کد خبر 1369231
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۲
"تک فرزندی" حداقل ۲۱ پیامد منفی بزرگ برای کودک و والدین به همراه دارد!

سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با برشمردن حداقل ۲۱ پیامد منفی بزرگ "تک فرزندی" برای کودک و والدین، این معایب را تشریح کرد.

به گزارش مشرق،‌ صابر جباری درباره معایب تک فرزندی گفت: کودکان تک،  احساس تنهایی می‌کنند و همچون دیگر کودکانی که خواهر و برادر دارند، نمی‌توانند با دیگران تعامل داشته باشند.

وی ادامه داد: کودک تنها در خانه‌ای زندگی می‌کند که فضای کودکی وجود ندارد زیرا همیشه تعداد بزرگسالان بیشتر از کودکان است و به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان،  نمی‌تواند مقتضای کودکی خود را بروز دهد و  آنگونه که لازم است بچگی کند بنابراین از نظر روانشناختی دچار اختلال می‌شود.

سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه این کودکان تک برای بهتر بودن در درس و دیگر فعالیت‌ها، تحت فشار بیشتری از طرف خانواده هستند، افزود:  به خاطر دلواپسی‌های بیش از حدی که والدین برای محافظت از آنها دارند، آزادی‌های لازم و متناسب ندارند.

بیشتر بخوانید:

آسیب های تک فرزندی در خانواده ها

وی همچنین گفت:  کودک تک به دلیل توجه زیاد پدر و مادر و سایر بستگان نزدیک از اعتماد به نفس کمتری برخوردار است؛ این کودکان  بخاطر مراقبت بیش از حد پدر و مادر، از دخالت آنها در کارهایشان خسته  می‌شوند و به دلیل نداشتن خواهر و برادر فرصت تجربه برخی از احساسات و چگونگی کنترل و مدیریت آن ها را پیدا نمی‌کنند؛ در مدرسه و سایر محیطهای اجتماعی، دچار مشکلات ارتباطی می‌شوند و در مقایسه با کودکانی که در خانواده چندفرزندی بزرگ شده اند، کمتر می‌توانند از حقوق خود دفاع کنند.

بیشتر بخوانید:

چگونه کودک باهوشی داشته باشیم؟

جباری افزود: این کودکان  به دلیل نداشتن ارتباط با خواهر و برادر در ذهن و خیال خود با دوستان خیالی بازی می‌کنند. 

بیشتر بخوانید:

بازی‌های دیجیتال؛ فرصت یا تهدید برای کودکان

سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت همچنین گفت: تک فرزند  به دلیل نداشتن برادر و خواهر و ارتباط با آن ها، تمایل (بیش از حد) به اسباب بازی و حیوانات نشان می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که این کودکان تحمل کمتر و حساسیت بیشتر نسبت به رفتار دیگران دارند،  افزود: کودکان خانوادهای تک فرزند  به دلیل خودمحوری، سخت‌تر با دیگران ارتباط برقرار کرده و دوست پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

چند فرزندها شادترند

جباری گفت:  تک فرزندان  به دلیل نداشتن الگویی از جنس مخالف در خانواده، آسیب‌پذیری بیشتر از لحاظ جنسی و روابط اجتماعی خواهند داشت.

سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت از تبعات منفی تک فرزندی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی به مواردی از جمله افزایش احتمال چاقی در مقاطع مختلف سنی، کم شدن فعالیت جسمی و افزایش ساعت تماشای تلویزیون، افزایش احتمال بیماری‌های جسمی و روانی  اشاره کرد.

وی همچنین به تبعات منفی بر سلامت روانی این کودکان اشاره و تصریح کرد: می‌توان به افزایش احتمال اختلالات شخصیتی نسبت به جامعه عمومی، افزایش احتمال ابتلا به اختلالات گفتاری، پایین‌تر بودن سطح شاخص‌های بهداشت روان (استرس، افسردگی و ...) در دانش آموزان تک‌فرزند اشاره کرد.

جباری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تبعات منفی از دست دادن تک فرزند بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمی و روانی والدین، از جمله ابتلا به افسردگی و بیماری‌های مزمن بسیار بیشتر از خانواده های چندفرزند است.

جباری به آسیب‌های تک‌فرزندی با رویکرد روانشناسی و علوم تربیتی پرداخت و متذکر شد: از جمله این آسیبها  رواج فرزندسالاری است؛ در خانواده‌های تک فرزند بیش از حد به خواسته‌ها و مطالبات فرزند توجه شده و اغلب افراط و زیاده‌روی والدین در برآوردن خواسته‌های تنها فرزندشان مشاهده می‌شود.

وی از دیگر موارد به توجه افراطی و لوس کردن تک فرزندان اشاره کرد و افزود: والدینی که قصد داشتن فقط یک فرزند را دارند، از اول می‌دانند که این تنها بچه آنها خواهد بود، پس چرا برایش همه کار نکنند؟ از سوی دیگر اگر والدین بعداً متوجه شوند که فرزندشان تنها بچه آنها خواهد بود، خیلی احساس ناتوانی و بی‌کفایتی می کنند بنابراین همه کاری برای تسکین خودشان انجام می دهند، به خصوص اگر فرزندشان با ناز درخواست کند.

جباری با بیان این که مطالعاتی نیز منتشر شده است که به جنبه‌های مثبت تک فرزندی پرداخته‌اند اما تعداد آنها در قیاس با مطالعاتی که به تبعات منفی آن پرداخته‌اند کمتر است، یادآور شد: مطالعات متعدد در چین بر این باورند که به موازات افزایش تعداد خانواده‌های تک فرزند باید انتظارات تغییرات گسترده‌ای را در رفتار جامعه چین داشت به طوری که از آن به عنوان "بمب ساعتی رفتاری" نام برده‌اند! از این رو است که حتیچین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت، سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت را درپیش گرفته است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یه مامان با حال IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    5 2
    چه یه بچه داشته باشی چه ۱۰تا وقتی قرار از دستش بدی میدی این تقدیری که خدا برای افراد قرار داده خب دایی من ۲تا پسرش تو ۳سال ازدست داد بازم میخوایید بگید افسردگی وبیماری های مزمن نداره کارشناس بیسواد ،به قول ما بختیاری ها هرناخنی که کَنده بشه جاش درد داره. باید خانواده دایی منو ببینی با وجود اینکه یه دختر ویه پسر دیگه هم دارن ولی حال روحی هیچ کدومشون خوب نیست حتی با اینکه بیش از ۱۰سال از اون اتفاقات گذشته.همش ترس از دست دادن همراهشون هست.
  • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    7 7
    کسی که تک فرزند باشه وقتی ازدواج میکنه اگر براش مشکلی پیش بیاد هیچ کس نیست به عنوان خواهر یا برادر کمک حالش باشه . ظلمی که امروز پدر و مادرها در حق این بچه ها میکنن رو در آینده نتیجه اش رو می بینند
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    4 1
    حضرت فاطمه الزهرا (س) هم تک فرزند بودند. آیا این همه مشکل داشتند؟ چرا حرف بی حساب و کتاب می زنید. برای دفاع از افزایش جمعیت، راه های عاقلانه تری را در پیش بگیرید.
    • محمد IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
      0 1
      پیامبر قبل حضرت زهرا هفت پسر و دو دختر داشتند که از دنیا رفتن چرا سر ور میگی برو یکم تاریخ بخون
  • شیردل IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    1 0
    تا دیروز روی مداد وپاک کن هم مینویشتین فرزند کمتر زندگی بهتر الان چی شده یاد بچه دار شدن مردم افتادن ،پدر مان در امد من خودم به شخصه به پول پوشاک بچم ماندم شما درد بچه دار شدن رو می خورین شما جنسا رو ارزان کنید شرایط رو هم برای ازدواج جوانان محیا کنید ملت خودشون چند تا چند تا بچه میارن !
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    2 2
    تک فرزندی اتفاقا خیلی هم عالی است .جدای از شرایط اقتصادی بسیار بسیار داغون ایران ،تک فرزند ها احساس راحت‌تری دارند اکثرا.خیلی ها خواهر برادر دارند و اصلا با هم هیچ ارتباطی ندارند اونم سر ارثیه و مال املاک پدر مادرشان کلی اختلافات و جدال‌ها براشون پیش میاد و سال به سال یه زنگ هم به هم نمی زنند تا یه حالی از هم بپرسند.اگر شرایط اقتصادی متوسط و یا عالی داری یک بچه و نهایتا دو بچه کافیه.
  • فاطمه IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    1 4
    فقط خدا لعنت کنه اونای از سال ۷۰ به بعد همه اش تبلیغ میکردن فرزند کمتر زند گی بهتر
  • علی IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    5 0
    در جواب شخصی که نظر داده بودند (والدین در حق بچه ها ظلم کرده اند) والدین ظلم نکرده ونمی کنند، این وضعیت بد اقتصادی واجتماعی است که به همه ظلم کرده است.
  • مالک IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    0 0
    در وضعیت فعلی جامعه و مشکلات معیشتی پیش آمده نمی توانیم از عهده مخارج یک فرزند هم بر آییم ،کسانی که شعار می دهند باید وضع اقتصادی جامعه را درست کنند سپس بفرمایند بسم ا... شروع کنید .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس