کد خبر 1376118
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۵
مورا

به ادعای نشریه آمریکایی، مقامات ارشد غربی می‌گویند مذاکراتی که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه درتهران بین هماهنگ‌کننده مذاکرات وین و مقامات تهران انجام شد، پیشرفت جدیدی ایجاد کرده، اما توافق هنوز قطعی ن

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی «پالتیکو» درباره سفر اخیر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران گزارش داد تهران طی دو روز نشست هفته گذشته تمایل خود را برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای متوقف شده نشان داد، اما درخواست نهایی‌اش که به ادعای این گزارش، باعث ممانعت از توافق شده را رها نکرده است.

طبق این گزارش، انریکه مورا مقام ارشد اتحادیه اروپا که مذاکرات هسته‌ای را هماهنگ می‌کند، در تلاشی برای غلبه بر بن‌بست هفت هفته‌ای مذاکرات بین ایالات متحده، ایران و قدرت‌های غربی به ایران سفر کرد. به نوشته پالتیکو، مقامات ارشد غربی به این نشریه گفتند مذاکراتی که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه انجام شد، پیشرفت جدیدی ایجاد کرد، اما توافق هنوز قطعی نیست.

به ادعای این رسانه آمریکایی، گفت‌وگوهای احیای برجام اکنون با توجه به درخواست‌ ایران مبنی بر حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های «تروریستی خارجی» دچار وقفه شده است. به گفته مقام‌های غربی، مورا این پیام را ارائه کرد که ممکن است ایالات متحده درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت‌وگو کند - اما تنها زمانی این کار را می‌کند که مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد. طبق این گزارش، ایران عقب‌نشینی نکرد اما نشان داد که مایل است در این مدت گفت‌وگوها را در مورد موضوعات غیر سپاه پاسداران از سر بگیرد و ممکن است خواسته‌های جایگزین بالقوه‌ای را مطرح کند.

بیشتر بخوانید:

وال استریت ژورنال: ایران پیروز شده و آمریکا را تحقیر می‌کند

بر اساس این گزارش، با پایان یافتن نشست‌ها در تهران در اواخر هفته گذشته، مقامات برخی از نشانه‌های عمومی از پیشرفت محدود را ارائه کردند. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در جریان نشست وزرای امور خارجه گروه هفت گفت که سفر مورا به تهران بهتر از حد انتظار پیش رفته و گفت‌وگوهای ازسر گرفته می‌شود. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم روز دوشنبه گفت که دیدارها در تهران مسیر درستی را تعیین کرده و رو به جلو است.

به ادعای این گزارش، موضوع برچسب تروریستی آخرین نقطه گیر در مذاکرات تلقی می‌شود. متن توافق عملا نهایی شده است، به استثنای دو نکته جزئی دیگر که مقامات غربی آن را «مسائل فنی مرتبط با برداشته شدن تحریم‌ها» خوانده‌اند که باید به سرعت حل شود.

به نوشته پالتیکو، در حالی که واشنگتن در ابتدا پیشنهاد کرد در صورتی که ایران متعهد به حمله نکردن به آمریکایی‌ها در منطقه شود و از برنامه‌های ترور مقامات سابق ایالات متحده جلوگیری کند، برچسب تروریستی سپاه را حذف می‌کند، اکنون در واشنگتن در میان جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌ها مخالفت فزاینده‌ای وجود دارد. 

دیپلمات‌های غربی مورد استناد پالتیکو گفتند که مورا این پیام را به «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد ایران داد که آمریکا برچسب تروریستی را به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای لغو نخواهد کرد، اما ممکن است در آینده درباره این موضوع مذاکره کند. مورا هیچ پیشنهاد جدیدی از آمریکا به تهران ارائه نکرد.

طبق این گزارش، در حالی که ایران از مواضع خود عقب نشینی نکرد، نشان داد که آماده است مذاکرات متوقف شده را از سر بگیرد و به بحث در مورد موضوعات غیر سپاه ادامه دهد. بنابراین اکنون دیپلمات‌های غربی از تهران انتظار دارند که خواسته‌های جایگزین بالقوه‌ای را مطرح کند و به واشنگتن فرصتی دهد تا درباره امتیازات دیگری که می‌تواند ارائه دهد فکر کند. مقامات غربی گفتند اگر این پیشنهادها واقع‌بینانه باشد، طرف‌ها می‌توانند در هفته‌های آتی دوباره گفت‌وگوهای حضوری داشته باشند- اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با انداختن توپ در زمین ایران گفت: «توافق همچنان دور از قطعیت است. ایران باید تصمیم بگیرد که آیا بر شرایط نامربوط پافشاری می‌کند و آیا می‌خواهد به سرعت به توافقی دست یابد که به اعتقاد ما منافع همه طرف‌ها را تامین می‌کند». طرف ایرانی هم روز جمعه موضع رسمی خود را تکرار کرد و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران گفت: اگر آمریکا تصمیم خود را بگیرد و به تعهدات خود پایبند باشد، یک نتیجه خوب و معتبر در دسترس است. تماس ها ادامه دارد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۷
    2 0
    قبل از اینکه این طرف بیاد دو کیلومتر کامنت بزاره اینجا، میگم خوب خدارو شکر فهمیدیم ایران از منافع بر حقش کوتاه نیومده، با همین دست فرمون برین جلو عالیه!!
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۷
    3 0
    این شیاطین آمریکایی هستند که با پا فشاری از شرایط نامربوطی که بوجود آورده انددست بر نمیدارند ولی با فرار رو بجلو و با پر رویی هر چه تمامتر از ایران می خواهند بر مواضع حقش پافشاري نکند .
  • IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۷
    2 0
    اگر یک قدم رو به عقب برداریم ،قطعا آنها سه قدم به جلو می آیند ایستادگی هزینه دارد اما قطعا هزینه آن از تسلیم شدن به مراتب کمتر بوده و نتایج خوبی را برای مملکت رقم خواهد زد انشاالله
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۸
    1 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس