به گزارش مشرق به نقل از مهر، در حال حاضر حجم بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران و سازندگان بخش خصوصی از مرز پنج هزار میلیارد تومان گذشته است.
در این میان، به منظور تکمیل و راه اندازی طرحهای مهر ماندگار دولت فقط در صنعت برق و نیروگاه سازی به بیش از پنج هزار میلیارد تومان منابع مالی و اعتباری نیاز است.
در شرایط فعلی تامین منابع مالی و اعتباری طرحهای برقی برای مسئولان وزارت نیرو به منظور جلوگیری از خاموشی های گسترده در سطح شبکه برق در سالهای پیش روی از نان شب واجب تر است.
با این وجود اخیرا مسئولان وزارت نیرو ساخت و تکمیل نیروگاههای برقآبی، حرارتی و حتی تاسیسات برقی رایگان را در کشورهای همسایه همچون پاکستان، تاجیکستان و عراق آغاز کرده اند.
در ادامه این سیاست چند روز گذشته ساخت یک نیروگاه جدید برق سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید 500 مگاوات برق در منطقه الحیدریه نجف آغاز شده است که هزینه ساخت این واحد نیروگاهی بیش از 400 میلیارد تومان برآورد می شود.
ساخت این نیروگاه برقی در منطقه نجف عراق در حالی توسط وزارت نیرو کلید خورده است که دولت عراق بابت واردات روزانه نزدیک به یکهزار مگاوات برق بیش از 500 میلیون دلار بدهی به ایران دارد و هنوز برنامه زمان بندی برای تسویه این بدهی های برقی توسط وزارت برق عراق اعلام نشده است.
محمد بهزاد معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفتگو با مهر درباره جزئیات آغاز عملیات اجرایی ساخت یک نیروگاه جدید برق در منطقه نجف عراق، گفت: هدف از ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی الحیدریه نجف تولید 500 مگاوات برق در عراق است.
این مقام مسئول از هماهنگی ایران و عراق برای انتقال برق ایران از طریق عراق و سوریه به لبنان باتوجه به نشستهای چهارجانبه معاونان برق و انرژی این کشورها خبر داد.
در همین حال عبدالحمید فرزام بهبودی با یادآوری اینکه ساخت نیروگاه برق الحیدریه نجف هدیهای از طرف ملت ایران به کشور عراق است، بیان کرد: ایران یک واحد 162 مگاواتی از این نیروگاه را به زائران و اهالی استانهای کربلا و نجف اهدا می کند و ساخت این واحد گازی 162 مگاواتی از نیروگاه الحیدریه نجف با تمام هزینههای جانبی آن توسط وزارت نیرو تامین میشود.
به گفته مدیرکل دفتر مبادلات و تجارت برون مرزی شرکت مدیریت شبکه برق ایران یک واحد گازی دیگر و واحد بخار را عراق از شرکت مپنا خریداری می کند.