به گزارش مشرق به نقل از فارس، روزنامه الرأی کویت در گزارشی افشا کرد که افرادی در حلقه پیرامون بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به خبرنگار این روزنامه اعلام کردهاند که طرح از پیش تعیین شده برای براندازی دمشق و تغییر نظام سوریه در روز ترور سران امنیتی این کشور خنثی شده است.
الرأی نوشت: حلقه نزدیک به بشار اسد اعلام کرد که عملیات انفجار «اتاق بحران» سوریه و کشته شدن سران امنیتی دمشق، فقط به همین هدف محدود نبود بلکه ترور سران، بخشی از طرحی از پیشتعیین شده برای تغییر نظام و اشغال دمشق در همان زمان عملیات ترور بود.
چهارشنبه 28 تیرماه (18 جولای) انفجاری تروریستی در ساختمان شورای امنیت ملی سوریه در دمشق رخ داد که در آن داود راجحه وزیر دفاع، آصف شوکت رئیس دستگاه اطلاعات، حسن تورکمانی مشاور بشار اسد در امور نظامی و هشام اختیار رئیس دفتر شورای امنیت ملی سوریه در آن ترور و کشته شدند و محمد الشعار وزیر کشور مجروح شد.
به ادعای الرأی، افراد نزدیک به بشار اسد اعلام کردند: عملیات ترور سران امنیتی با انتشار گسترده هزاران فرد مسلح در دمشق همزمان شد که در قالب طرحی از پیش آماده شده برای اشغال دمشق و زدن نقاط حساس و حیاتی دمشق و نابود کردن نظام سوریه بود.
این خبر در زمانی منتشر میشود که در دو روز اخیر از دمشق خبر رسیده است که نیروهای مسلح سوریه موفق شدند پس از چند روز درگیری با تروریستهای کاملا مسلح، بیش از حدود 2 هزار نفر از آنان را که بسیاری از آنان ملیتهای غیرسوری دارند، از پای در آورند.
این منابع اعلام کردند «با اینکه این طرح شکست خورد، نظام [سوریه] از این طرح اطلاع نـداشت و درباره ورود افراد مسلح و سلاحهای سنگین و خودروهای چهارچرخ متحرک (4x4) آگاهی نداشت... اینها تحرکاتی بود که برای ساعت صفر طرح از پیش تعیین شده برای اشغال دمشق و تغییر نظام انجام شده بود.
این منابع تاکید کردند: نظام [سوریه] بسرعت زمام امور را با نابود کردن تعداد زیادی از افراد مسلح و محاصره تعداد فوقالعاده زیادی از آنان و فراری برخی دیگر به خارج از پایتخت، در دست گرفت... طبق طرح قرار بوده است جاده فرودگاه [بینالمللی دمشق] مسدود شود هر چند که مدت اندکی مسدود شد و قرار بود ساختمانهایی حیاتی مانند برخی مراکز امنیتی و رسانهای اشغال شود.
الرأی به نقل از این منابع افزود: عملیات پاکسازی برخی کانونها در پایتخت با موفقیت و عقبنشینی افراد مسلح و فرار آنان و کنترل دوباره اوضاع صورت گرفت... هنوز برخی مقرهایی در منطقه زینبیه و دیگر مناطق هست که در حال برخورد با آن هستند و بزودی کار آنان هم تمام میشود.
این منابع که الرأی بار دیگر در ادامه گزارش آنان را «بسیار نزدیک» به بشار اسد خواند افزود: با انتشار خودروهای چهارچرخ متحرک در دمشق، یک خبر دروغ بین مردم شایعه کردند که بشار اسد نیز در انفجار کشته شده است و گاهی هم شایعه کردند که اسد به دنبال کنارهگیری از قدرت است.
این منابع افزودند: همراه با افراد مسلح، تیمهای زیادی از رسانهها نیز برای همراهی این حادثه [انفجار] به حرکت در آمدند و اعتراف میکنیم که این اتفاق، حادثهای گذرا نبود بلکه اتفاقی حساس برای نظام بود که هدف طرح پیچیده و هماهنگشده برای براندازی قرار گرفته بود.
به گفته این منابع، « انتشار عوامل رسانهای که همراه انتشار گسترده افراد مسلح بود، جالب توجه بود. این امر منعکس کننده این است که افکار عمومی سوریه از رسانههای تصویری و آنچه شبکههای ماهوارهای پخش میکنند، بیشتر متأثر است برای همین بود که انتشار افراد رسانهای زیادی با افراد مسلح برای وانمود کردن براندازی در سوریه لازم بود».
بنا بر این گزارش، «بشار اسد با تعیین فهد جاسم الفریج رئیس سابق ستاد مشترک به منصب وزارت دفاع، توانست زمام امور را در دست بگیرد. او به الفریج اختیار کامل داده است تا بتواند با وضع کنونی برخورد کند... اولین دستوری که الفریج به نیروها داد، این بود که قدرت خود را 10 برابر کنند.
این منابع با بیان اینکه مخالفان سیستمها و تجهیزات پیشرفتهای دارند، فاش کردند که یگانهای سوری هم اخیرا به سیستمهای بسیار پیشرفته مجهز شدند که از مهمترین این سیستمها، ابزار شنود میدانی و ابزار تجسسی برای نابود کردن رمزهای مخالفان است.
الرأی نوشت: منابع بلندپایه در سران سوریه اعلام کردند که «طبیعی است که با گذرگاههایی که افراد مسلح در اختیار داشتند و ترکیه مستقیما حمایت لجستیک میکند و قطر و عربستان تأمین مالی میکنند،، قدرت آتشباری زیادی داشته باشند... تاکنون تعداد زیادی از افراد مسلح با ملیتهای کشورهای عربی که در درگیریها علیه نظام شرکت دارند، تحت گروههایی مانند لشگر جهاد و نصرت بلاد شام کشته و بازداشت شدهاند.
ورود مستقیم ژنرالهای آمریکایی و اروپایی به خط رویارویی مستقیم با دمشق
این منابع سوری تصریح کردند که «نیازی نیست این حرف را ثابت کنیم که کشورهای خلیج [فارس] وارد خط [بحران سوریه] شدهاند. این چیزی است که خودشان تصریح میکنند... اما طرح هجومی علیه نظام دمشق و ضربات امنیتی فراتر از حد توانایی کشورهای خلیج [فارس] است و این امر سبب این باور میشود که ژنرالهای آمریکایی و اروپایی وارد خط رویارویی مستقیم [با دمشق] شدهاند.
این منابع همچنین اعلام کردند که «ورود کشورهای خلیج [فارس] و دولتهای غربی به خط رویارویی، در خلال طرح روسی، چینی و غربی بود که به بشار اسد فرصت میداد مخالفان را گرد هم آورد و تغییرات لازم را برای عادی کردن اوضاع سوریه بدهد... اما طرح ساعت صفر، روسیه را که حس کرد فریب خورده است خشمگین کرد و حس کرد که توافق [ژنو] دور زده شده است. شکست طرح براندازی به مسکو اجازه داد که خشم خود را از نقض عهد و تعهد غربیها بیان کند و همین بود که پوتین اعلام کرد که هر گونه اقدام علیه سوریه خارج از شورای امنیت بیفایده است و اعتبار سازمان ملل را زیر سوال میبرد».
این منابع همچنین گفتند که «هشدارهای پوتین کاملا روشن بود که به هیچ طرفی یا کشوری اجازه دخالت نمیدهد و این کاملا با اقدام سوریه هماهنگ بود که سران این کشور تصمیم گرفتند بسیاری از یگانهای آماده را در حال ورود اسرائیل به درگیری، مستقر شوند».
هنوز بخش اعظم ارتش سوریه وارد عمل نشده است
این منابع به الرأی گفتند: هنوز بخش اعظمی از ارتش سوریه برای اداره درگیریها به کار گرفته نشده است. و تصمیم راهبردی این است که این نیروها در آمادگی کامل برای رویارویی با اسرائیل باشند اگر تلآویو تصمیم بگیرد که مستقیما وارد خط [درگیری] شود... اقدامات رصد شده نشان میدهد که اسرائیل برای این کار آماده میشود.
این منابع که به ادعای الرأی از سران تصمیمگیرنده در سوری هستند، افزودند: دستگاههای اسرائیلی عملا وارد خط [رویارویی] شدهاند و با ابزارهای سوری، چندین عملیات انجام دادهاند و از جمله این اقدامات، زدن سکوهای موشکهای هوایی و نیروی دفاعی-هجومی پیشرفتهای است که جز در حال رویارویی با اسرائیل نمیتوان از آن استفاده کرد.
این منابع فاش کردند که «رد پای اسرائیل در ترور سرلشگر مهندس نبیل ابراهیم زغیب که در برنامه موشکی سوریه فعال بود و از مغزهای اصلی این برنامه به شمار میرفت، کاملا مشهود است».
الرأی به نقل از این منابع افزود: یگانهای متحرکی هستند که به نقاط اساسی-راهبردی که اصلا ربطی به سرنگون کردن نظام سوریه ندارد، حمله کردهاند. این موضوع، دلیلی دیگر است بر اینکه آنچه در سوریه جریان دارد، تلاشی است برای تضعیف کردن سوریه در مقام یک کشور و خارج کردن کلی آن از معادله مقاومت و محور بازدارندگی است که این محور شامل ایران و حزبالله هم میشود.
الرأی در ادامه به نقل از منابع نزدیک به حزبالله نیز نوشت که «در صورت ورود اسرائیل به خط [رویارویی] مقاومت همچنان که قبل از این هم اعلام کرد، و اکنون دوباره اعلام میکند که مقابل دخالت نظامی اسرائیل یا ناتو علیه سوریه، دست روی دست نمیگذارد.
این منابع فاش کردند که «قصد اسرائیل برای ورود مستقیم به رویارویی با سوریه روز به روز به عمل نزدیکتر میشود اما نمیدانند که این ماجراجویی موفقیتی برای او در پی ندارد زیرا سوریه در سنگر خود تنها نیست.
این منابع به سخنان سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله اشاره کردند که اخیرا اعلام کرد «سلاحهایی که حزبالله استفاده کرد سوری است و ساخت سوریه است برای همین حزبالله در کنار کسانی که در جنگ تابستان 2006 [33 روزه] کنارش ایستادند، علیه اسرائیل خواهد ایستاد».
این منابع به الرأی اعلام کردند که «جنگ، فقط سوریه درگیر آن نیست، بلکه جنگ، جنگ ما هم خواهد بود».