آمریکا: بایدن در سفر منطقه‌ای خود درباره نفوذ ایران رایزنی خواهد کرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در راستای سیاست هراس واشنگتن از نفوذ منطقه ای ایران گفت که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در سفر منطقه ای خود درباره نفوذ تهران رایزنی خواهد کرد .

به گزارش مشرق، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در محل وزارت خارجه این کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به منطقه و نیز موضوع ایران گفت که هنوز چند هفته به این سفر باقی مانده است اما ایران به صورت طبیعی یک موضوع در گفتگو ها میان بایدن و مقامات اسرائیلی و عربستانی خواهد بود.

وی با تکرار ادعاهای بی اساس و در تداوم هراس از نفوذ منطقه ای و پیشرفت های هسته ای و برنامه بازدارندگی دفاعی ایران، نفوذ تهران در منطقه را "مخرب" خواند و ادعا کرد تهدید های نشات گرفته از ایران از جمله برنامه هسته ای و موشکی، حمایت از نیروهای نیابتی، موضوع گفتگو خواهد بود.

پیش از این، یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به سی‌ان‌ان گفت: ما متعهد به رایزنی نزدیک با شرکای منطقه‌ای خود در مورد سیاست آمریکا در قبال ایران هستیم و به طور کلی، از گفت‌وگو میان کشورهای منطقه درباره مسائل امنیتی و ثبات منطقه حمایت می‌کنیم.

کاخ سفید ۲۴ خرداد ماه سفر رئیس جمهوری آمریکا به سرزمین های اشغالی، کرانه باختری و عربستان را تایید و تاریخ آن را ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه(۲۲ تا ۲۵ تیرماه ) اعلام کرد؛ سفری که پیش از اعلام رسمی،موجی از انتقادات را همراه داشته و نشانه استیصال دولت بایدن ارزیابی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره ادعای روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات آمریکایی مبنی بر نزدیک شدن قایق‌های تندروی ایران در روز دوشنبه به سمت دو کشتی آمریکا مدعی شد که پیش از این این نیز ایران اقدامات دریایی انجام داده است که غیر حرفه ای و ناامن بوده و دریانوردان را با خطر مواجه کرده است. ما پیش از این اقدامات ایران را محکوم کرده و از این کشور خواسته ایم از انجام این اقدامات خودداری کند.

روزنامه واشنگتن پست عصر دوشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که سه قایق تندروی سپاه پاسداران ایران روز دوشنبه "با سرعتی خطرناک" به سمت کشتی‌های آمریکایی نزدیک شدند.

در این گزارش، یک مقام نظامی آمریکا که نامش فاش نشده است، ادعا کرد که کشتی گشت زنی کلاس سایکلون با نام یو اس اس سیروکو و کشتی حمل و نقل سریع این کشور به نام یو اس ان اس چاکتا کانتی در حال عبور عادی از آب‌های بین المللی در خلیج فارس بودند که قایق‌های تندروی ایران مستقیما به سوی آنها نزدیک شدند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش ها به نقل از آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد بکارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته آی آر-۶ توسط ایران در تاسیسات هسته ای فوردو نیز گفت که ما این گزارش ها را دیده ایم.

این مقام آمریکایی مدعی شد ما همچنان نگران استفاده ایران از سانتریفیوژهای پیشرفته که فراتر از محدودیت های برجام هستند، هستیم.

ند پرایس در حالیکه مذاکرات وین همچنان در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن است، ادعا کرد ما به دنبال بازگشت کامل به برجام هستیم زیرا معتقدیم فعالیت های هسته ای ایران از جمله تولید سانتریفیوژهای پیشرفته باید محدود باشد و توسط آژانس هسته ای نظارت شود.

وی با تکرار ادعاهای تصنعی آمریکا ادامه داد زمان گریز هسته ای ایران به چند هفته کاهش یافته است. ما از وضعیت کنونی برنامه هسته ای ایران بسیار نگران هستیم. همه این نگرانی ها به دلیل اینکه برجام کاملا اجرا نمی شود، وجود دارند. اگر این توافق کاملا اجرا شود و ایران آن را کاملا اجرا کند، بسیاری از نگرانی ها رفع می شوند.

ند پرایس در پاسخ به خبرنگار دیگری که از او پرسید آیا تغییر کابینه رژیم صهیونیستی و احتمال بازگشت بنیامین نتانیاهو بر بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس و برجام تاثیر می گذارد، اذعان کرد که روابط واشنگتن با این رژیم به فردی که روی صندلی ریاست کابینه می نشیند، وابسته نیست و ایالات متحده بر اساس تحول احتمالی سیاسی اقدام نمی کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد ما به روابط آمریکا و اسرائیل اطمینان داریم و با همکاری یکدیگر در راستای منافع خود اقدام خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در گزارشی با عنوان فشار متحدان خاورمیانه آمریکا بر بایدن برای محدود کردن ایران نوشت، درحالی که امیدها برای احیای برجام ضعیف می شوند و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای سفر ماه آینده به خاورمیانه از جمله به عربستان آماده می‌شود، متحدان آمریکا در این منطقه بر بایدن به طور فزاینده ای فشار می آورند تا یک طرح اجرایی برای محدود کردن ایران معرفی کند.

سی ان ان ادامه داد: منابع آگاه اعلام کردند که خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی و برادر محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در اوایل ماه جاری در سفر به واشنگتن به مقامات ارشد امنیت ملی دولت بایدن گفته است از اینکه روابط آمریکا و عربستان رو به بهبودی است، خشنود است.

سی ان ان به نقل از این منابع افزود که او ابراز نگرانی کرد که آمریکا هنوز یک استراتژی جامع برای مقابله با پیشرفت های هسته‌ای ایران، موشک های بالستیک آن و حمایت از گروههای منطقه ای معرفی نکرده است. مقامات منطقه ای گفتند که دولت آمریکا هنوز به متحدان خود از جمله عربستان سعودی اطلاع نداده است که در صورت شکست مذاکرات هسته ای "طرح ب" چه خواهد بود.

این در حالی است که کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هفته گذشته نشستی پشت درهای بسته با نمایندگان دولت بایدن از جمله رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایارن تشکیل داد تا طرح به اصطلاح ب آن را در قبال ایران و مذاکرات وین بداند اما سناتورها پس از این نشست اذعان کردند که دستان کاخ سفید خالی است.

مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا پس از این نشست گفته بود: فکر نمی کنم آنها (دولت بایدن) طرح ب داشته باشد آنها چیزی در این مورد به ما نشان نداده اند.

سناتور تندرو جمهوریخواه تد کروز، این نشست را "بسیار نگران کننده" خوانده و درباره سیاست دولت بایدن در قبال ایران گفته بود: آنها طرح ب ندارند، طرح الف هم ندارند، هیچ برنامه ای ندارند.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند تا آمریکا تصمیم سیاسی خود را بگیرد.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است بلکه در راستای سیاست های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده و در تازه ترین اقدام نیز نه تنها همسو با رژیم صهیونیستی به تلاش های ضد ایرانی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران پیوست بلکه تحریم هایی را علیه صنعت پتروشیمی ایران وضع کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا شبکه ای از تولیدکنندگان پتروشیمی ایرانی و همچنین شرکت های پوششی در چین و امارات که از شرکت پتروشیمی تریلیانس و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران حمایت می کنند، تحریم کرد.

بر اساس ادعای وزارت خزانه داری آمریکا، این شرکت ها نقش موثری در دلالی فروش محصولات پتروشیمی ایران در خارج از این کشور دارند.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پی اعمال تحریم های جدید کشورش علیه ایران ادعا کرد که واشنگتن پیگیر مسیر دیپلماسی معنادار برای بازگشت به برجام است.

منبع: العالم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • وطنم ایران IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
    2 0
    آمریکا غلط کرده از اون سر دنیا پاشده اومده اینجا تا از رژیم گردن زن کودک کش و ضد دموکراسی خبرنگار تیکه کن حمایت کنه و رای مردم لبنان و عراق و ... به مقاومت رو بهش برچسب تروریست بزنه
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
    2 0
    درخواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی، اعلام رسمی پایان مذاکرات، و خروج قاطعانه، مقتدرانه، آنی، مطلق و بدون شرط از برجام، پیمان عدم اشاعه (NPT) و پروتکل الحاقی آن؛ و خاتمه دادن به هرگونه همکاری و پاسخ‌گویی به جاسوسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به بهانه‌ی بازرسی، آخرین اطلاعات نظامی و مشخصات دانشمندان کشورمان را به دست آورده و برای خرابکاری در تأسیسات هسته ای و نظامی و ترور دانشمندان کشورمان، در اختیار آمریکا و رژیم درمانده‌ی صهیونیستی قرار می‌دهند؛ و جمع‌آوری تمام دوربین‌های آنان و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان مورد نیاز کشور؛ و پیگیری برای تنظیم و صدور قطعنامه بر علیه آمریکا، انگلیس و فرانسه به‌خاطر تجهیز آن رژیم پوسیده، جعلی و موقتی به تسلیحات هسته‌ای بر خلاف ماده‌ی 2 پیمان عدم اشاعه است، که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن در آینده‌ی بسیار نزدیک هستیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس