کد خبر 138074
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۲

وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که در برنامه پزشک خانواده ثبت نام کرده است، اظهارداشت: این برنامه هر هفته در یک استان راه اندازی می شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه جلسه شبکه تحقیقات دیابت و استئوپروز که در محل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در ارتباط با برخی اظهارات پیرامون اجرای برنامه پزشک خانواده گفت: به این برنامه بسیار امید بسته‌ایم و تلاش می‌کنیم در بسته‌های ادغام‌یافته در نظام پزشک خانواده در زمینه بیماریهای غیرواگیر، فعالیتهای جدی‌ را انجام دهیم.

وی با عنوان این مطلب که بنده پزشک خانواده خود را انتخاب کرده‌ام و به همه اعضای هیئت دولت نیز پیشنهاد می‌کنم که در برنامه پزشک خانواده ثبت‌نام کنند، افزود: علاوه بر اجرای پزشک خانواده لازم است آموزشهای عمومی، اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی، همکاریهای بین‌بخشی را افزایش دهیم، البته این گونه فعالیتها باید در شبکه‌های تحقیقاتی محقق شود.

دستجردی درباره گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز گفت: فردا برای افتتاح این طرح به استان سیستان و بلوچستان و هفته آینده به استان مازندران سفر می‌کنیم و در هر هفته این برنامه در یک استان راه‌اندازی می‌شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: برنامه پزشک خانواده بیشتر در بحث پیشگیری تا درمان تمرکز دارد و امیدواریم در هفته دولت جشن تکمیل خانواده‌های بهداشت روستایی را برگزار کنیم.

دستجردی در ارتباط با پوشش بیمه ای 202  قلم داروی بیماران خاص و صعب العلاج که رئیس جمهور دستور آن را داده است، گفت: در جلسه اخیر هیئت دولت در این زمینه صحبتهایی انجام شد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قول داده است که پوشش این داروها در اولویت قرار گیرد.

وی با عنوان این مطلب که این 202  قلم دارو شامل داروهای بیماران خاص، صعب‌العلاج و برخی داروهای گیاهی است، تاکید کرد: اولویت ما، پوشش بیمه ای داروهای بیماران صعب‌العلاج و سرطانی است، چون تهیه این داروها هزینه‌های فراوانی را به بیمار تحمیل می‌کند.

وزیر بهداشت در ادامه به عوارض بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: نارسایی کلیه و دیالیز یکی از مشکلات ما در حوزه سلامت است، هر چقدر که دستگاه دیالیز تهیه می‌کنیم، ولی کفاف نیاز بیماران را نمی‌دهد این در حالی است که یکی از مهمترین عوارض ابتلا به دیابت، نارسایی کلیه است.

دستجردی ادامه داد: احتمال ابتلای یک دیابتی به بیماریهای قلبی و عروقی 4 برابر افراد سالم است. از سوی دیگر شایعترین علت نابینایی، ابتلا به دیابت است. بنابراین برای کنترل دیابت باید تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 26 شبکه تحقیقاتی در کشور فعالیت می‌کنند که یکی از فعالترین آنها شبکه دیابت است، گفت: امروزه علت بیش از 60 درصد از مرگ و میرها در کشور ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است، 45 درصد آن مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، 12 درصد سرطانها و 4 تا 5 درصد نیز مربوط به عوارض ریوی و دیابت است. بنابراین باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر باید برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

دستجردی با اشاره به بیماری استئوپروز (پوکی استخوان)، گفت: شیوع استئوپروز یک‌دهم دیابت است، ولی عوارض ناشی از آن و معلولیت‌هایش، هزینه‌های زیادی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند. بنابراین لازم است در زمینه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، برنامه‌ریزی جدی بکنیم.
 
وی تاکید کرد: حدود 50 درصد از جمعیت ایران مبتلا به استئوپروز (پوکی استخوان) و استئوپنی (کاهش تراکم استخوان)، هستند و برای کاهش ابتلا به این بیماری نیازمند سیاست‌گذاری و همکاریهای بین‌بخشی هستیم.

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان ایران، گفت: بر اساس نتایج سرشماری جدید صورت گرفته در کشور، حدود 6 درصد جمعیت ایران سالمند هستند و هر چه به تعداد این افراد افزوده شود، بیماریهای غیرواگیر افزایش می‌یابد. میزان مراجعات سالمندان و بستری‌ شدن آنان 5 برابر بیشتر از گروههای دیگر سنی است، بنابراین باید برای این گروه سنی نیز برنامه‌ریزیهای لازم را انجام دهیم البته خوشبختانه اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس