کد خبر 136239
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰

رهبر معظم انقلاب در طول دوران رهبری خود تاکیدات ویژه ای خطاب به مجلسی ها داشته اند که نشان از تیزبینی ایشان دارد ...

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری دانشجو، تاریخ گواه این مدعاست که هرگاه مجلسی به مطالبات رهبری توجه و برای برآورده کردن آن اهتمام مجدانه ورزیده است رضایتمندی مردم از نمایندگان خود در خانه ملت را در آن دوره در پی داشته است.

تجربیات رهبر فرزانه ی انقلاب در طول تاریخ انقلاب اسلامی در قامت نمایندگی مجلس عضو مجلس خبرگان رهبری و همچنین ریاست جمهوری شناخت آگاهانه و نگاه عمیق توام با دور اندیشی را در ایشان پدید آورده است.

شناخت دقیق و عمیق ایشان نسبت به مسائل و معضلات مختلف کشور و مردم و ارائه ی آن در غالب مطالبات به مسئولان مربوطه علی الخصوص قوه مقننه پیگیری مجدانه ی آنها را میطلبد تا رضایت عمومی از نمایندگان مجلس پدید آید.
در این بخش به توصیه های رهبر فرزانه ی انقلاب به نمایندگان مجالس چهارم تا هشتم در خصوص مطالبات سیاسی ایشان پرداخته شده است باشد تا نمایندگان مجلس نهم با پند آموزی از اشتباهات و سهل انگاری های همتایان خود در دوره های گذشته به مطالبات رهبری که همان مطالبات آحاد مردم است جامه ی عمل بپوشانند و در این روزهای تعطیلی خود! به بازخوانی این توصیه ها بپردازند.
پخش مستقیم مذاکرات مجلس از افتخارت نظام است

پخش مستقیم مذاکرات مجلس یکی از افتخارات نظام اسلامی و نشانه ی بارزی از آزادی اندیشه و بیان است.
کوچکترین اقدامی که باعث امیدواری دشمن میشود انجام ندهید و دولت‌ و مجلس باید دوش‌ به‌ دوش‌ یكدیگر كار كنند.
«71/03/7 پیام به چهارمین دوره مجلس»
هیچ کس از اشتباهات رده های دوم وسوم کارگزاران دفاع نکند
مسئله‌ اداره‌ امور كشور دشوار است امروز مجلس شورای‌ اسلامی‌ پشتیبان‌ دولت‌ است‌ و دولت‌ نیز در جهت‌ اجرای‌ قوانین‌ مصوب‌ مجلس حركت‌ می‌كند هر چند اداره‌ امور كشور كار دشواری‌ است‌ اما هیچكس‌ از اشتباهات‌ و خطاهایی‌ كه‌ غالبا در رده‌های‌ دوم‌ و سوم‌ دولت‌ و كارگزاران‌ انجام‌ می‌شود نباید دفاع‌ كند.
نسبت به دیوان محاسبات خیلی تاکید و حساسیت دارم

من چه در آن وقتى كه در مأموريت رياست جمهورى مشغول بودم و چه غير آن زمان، نسبت به ديوان محاسبات، خيلى تأكيد و حسّاسيت داشتم.
مبادا كسى خيال كند كه «حالا ما در مجلس به اين امر بپردازيم يا نپردازيم، در امر كشور چه تأثيرى دارد؟» نه آقا! مجموعه همين رفتارهاست كه منش كلّى مجلس را به‌وجود مى‌آورد و منش كلّى مجلس، حركت كشور را به سمت اهداف والاى آن تنظيم مى‌كند.
نماينده مجلس نبايد خداى ناكرده يك وقت در مقابل كسانى‌ كه با اين نظام دلِ همراه ندارند، سر فرو آورد.این حفظ عزّت اسلام نيست. يك دقيقه از وقت اين مجلس نبايد هدر برود.
چهار خصوصیتی که مجلس را در جایگاه حقیقی قرار می دهد
اگر مجلس شوراى اسلامى چهار خصوصيت داشته باشد، در جايگاه حقيقى خود قرار خواهد داشت.

اين چهار خصوصيّت، عبارت است از اوّلاً، احساس مسؤوليت. ثانياً، استقلال. ثالثاً، شجاعت. رابعاً، فرزانگى و به كار گرفتن فكر و علم و تخصّص.
دولت و مجلس، بايد شانه به شانه هم حركت كنند. مجلس بايد كمكِ دولت باشد، و اين مخصوص امروز هم نيست.
در همه ادوار اين گونه است كه اگر نمايندگان مردم، دولتها را كمك نكنند، دولتها نمى‌توانند كار كنند. مجلس، مركز قانونگذارى است. و ترمز، زير پاى مجلس است.

به هيچ وجه نبايد از اشتباهات و خطاهايى كه غالباً در مراتبِ دوم و سوم دولت انجام مى‌گيرد، دفاع شود. اگر كسى خطايى كرده است، بايد به او گوشزد شود و هيچ كس نبايد دفاع كند.
استفاده از امکانات دولتی توسط نمایندگان از چشم مردم پوشیده نخواهد ماند

يكى از ايرادهايى كه به مجالس ممكن است گرفته شود، اين است كه نمايندگان با اتّكا به نمايندگى از امكانات دولتى استفاده نادرستى كنند.اين چيزى نيست كه از چشم مردم پوشيده بماند.
73/03/11«بیانات در دیدار با نمایندگان مجلس چهارم
گفتن و شنودن و اعتراض كردن، هيچ اشكالى ندارد. افرادى از اعتراض كردن بدشان مى‌آيد كه يا متكبّرند يا پشتوانه مردمى ندارند؛ مى‌ترسند؛ دلشان مى‌لرزد.

اگر كسى اهل تكبّر نباشد و متّكى به حمايت مردم باشد، به هيچ وجه از اين گفتنها و شنيدنها ناراحت نمى‌شود؛ اما مراقب باشيد كه از اين گفت و شنودها، دشمن همان چيز را كه مى‌خواهد وانمود كند، به دست نياورد.

82/03/7«دیدار با نمایندگان مجلس ششم»

موضعگیری مجلس می تواند دشمن را گستاخ یا نا امید کند
با استفاده از ابزارهاى نظارتى بويژه ابزار بسيار مهم ديوان محاسبات بر فعاليتهاى دستگاهها، نظارت کنید.
موضعگيرى سياسى مجلس مى تواند دشمنان را اميدوار و گستاخ كند و يا بر عكس آنها را از دستيابى به سيطره مجدد بر ملت و كشور ايران، نااميد سازد.
مهلت 4 ساله خدمتگزارى به مردم را فرصت خوبى براى نمايندگان مجلس است و تمام خاطرات خوب ملت ايران از امير كبير، به دوران سه سال مسؤوليت او برمى گردد بنابراين 4 سال، مهلت كمى نيست به شرط آنكه حتى يك روزش را ازدست ندهيد.
از جايگاه خودتان غفلت نكنيد. توجه داشته باشيد اين‌جا كجاست و مجلس شوراى اسلامى يعنى چه.
بعضی گوش نکردند اما شما گوش کنید؛ دیوان محاسبات خیلی مهم است

ديوان محاسبات را خيلى جدى بگيريد؛ اين ابزار بسيار مهمى است. البته بعضى گوش كردند، بعضى هم گوش نكردند؛ اما شما گوش كنيد. ديوان محاسبات خيلى مهم است.
بودجه‌ى عظيم اين ملت، تنها درآمد عمده‌ى عمومى ملت است كه در اختيار دستگاه‌ها قرار مى‌گيرد؛ بايد مشخص باشد كه اين بودجه چگونه خرج می شود.
83/03/27«دیدار با نمایندگان مجلس هفتم»
همراهی با دولت نگاه مصلحت اندیشانه‌ی اساسی است

همراهی با دولت را نگاه مصلحت اندیشانه‌ی اساسی است انتقاد هم باید دلسوزانه باشد به گونه‌ای كه در كنار نقاط ضعف، نقاط قوت بیان شود تا شائبه مسائل شخصی و جناحی پیش نیاید.

یكدستی دولت و مجلس عیب نیست بلكه حُسن است زیرا این دو قوه می‌توانند با همكاری یكدیگر، اهداف مشترك را پیگیری كنند.

نمایندگان باید در اظهارات خود دقت لازم راداشته باشند تا پیام غلط به دشمن داده نشود.نباید در پی مسائلی رفت كه مخالفت آن با قانون اساسی از ابتدا مشخص است.
برخی به دلیل عدم بصیرت به طراحی جدول دشمن کمک می کنند

متأسفانه برخى به دليل عدم بصيرت به پر شدن خانه‌هاى خالى جدول طراحى شده دشمن كمك مى‌كنند لذا همه دستگاه‌ها و مسئولان بايد مراقب رفتارها و موضع‌گيريهاى خود باشند.
86/03/08«دیدار با نمایندگان مجلس هفتم»

هر گفتار و كردارى در مجلس كه به فرسايش نظام بينجامد؛ بيگمان در سمتى مخالف با وظيفه ى نمايندگى است وهيچ تطميع و تهديدى نبايد نماينده را تحت تأثير بگيرد و او را از شأن و وظيفه ى نمايندگى باز دارد.
مردمی ماندن نمایندگان مجلس و استمرار ارتباط با مردم مهم است و در جمهوری اسلامی هیچ كسی و هیچ مسئولی نباید به شكل‌گیری یك طبقه جدید اشرافی كمك كند.
83/03/06«پیام به مناسبت آغاز به کار مجلس هفتم»
بالا بردن روحیه تحمل حرف مخالف
نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید روحیه تحمل حرف مخالف را بالا ببرند و مجلس باید بنا را بر مماشات، مدارا و روح همكاری با دولت بگذارد زیرا دولت بار سنگین مسائل اجرایی كشور را به دوش می كشد.

مردم به هیچ وجه از اصطكاك خوششان نمی آید و بازخورد آن كاملاً منفی است زیرا مردم خواستار همكاری صمیمانه مسئولان برای حل مشكلات كشور هستند.
88/04/03«دیدار با نمایندگان مجلس هشتم»
طرح خود نظارتی به گونه ای تنظیم شود که رودربایستی آن را کم اثر نکند

فلسفه طرح خود نظارتی نظارت بر كژرفتاری احتمالی برخی نمایندگان است تا به علت رفتار برخی نمایندگان، بدنام نشودو باید طرح خودنظارتی را به گونه‌ای تنظیم كنید كه رودربایستی و بده بستان موجب كم‌اثر شدن آن نشود.
هیچ اصراری بر یكی شدن این جریان‌ها نیست چرا كه اختلاف فكر و سلیقه سیاسی، امری طبیعی است البته نزدیك شدن به صاحبان قدرت و ثروت خطری بسیار بزرگ است.
مجلس بر اساس جهت گیری های دولت قانون گذاری کند و هنگامی كه قانون به تصویب رسید دولت هم باید با همه توان و بدون بهانه‌گیری، براساس آن عمل كند.
قانون تحت نفوذ افراد متنفذ قرار نگیرد

خیلى بایستى مراقبت كرد كه قانون تحت نفوذ افراد متنفذ قرار نگیرد.

نظارت مجلس چیز بسیار لازمى است. حالا یا با همین ابزارهاى نظارتى مثل دیوان محاسبات و از این قبیل چیزها، یا خود نمایندگان مستقیماً ؛ این نکته خیلى لازم و مهمى است.
برگزاری سمینارهای فشرده بین مجلس و دولت برای یافتن نقاط مشترک

حقیقتاً می‌توان سمینارهاى كوتاه‌مدت دو روزه، یك روزه، فشرده، متراكم بین مسئولین اساسى مجلس و دولت تشكیل داد و نقاط مشتركى را پیدا كرد.
90/03/08«دیدار با نمایندگان مجلس هشتم»
خوی اشرافی و گرایش به اسراف و طعمه انگاشتن این مسئولیت، بلای بزرگی است كه گاه مردمِ سابقاً نجیب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند.
87/03/07«دیدار با نمایندگان مجلس هشتم»
یک شان نظارتی هم برای خود مجلس و نمایندگان تعریف کنید

صحن علنى مجلس جاى تصميم‌گيرى است، اما كار بنيانى در كميسيونها انجام ميگيرد مجلس نسبت به دستگاه‌هاى اجرائى كشور شأن نظارتى دارد که نکته بسيار بااهميتى هم هست يك شأن نظارتى هم براى خود مجلس و براى آحاد نمايندگان تعريف كنيد.
90/03/18«دیدار با نمایندگان مجلس هشتم»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس