حمله به میادین گازی سلیمانیه؛ اختلاف‌های داخلی کردها یا دست خارجی؟

یک پایگاه خبری عراقی به استناد دیدگاه یک کارشناس امنیتی در اقلیم کردستان عراق می‌گوید که حمله به میادین گازی سلیمانیه از اختلاف‌های داخلی کردها نشات می‌گیرد.

به گزارش مشرق، «العلومه» روز یکشنبه به نقل از «صادق عبدالله» کارشناس امنیتی محلی نوشت که درگیری در میان کردها پشت بمباران اخیر میدان‌های گازی در استان سلیمانیه قرار دارد.

تاسیسات شرکت گازی اماراتی «دانه گاز» در اقلیم کردستان عراق نزدیک چمچمال سلیمانیه روز شنبه مورد حمله راکتی جدیدی قرار گرفت؛ چند راکت (ظاهرا کاتیوشا) باز هم روز شنبه به نزدیک تاسیسات گاز خورمور متعلق به شرکت دانه گاز امارات اصابت کرد و این سومین حمله در چهار روز اخیر است بدون اینکه گروهی مسوولیت آن را بر عهده گرفته باشد. هنوز مشخص نیست این حمله جدید تلفات یا خساراتی به دنبال داشته است یا نه.

روز جمعه نیز حمله با راکت کاتیوشا به اطراف چاه گازی کورمور محل استقرار و سرمایه گذاری شرکت اماراتی دانه گاز در حالی گزارش شد که میزان خسارات احتمالی این حمله هنوز مشخص نیست هرچند منابع خبری می‌گویند این راکت‌ها به خود تاسیسات اصابت نکرده و اطراف آن را هدف گرفته است.

چهار روز پیشتر نیز، منابع خبری عراقی از حمله راکتی به شرکت اماراتی دانه گاز در شمال عراق خبر دادند که کانال تلگرامی صابرین نیوز عراق نوشت، در پی این حمله چند نفر زخمی و کارگران از محل کار خود متواری شدند.

منابع وابسته به حزب دموکرات کردستان عراق هم گفتند که این تاسیسات گازی با دو راکت کاتیوشا هدف حمله قرار گرفته است.

المعلومه عراق امروز - یکشنبه - به نقل از صادق عبدالله کارشناس امنیتی اقلیم کردستان عراق تایید کرد که درگیری شدیدی میان نیروهای مختلف در میان احزاب کرد در اقلیم کردستان عراق وجود دارد که احتمالا سمت و سوهای بسیاری از جمله نفوذ در میادین نفت و گاز و اتهام‌های متقابل میان چندین حزب در باره هژمونی بر قاچاق پول و ثروت، به ویژه با توجه به نفوذ حزب بارزانی گرفته است.

به گفته عبدالله، درگیری‌های خانگی میان احزاب کرد ممکن است یکی از دلایل بمباران مکرر اخیر میادین گازی باشد.

او می‌گوید رهبران مهم منطقه می‌دانند که بمباران اخیر میادین گازی شاید با توجه به حضور جناح‌های مسلح بسیاری از آنها، یک حزب سیاسی را در آن دخیل بداند.

عبدالله این مساله را که تحقیقات طرف عامل بمباران را نشان می‌دهد رد کرد چرا که این مساله پرونده‌های دیگری را فاش می‌کنند که باعث شرمساری محافل سیاسی منطقه خواهد شد.

در این پیوند، «غیاث السورچی» یکی از اعضای برجسته حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق (متحد سیاسی ائتلاف چارچوب هماهنگی) در بیانیه‌ای از تشکیل کمیته تحقیق و تفحص برای هدف حمله به شرکت «دانا گاز» در منطقه چمچمال سلیمانیه خبر داده بود که نشان می‌دهد این کمیته از احتمال دست داشتن اطلاعات ترکیه در عملیات بمب گذاری چشم پوشی نخواهد کرد.

در این باره، پایگاه خبری المعلومه در گزارش دیگری با اشاره به بحران میدان گازی «کورمور» آن را پیچیده خوانده و نوشت: چرا که دولت فدرال عراق تاکید دارد که این میدان به استان کرکوک تعلق دارد و کاری که دولت اقلیم کردستان و شرکت اماراتی دانا انجام می‌دهند، اشغال و سرقت منابع گازی است.

پس از اظهارات «بافل طالبانی» رئیس اتحادیه میهنی کردستان که در آن وعده داده بود خط لوله گازی که از سلیمانیه به سمت ترکیه و به اروپا خواهد رسید، از روی جنازه او و همراهانش می‌گذرد، موضوع به سمت جبهه جدیدی می‌رود. با توجه به حضور پ. ک. ک، چمچمال و ترکیه ممکن است برای تحمیل کنترل خود بر این میدان و اخراج شرکت اماراتی دانا از آن مداخله نظامی کنند.

این در حالی است که گروه‌های مقاومت عراقی می‌گویند دست‌های خارجی در پشت پرده حملات اخیر به چاه‌های نفت و گاز در عراق قرار دارند و باید عاملان حمله به زیرساخت‌های اقتصادی را محاکمه و مجازات کرد.

«هیات هماهنگی مقاومت عراق» متشکل از گروه‌های مسلح ضد اشغالگری در بیانیه‌ای با محکوم کردن حملات راکتی به چاه‌های نفت و گاز در اقلیم کردستان عراق، این اقدام را تلاشی در راستای ایجاد ناامنی در شرایط خاص کنونی عراق و تهدیدهای امنیتی متوجه آن می‌داند.

گروه مقاومتی ضد اشغالگری «کتائب امام علی (ع)» عراق حملات راکتی به چاه‌های نفت و گاز این کشور را محکوم کرد و آن را اقدامی تخریبی در جهت فراری دادن سرمایه گذاران توصیف کرد.

پیشتر سخنگوی کتائب حزب الله عراق در توییتر نوشت که گروه‌هایی سرکش و مرتبط با دستگاه اطلاعاتی ترکیه مسئول حمله به چاه‌های نفت و گاز اقلیم کردستان عراق هستند.

حمله به میادین گازی سلیمانیه؛ اختلاف‌های داخلی کردها یا دست خارجی؟

برهم صالح رئیس جمهور عراق نیز در واکنش به حملات راکتی علیه چاه‌های نفت و گاز اقلیم کردستان در توییتی نوشت: تجاوزهایی که چاه‌های نفت و گاز را در خورمور و غیر از آن هدف قرار داد، حمله به ثبات کشور و ضربه زدن به اقتصاد ملی است.

تازه ترین موضع اتحادیه میهنی کردستان عراق اما قابل تامل است، بویژه آنجا که رقیب حزب دموکرات در صحنه سیاسی این کشور اعلام کرده اقلیم کردستان نباید تجربه بارزانی‌ها در هدر دادن نفت را این بار درباره گاز تکرار کند، زیرا اقلیم خود، بیش از آنکه بخواهد گاز را به اروپا صادر کند، نیازمند آن است.

«فائق یزیدی» یکی از سران اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز در گفت وگو با بغداد الیوم تاکید کرده که «به جای وارد کردن گاز از ایران و سایر کشورها، چرا حکومت اقلیم کردستان، گاز و نفت را به بغداد (دولت مرکزی عراق) نمی‌دهد؟»

او می‌گوید اقلیم کردستان به گاز خود نیازمندتر از آن است که آن را به اروپا صادر کند. بیشتر گاز اقلیم کردستان در سلیمانیه است و اتحادیه میهنی اجازه نخواهد داد که گاز هدر رود، آنگونه که حزب دموکرات (مسعود بارزانی) بر سر پرونده نفت آورد؛ گویا ثروت شخصی آنان بود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • CA ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
    0 0
    نوشته میشه امارات و عربستان خوانده میشه اسراییبل و امریکا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس