کد خبر 13871
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۴

مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که استفاده از تصاوير هشدار دهنده بر روي پاکت سيگارها باعث کاهش مصرف مواد دخاني شده، اما مديران شرکت دخانيات بر اين عقيده اند که اين کاهش مصرف تنها شامل سيگارهاي توليد داخل شده و مصرف سيگارهاي قاچاق را افزايش داده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، اختلاف نظر وزارت بهداشت و شرکت دخانيات در مورد استفاده از تصاوير بهداشتي بر روي پاکت هاي سيگار باعث شده که استفاده از تصاوير جديد فعلا معلق بماند تا تصميم گيريها به نقطه مشترک و يکسان برسد. زيرا مديران شرکت دخانيات با استناد به آمار و ارقامي که برخي دستگاههاي نظارتي از وضعيت سيگار قاچاق در کشور تهيه کرده اند، معتقدند که روش مورد استفاده به منظور کاهش مصرف سيگار در جامعه بايد تغيير کند و دستگاهي نظارتي به غير از وزارت بهداشت عهده دار اين مسئوليت باشد.
دکتر حسين طلا، مديرعامل شرکت دخانيات ايران در همين خصوص گفت: ما معتقديم که دستگاه نظارتي به غير از وزارت بهداشت بايد موضوع استفاده از تصاوير هشدار دهنده بر روي پاکتهاي سيگار را پيگيري و دنبال کند. چون بررسيها و گزارشها نشان مي دهد که به دنبال استفاده از اين تصاوير بر روي پاکتهاي سيگار که توسط شرکت دخانيات توليد مي شود، ميزان مصرف سيگارهاي قاچاق رشد داشته است.
وي با تاکيد بر اينکه موافق سياستهاي وزارت بهداشت در حوزه سلامت جامعه است و آرزو مي کنيم روزي فرا برسد که سود شرکت دخانيات به صفر برسد، درعين حال از افزايش حاشيه سود قاچاقچيان به دنبال فروش بيشتر سيگارهاي قاچاق در جامعه انتقاد کرد و گفت: نمايندگان مجلس از شرکت دخانيات گزارش فروش مي خواهند و ما بايد جواب بدهيم که علت کاهش فروش سيگارهاي داخلي چه بوده است.
اين در حالي است که مسئولان وزارت بهداشت و شخص وزير بر استفاده از تصاوير هشدارهاي بهداشتي تاکيد و اصرار دارند و معتقدند که چاپ اين تصاوير روي پاکتهاي سيگار مصوبه قانوني مجلس است و وزارت بهداشت موظف شده هولوگرام، کلمات و جملات هشدار دهنده را روي پاکتهاي سيگار الصاق کند.
اما مديرعامل شرکت دخانيات ايران با اشاره به گزارشهاي مستند که از وضعيت فروش سيگارهاي قاچاق در داخل تهيه شده است، گفت: در جلسه اي که با حضور مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت بهداشت، انجمن مبارزه با دخانيات و... برگزار شد، قرار بر اين شد که فعلا از همان تصوير اول (ريه) بر روي پاکتهاي سيگار استفاده شود تا به يک اجماع بر سر اين موضوع برسيم.
چند روز قبل وزير بهداشت در واکنش به گزارش مهر مبني بر ممنوعيت استفاده از تصاوير جديد بهداشتي بر روي پاکتهاي سيگار، عنوان داشته بود که تکليف اين موضوع ظرف يک هفته آينده معلوم خواهد شد اما با گذشت 20 روز از اظهارنظر وزير در اين خصوص، وزارت بهداشت هيچ واکنش جديدي نداشته است و اين سکوت مي تواند حکايت از اين واقعيت داشته باشد که موضوع استفاده از تصاوير دوم و سوم هشدار دهنده فعلا در بايگاني وزارت بهداشت خاک خواهد خورد.
تصوير دوم که قراربود استفاده شود، کودکي را نشان مي دهد که براثر قرار گرفتن در معرض دود سيگار دچار مشکلات تنفسي شده و زير دستگاه تنفس مصنوعي قرار دارد و تصوير سوم اعضاي داخلي بدن افراد هنگام سالم بودن و پس از تخريب توسط دود سيگار را نشان مي دهد.
براساس آيين نامه قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات، برچسب هشدار دهنده روي جلد سيگارها هر 6 ماه يکبار بايد تغيير کند. بر همين اساس قرار بود تصوير دوم از شهريور 89 روي پاکت سيگارها چاپ شود.
مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که تصاوير الصاقي بر روي بسته‌ بندي سيگارها و ساير مواد دخاني نشان دهنده بيماريها و مضرات ناشي از مصرف مواد دخاني و استنشاق تحميلي دود آن بوده و به طور مستقيم از بيماران مبتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف دخانيات در کشور تهيه شده است.
در هر حال آنچه مسلم است اينکه وزارت بهداشت و شرکت دخانيات که دستگاههاي دولتي به شمار مي روند، در تلاشند تا وظايف خود را به بهترين شکل انجام دهند و از اينرو حاضر نيستند کوچکترين خللي در مسير اهداف شان پيش بيايد که منجر به زير سئوال رفتن عملکرد آنها شود. وزارت بهداشت به فکر سلامت جامعه است و شرکت دخانيات بايد از منافع اقتصادي دولت حمايت کند و سهمي در افزايش بودجه کشور داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس