در ابتدای این مراسم با قدردانی از زحمات آیتالله واعظزاده خراسانی و
آیتالله تسخیری دبیرکل اول و دوم مجمع تقریب مذاهب اسلامی، آیتالله رسولی
محلاتی احکام جداگانه مقام معظم رهبری خطاب به حجتالاسلام محسن اراکی و
حجتالاسلام محمدعلی تسخیری را قرائت کرد.
* انقلاب اسلامی اهداف غرب در جهان اسلام را خنثی کرد
آیتالله محمدعلی تسخیری در این مراسم در سخنانی پیروزی انقلاب اسلامی خنثی کننده همه توطئههای استکبار جهانی عنوان کرد و گفت: آنها با اشغال بخشهایی از جهان اسلام سعی کردند به اهدافشان برسند.
وی افزود: اهدافشان عقبماده نکه داشتن مسلمانان، گسترش سکولاریسم و پاره پاره کردن جهان اسلام بود که البته در هدف دوم موفق شدند و الان 90 درصد جهان اسلام محکوم به سکولاریسم هستند و حتی برخی کشورهای اسلامی به این امر افتخار میکنند.
تسخیری با بیان اینکه این اهداف با ظهور انقلاب اسلامی خنثی شد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی امروز به الگویی برای کشورهای اسلامی شد که ما امروز در همه جهان اسلام دین را میبینیم.
وی افزود: به یاد دارم هنگامی که مرحوم گارودی به ایران آمد و از او درباره بهترین پدیده انقلاب اسلامی پرسیدند گفت که بهترین پدیده این بود که جمهوری اسلامی موفق شد بین دین و زندگی وحدت ایجاد کند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در ادامه سخنان خود تقریب
مذاهب را مقدمه وحدت خواند و گفت: تفرقه مذاهب اسلامی بمبی است که وحدت
اسلامی منفجر میکند.
* تقریب مذاهب را این میدانیم که همه مذاهب بر احکامشان ثابت قدم باشند
وی با تعریف تقریب افزود: تقریب را این میدانیم که همه مذاهب بر اساس احکامشان ثابت قدم باشند و عقبنشینی نکنند و حتی همه مدعی باشند که ما مذهب حقه هستیم و کسی که مذهبش را حقه نمیداند چگونه خدا را عبادت میکند.
تسخیری با رد تکفیر، تاکید کرد: در مرحله بعد باید روی مشترکات تاکید کنند و در مرحله بعد دایره مشترکات را که 90 درصد است از راه گفتوگوی منطقی قرآنی گسترش دهیم و البته در مرحله بعد اختلافات خواهد ماند که همه در اینباره مغذور هستند.
دبیر سابق مجمع تقریب مذاهب اسلامی، تقریب را ریشهدار در اصول و متون اسلام دانست و گفت: چه عقلانیت و چه تئوری گفتوگو و گرایش به اخوت اسلامی همه زمینههای تقریب هستند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام با اشاره به تاریخچه تقریب مذاهب اسلامی، تاکید کرد: این حرکت از دهه 40 توسط بزرگان اهل سنت و شیعه آغاز شد اما به دلیل درگذشت بزرگان آن ادامه پیدا نکرد.
وی افزود: اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از پایان جنگ تحمیلی مقام معظم رهبری بر ادامه این حرکت تاکید کردند.
تسخیری با اشاره به دوران دبیرکلی آیتالله واعظزاده خراسانی بین
سالهای 69 تا 80، و ایجاد دانشکده مذاهب و مجامع تقریبی آن دوران را دوران
ایجاد و تثبیت نامگذاری کرد و با اشاره به دوران ده ساله دبیری خود بر این
مجمع گفت: در این مدت مجمع توانست به امور ضروری برسد اساسنامه را تعدیل
مند و استراتژی تقریب را تدوین و به تصویب مجمع عمومی برساند و برنامههای
ده ساله را تصویب کند.
* محاصره فرهنگی شدیدی وجود دارد
وی با اشاره به افزایش 68 برابری بودجه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در طول ده سال گذشته، افزود: مجمع از دو اتاق اجارهای کار خود را آغاز کرد و اکنون مالکیت 13 هزار متری دارد و همچنین 235 شخصیت برجسته عضو مجمع عمومی مجمع تقریب مذاهب اسلامی هستند.
آیتالله تسخیری همچنین از گسترش فعالیتهای مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ده سال گذشته گفت و گفت: عضویت در تجمع علمای اسلامی در عربستان که یکی از اعضای آن شیخ الازهر است و همچنین عضویت در رابطة العلماء المسلمین و مجمع آلالبیت اردن و همکاری با آیسسکو و ایجاد شورای عالی مشورتی تقریب در این سازمان و تاسیس مجمع فقه اسلامی از جمله این فعالیتها بوده است.
وی در بیان بخشهای دیگری از کارنامه خود به ایجاد مجمع تقریب مذاهب اسلامی، شرکت در اجلاسهای تقریبی و برگزاری چنین اجلاسهایی، تاسیس مجلاتی به 9 زبان، تدوین 300 عنوان کتاب، ایجاد 2 شعبه جدید دانشگاه مذاهب اسلامی، ایجاد خبرگزاری تقریب با روزانه 200 هزار بیننده، تاسیس تلویزیون الوحدة با فعالیت 24 ساعته و تاسیس سایتهای تقریبی با 17 زبان اشاره کرد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در ادامه سخنان خود با اشاره به توطئههای استکبار جهانی علیه جهان اسلام، گفت: محاصره فرهنگی عظیمی وجود دارد و نیاز به فعالیت بیشتری در خارج داریم.
وی افزود: مرحله آتی فعالیت مجمع تقریب مذاهب اسلامی باید مرحله
برنامهریزی دقیق برای تبدیل تهدیدها به فرصتها و حذف نقاط ضعف باشد.
* تقریب صدای اهل بیت(ع) را به راحتی به جهانیان میرساند
آیتالله تسخیری در پایان سخنان خود گفت: شیخ الازهر امروز که زمانی رئیس
دانشگاه الازهر بود گفت که ما بررسی کردیم که تقریب بیشتر به نفع کدام
مذهب است و دیدیم به نفع مذهب شیعه است و من جواب دادم باید دید که تقریب
مذاهب اسلامی به نفع اسلام است یا نه و باید گفت تقریب به نفع کل اسلام است
اولا و به نفع شیعیان است ثانیا چراکه صدای اهل بیت(ع) و شیعه را به راحتی
به جهانیان میرساند.