر سلامت، نقش خود را به خوبی ایفا کنند؛ چرا که سلامت موضوعی بین بخشی است.

عین‌اللهی ضمن تاکید بر اهمیت مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت، تصریح کرد: اینگونه نیست که هر کشوری بتواند به تنهایی به شاخص‌های سلامت دست یابد، بلکه نیاز است که کشورها با ظرفیت‌های مختلف در کنار یکدیگر قرار گیرند؛ گذشته از آن، وقتی بیماری‌های واگیردار پدید می‌آید، به سرعت منتشر می‌شود و ممکن است بسیاری کشورها را درگیر کند، بنابراین سلامت امری همگانی است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه کمتر حوزه‌ای مانند سلامت به همکاری کشورها با هم نیاز دارد، اضافه کرد: لازم است این همکاری‌ها سازماندهی شود و به دستورالعمل مشترک منتهی شود. 

وی تصریح کرد: آنچه امروزه در دنیا شاهد آن هستیم، بی‌عدالتی در سلامت است و برای از بین بردن این بی عدالتی باید برنامه ریزی کنیم. 

وی ادامه داد:  اقدام خوبی که در کشور  ایران از ابتدای انقلاب آغاز شد، ایجاد شبکه‌های بهداشتی و درمانی در سراسر کشور است. در تمام کشور خانه‌های بهداشت فعال است که بهورزان در آنها خدمات اولیه سلامت ارائه می‌دهند و بعد به مراکز پیشرفته‌تر ارجاع می‌دهند تا مردم خدمات تخصصی دریافت کنند.

امکان صادرات واکسن را داریم

عین‌اللهی در ادامه درباره همه‌گیری کرونا گفت: همه‌گیری کرونا در۲ سال اخیر زنگ خطری برای بشریت بود که  نشان داد چگونه یک ویروس می‌تواند تمام کشورها را دربرگیرد و مردم را خانه‌نشین کند. از طرفی نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها در برخی نقاط جهان مشهودتر بود. در برخی کشورها هنوز هم در مقابله با کرونا پیشرفتی حاصل نشده و همین امر باعث شده که کرونا در جهان کنترل نشده و یک جهش باعث ایجاد موج‌های دیگر در سایر کشورها شود. 

وی افزود: در ایران با وجود تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که علیه ما اعمال شد و لازم بود در دوران کرونا  متوقف شود اما تحریم‌ها ادامه پیدا کرد و دانشمندان ایرانی با تکیه بر دانش خود در جهت ساخت واکسن و تجهیزات تلاش کردند. در این دوران رهنمودهای مقام معظم رهبری در جهت هدایت مردم بسیار موثر بود و شخص حضرت آیت‌الله رییسی، رییس جمهور در این زمینه تدابیر مؤثری در واکسیناسیون سراسری در کشور اتخاذ کردند. همچنین همکاری‌های بین بخشی با تشکیل قرارگاه کرونا به خوبی پیگیری شد.

وزیر بهداشت درباره واکسیناسیون کووید ۱۹ گفت: در ابتدا از واکسن محروم بودیم، با وجود اینکه در کوواکس عضو بودیم و مبلغ خرید واکسن را پرداخت کرده بودیم، تا شهریور ۱۴۰۰ واکسن موثری دریافت نکردیم، به همین دلیل از طریق برخی کشورها واکسن وارد کردیم و پس از آن، تولید واکسن در کشور را آغاز کردیم، تا جایی که اکنون ۶ مرکز تولید واکسن با پلتفرم‌های مختلف در کشور فعال است و حتی این امکان را داریم که واکسن تولید ایران را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

وی گفت: همکاری مردم ایران در حوزه واکسیناسیون  بسیار مطلوب بود و در مدتی کوتاه حجم بالایی از مردم واکسینه شدند. برای مثال، روزانه تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و در هر هفته ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار واکسن تزریق در کشور ما تزریق شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده است، گفت: در حال حاضر حدود ۹۵ درصد مردم دز اول، ۷۵ درصد دو دز و ۶۰ درصد مردم سه دز واکسن تزریق کرده‌اند. همین امر باعث شد ایمنی خوبی در کشور ایجاد شود؛ به طوری که امروزه میزان مرگ و میر ناشی از کرونا تک رقمی شده  و در برخی ایام به صفر رسیده است.  

عین‌اللهی عنوان کرد: بزرگترین مولفه قدرت هر کشوری مردم آن کشور هستند و خوشبختانه مردم ایران در مبارزه با کرونا به خوبی با نظام سلامت همکاری کردند و به موفقیت‌های خوبی دست یافتیم.

وی در ادامه بیان کرد: در مورد گروه های دانش بنیان و تولید تجهیزات و داروها نیز  موفقیت‌هایی بسیاری به دست آورده‌ایم. درحال حاضر ۹۷ درصد داروها در ایران تولید شده و فقط ۳ درصد داروها وارداتی هستند که علاقه داریم در این زمینه با کشورهای دوست همکاری داشته باشیم. 

لزوم تشکیل کارگروه های تخصصی سلامت همگانی

وزیر بهداشت با اشاره به شرکت در مجمع جهانی سلامت، گفت: این توفیق را داشتیم که در مجمع جهانی سلامت با وزرای بهداشت کشورهای دوست دیدار داشته باشیم. این دوستی باید به تصمیمات عملیاتی ختم شود و لازم است راهکارها و برنامه های اجرایی مشخص شده و کارگروه ها در این زمینه اقدام کنند. 

عین‌اللهی گفت: دیپلماسی سلامت از مهمترین ابعادی است که سفرای کشورها باید راجع به آن همفکری و اقدام کنند. 

وی در ادامه از حضور و اظهارنظر سفرای کشورها تشکر کرد و گفت: زمینه‌های همکاری کشورها با یکدیگر متنوع و نیاز است که این جلسات به صورت مستمر و در قالب کارگروه‍‌های تخصصی ادامه یابد تا بتوانیم به دستاوردهای راهبردی دست پیدا کنیم.

وزیر بهداشت درباره همکاری دانشگاهی بین کشورها گفت: لازم است که دانشمندان ما هم با یکدیگر ارتباط  و هم‌افزایی پیدا کنند. از طرفی  ضرورت دارد در منطقه کنفرانس‌های منطقه‌ای پزشکی برگزار کنیم و همکاری‌ها در سطح دانشگاهی گسترش پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس