کد خبر 136437
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۷

در طول چهار سال و یک دوره نمایندگی مجلس، وکلای خانه ملت 176 روز را بدون احتساب تعطیلات رسمی کشور در مرخصی و تعطیلات به سر می‌برند.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری دانشجو، تنها چند هفته پس از آغاز مجلس نهم، نمایندگان برای رسیدگی به امور وکلای خود به حوزه های انتخابیه سفر کردند، اما پس از گذشت زمانی کوتاه خبری دور از انتظار مردم منتشر شد:

«نمایندگان مجلس به تعطیلات می‌روند»
 
موضوع تعطیلات تابستانی نمایندگان ملت چیز جدیدی نبوده و نیست، اما با توجه با شرایط فعلی کشور و افزایش بی رویه قیمت ها و فشار اقتصادی به مردم، رفتن وکلای ملت به تعطیلات برای مردم دور از انتظار است.

این مزیت که تنها برای یک قوه از قوای سه گانه طرح ریزی شده از پیش از انقلاب به داد خستگی های پی در پی نمایندگان رسيد؛ خستگی که ناشی از فعالیت مضاعف در دوران سخت و وضعیت بد کشور، نظارت های مداوم و تصویب قانون های اثرگذار و کارشناسی بر خود و خانواده خود تحمیل کردند.

رسایی، نماینده مردم تهران با اشاره به یک فوریت طرح حذف تعطیلات تابستانی اظهار داشت: این ماده قانونی را شما تصویب نکردید. این تعطیلی مجلس قبل از انقلاب هم بوده و در قوانین پس از انقلاب هم آمده است. این در حالی است که ماده (۸۵) آيین نامه داخلی مجلس می گوید كه ما علاوه بر این، یک ماه مرخصی سالانه هم داریم؛ بنابراین ماده (۸۴) ترویج نوعی راحت طلبی است و هر ساله باعث می شود انتقادات زیادی متوجه مجلس شود.
 
تعطیلات نمایندگان در طول یک دوره نمایندگی
 
در آیین نامه داخلی مجلس در مورد تعطیلات و مرخصی های نمایندگان موادی به شرح زیر آمده است:
 
بر اساس ‌ماده 84 آیین نامه داخلی، تعطیلات تابستانی مجلس در هر سال 30 روز است که زمان آن با تشخیص مجلس تعیین می‌شود. هیئت رئیسه می‌تواند در تنظیم‌ برنامه جلسات علنی و کمیسیون‌ها به‌گونه‌ای عمل کند که نمایندگان در هر ماه یک هفته کاری هم برای رسیدگی به وظایف نمایندگی فرصت داشته ‌باشد.
 
‌بر اساس ماده 85، نمایندگان یک ماه در هر سال حق استفاده از مرخصی با حقوق را دارند. استفاده از مرخصی ضروری بدون حقوق نیز، با موافقت هیأت‌رئیسه، حداکثر یک ماه در سال خواهد بود و درصورت عدم استفاده می‌توانند در سال‌های بعد استفاده کنند.
 
بنابراین، نمایندگان در طول چهار سال نمایندگی خود با در نظر گرفتن تعطیلات نوروز و بدون محاسبه یک هفته سرکشی خود به حوزه های انتخابیه، 176 روز در تعطیلات به سر می برند.

محمد سلیمانی در اعتراض به این ماده آیین نامه ای در مصاحبه با یکی از سایت های خبری عنوان کرد: الان موضوع اصلی کشور ما تحریم است و تحریم‌های جدید علیه کشور ما اعمال کرده اند؛ سوال من این است که آیا نباید مجلس به این موضوع بپردازد؟ اگر می‏خواهد، آیا نباید هفته بعد و هفته بعد از آن باز باشد؟ چرا باید تعطیل باشد؟ واقعا این تعطیلات خسارت دارد و ممکن است که این خسارت جبران ناپذیر باشد.
 
دعوای نمایندگان بر سر رسیدگی بیشتر به حوزه های انتخابیه

وکلای ملت نیز در زحمتی شایسته تقدیر برای تغییر عنوان این ماده به روزهایی جهت رسیدگی به اوضاع حوزه های انتخابیه آن هم برای جلوگیری از تبلیغات سوء رسانه ای و اعتراض به مجلس تلاش کردند، اما متاسفانه این طرح به مذاق برخی از مجلسیان که اصرار زیادی برای رسیدگی بیشتر به حوزه های و رسیدگی به خانواده داشتند خوش نیامد؛ تا جایی که برخی از آنان در پاسخ به صحبت های حمید رسایی، نماینده تهران و علی لاریجانی، رئیس مجلس به اعتراض پرداختند.

نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مخالفت با یک فوریت این طرح خطاب به رسايی گفت: حتی رفتن نمایندگان به مرخصی هم فقط اسمش مرخصی است؛ در حالی که ماموریت محسوب می شود. ما نمایندگان شهرستان در تعطیلات هم باید در شهرستان باشیم.

علی مطهری نیز که خود سخنگوی طرح دو فوریت اصلاح آیین نامه داخلی سوال از رئیس جمهور بود، طی اعتراضی بیان کرد: با چنین طرحی حق نمایندگان ضایع می شود؛ زیرا در صورت حذف تعطیلات تابستانی، آنها زمانی برای خانواده های خود نخواهند داشت.

البته طرف صحبت ما همه وکلای مجلس نیستند و لازم است بگوییم در این مدت داشتیم نمایندگانی را که با حضور در مجلس یا رسیدگی به اوضاع حوزه خود در تلاش برای رفع مشکلات بودند یا حداقل گوشی آنان خاموش نبود و دسترسی به آسانی صورت می گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس