برنامه هدفمند دولت برای مهار تورم انتظاری اصلاح یارانه‌ها

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: آسیب‌شناسی تورم انتظاری، مهم‌ترین مسئله در اصلاح یارانه‌ها است و دولت برنامه مشخص و هدفمند برای مهار این تورم انتظاری دارد.

به گزارش مشرق، سیداحسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، در ساعات پایانی روز گذشته ‌در برنامه زنده خبری، با بیان اینکه براساس آسیب‌شناسی تورم انتظاری مشکل اصلی در اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها می‌تواند باشد، اظهار داشت: دولت برنامه‌های جدی برای کنترل آن دارد. 

وی در این راستا به کنترل سیاست‌های ارزی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح موجب کاهش تقاضای ارز شده و بسیاری از افراد که پیش از این برای گرفتن ارز 4200 تومانی صف می‌کشیدند این اشتها را نخواهند داشت و مطمئن هستم که در ادامه اجرا گزارش‌های کاهش تقاضا به دلار و ریال را خواهیم داشت.

وزیر اقتصادی دولت به عامل اطلاع‌رسانی هم اشاره کرد و بیان داشت: باید مردم را در جریان جزئیات این طرح قرار دهیم تا آنها هم در این زمینه همکاری کنند تأثیراتی که اجرای این طرح در افزایش قیمت دارد را اعلام کنیم و مواردی را که هیچ تأثیری بر قیمت آنها نمی‌کند نیز اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

خاندوزی همچنین ادامه داد: برای کنترل تورم انتظاری نظارت جدی بر تخلفات هم در دستور کار قرار می‌گیرد و نباید در این برنامه بزرگ اقتصادی برخی با سهل‌انگاری‌ها و تخلفات خود مسیر حرکت را کند کنند و در این دوران تحول اقتصادی دولت بدون اغماض با همه متخلفان برخورد خواهد کرد.

وی در ادامه بیان داشت: طرح اصلاح یارانه‌ها موجب کنترل ارز هم خواهد شد. گزارش‌هایی که پس از اختصاص ارز 4200 تومانی در سال 97 داشتیم نشان می‌داد که تقاضا برای واردات برای دارو چندین برابر شده بود و این نشانگر این مسئله است که برخی حتی از محل دارو نیز به فکر درآمد و منابع خودشان هستند. 

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به اینکه آیا نرخ ارز پس از این اصلاحات کاهش می یابد؟ گفت: عوامل مختلفی در کاهش نرخ ارز از درگیری‌های نظامی اوکراین و روسیه گرفته و تقاضای ارز تأثیر دارد اما با اطمینان می‌گویم که در هفته‌های بعدی گزارش‌های از کاهش تقاضا بر ارز را خواهیم داشت.

خاندوزی در پاسخ به اینکه یارانه‌ای که برای کالاهای اساسی به صورت پنهان داده می‌شد، چقدر است، عنوان کرد: در سال 1400 حدود 17 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و نیز دارو تخصیص یافت و برآورد ما این است که اگر این طرح اجرایی نمی‌شد این رقم امسال به 25 میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کرد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه منفی به یارانه‌ها ندارد، اظهار داشت: تا زمانی که اهداف اجرای این طرح محقق می‌شود اختصاص یارانه ادامه می‌یابد. 

وزیر اقتصادی دولت در پاسخ به برخی افراد که می‌گویند دولت قصد دارد کسری بودجه خود را جبران کند، گفت: به‌ هیچ‌ عنوان دولت سیزدهم چنین قصدی ندارد و به پرداخت یارانه‌ هم معتقد است و تنها اختصاص آن از واردکننده را به مصرف‌کننده تغییر داده است.

خاندوزی در پاسخ به اینکه برخی اعتراضات در مورد اختصاص این یارانه‌ها به افراد وجود دارد، عنوان کرد: افرادی که درباره عدم مشمولیت یارانه‌ها سؤال دارند باید به سایت سازمان هدفمندی یارانه‌ها مراجعه کنند اما افرادی که درباره اینکه در کدام دهک قرار گرفته‌اند باید به سایت وزارت رفاه مراجعه کنند. اما در این میان اگر افرادی باشند که یارانه 45 هزار تومانی را دریافت می‌کردند اما یارانه کمک معیشتی را دریافت نمی‌کند به دستور رئیس جمهور آنها بررسی می‌شوند و هر زمانی به استحقاق آنها برای دریافت این یارانه رسیدیم از همان ابتدای اجرای طرح برای‌شان محاسبه خواهد شد.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌ها به اعمال قیمت‌های جدید چهار قلم کالای اساسی روغن، لبنیات، مرغ و تخم‌مرغ از امروز اشاره کرد و اظهار داشت: یارانه کمک‌معیشتی اردیبهشت قابل برداشت است.

سخنگوی اقتصادی دولت به فلسفه اجرای اصلاح یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: مثلاً میزان مصرف گوشت گوسفند در  افراد ثروتمند 27 برابر خانواده فقیر دهک اول است در بقیه اقلام هم اعداد 6 یا 10 برابر هم وجود دارد.

خاندوزی در ادامه گفت: شاید مردم فکر کنند که اصلاح این یارانه‌ها ابعاد بزرگ افزایش قیمت داشته باشد اما اصلاً اینطور نیست. اصلاح یارانه نهاده‌ها در تعدادی از کالاها افزایش قیمت ایجاد می‌کند که مشخص هستند. در این میان شاید برخی محصولات دیگر و یا غذاها که از این کالاها استفاده می‌شوند نیز افزایش قیمتی داشته باشند. مثلاً در چلو مرغ که گوشت مرغ استفاده می‌شود احتمالاً افزایش قیمتی داشته باشد اما مردم انتظار نداشته باشند که این اصلاح یارانه تورم در سایر خدمات مانند مسکن، حمل‌ونقل و غیره ایجاد کند.

وی افزود: دولت با جزئیات همه این خدمات و احتمال افزایش قیمت‌ آنها را بررسی کرده و کامل اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    0 0
    باید مراقب رستوران دارن هم باشن و سهمیه بهشون بدن وگرنه قیمت غذا دو برابر میشه و همشون باید تعطیل کنن
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    1 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۷۶۰ تومان (۱۷۶۰۰ ریال) بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۶ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.
  • IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    1 0
    اگر توزیع یارانه‌ها بین دهک‌ها خطی بود، عادلانه‌تر بود؛ یعنی دهک اول، 600 هزار تومان، دهک دوم، 533 هزار تومان، دهک سوم، 467 هزار تومان، دهک چهارم، 400 هزار تومان، دهک پنجم، 333 هزار تومان، دهک ششم، 267 هزار تومان، دهک هفتم، 200 هزار تومان، دهک هشتم، 133 هزار تومان، دهک نهم، 67 هزار تومان و دهک دهم صفر.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس