کد خبر 13616
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۸

عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس اعلام کرد که براي انتخاب هيئت رئيسه اين فراکسيون راي ‌گيري رسمي با ورقه انجام شد که از مجموع 47 راي ماخوذه، 25 راي به لاريجاني و 20 راي به صدر اختصاص يافت و 2 راي نيز سفيد بود.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حميد رسايي نماينده تهران و عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي در ياداشتي تحت عنوان "بحران مقبوليت براي علي لاريجاني چگونه پايان مي پذيرد؟! " که امروز در سايت شخصي وي منتشر شده، نوشت:
انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون اصولگرايان روز گذشته برگزار شد و لاريجاني با اختلاف 5 راي توانست مجددا رياست اين فراکسيون را بر عهده گيرد؛ البته اين ظاهر موضوع است ولي حقيقت چيز ديگري است!
آقاي لاريجاني در انتخابات موقت فراکسيون در روزهاي نخست مجلس هشتم از مجموع 211 راي مجمع عمومي فراکسيون ، 161 راي را به خود اختصاص داد و پس از کسب رياست مجلس ، مصرانه براي تصاحب رياست فراکسيون هم در جمع شوراي مرکزي پافشاري کرد تا جايي که در سال اول ، شوراي مرکزي اين فراکسيون با اجماع ، بدون هيچ رقيبي و بدون راي گيري لاريجاني را رييس فراکسيون اصولگرايان اعلام کرد.
در سال دوم اما نه تنها اجماعي درباره لاريجاني در شوراي مرکزي شکل نگرفت بلکه مرد اول فراکسيون، رقيبي به نام آقاتهراني پيدا کرد اما با ترفندهايي و با اختلاف حدود 20 راي از 32 شرکت کننده در حالي راي يکي از اعضا هم سفيد بود، رييس فراکسيون شد. انتخابات سال دوم حاشيه هاي زيادي داشت از جمله اين که به هواداران لاريجاني اعلام شد ساعت شروع جلسه 4 بعداز ظهر است و به منتقدان وي گفته شده بود ساعت شروع جلسه 4:30 است ! اصل انتخابات هم در همان 45 دقيقه اول انجام شد. به همين دليل در انتخابات سال قبل از 44 نفر عضو شوراي مرکزي 12 نفر با تاخير و در حالي که راي گيري به اتمام رسيده بود ، وارد جلسه شدند. البته انتخابات سال قبل حاشيه هاي ديگري هم داشت که در يادداشتي (اينجا) به آن اشاره کرده‌ام.
امسال اما وضع به گونه اي ديگر رقم خود و علي لاريجاني با اختلاف 5 راي از 47 راي و در حالي که تعداد آراي سفيد هم به دو راي رسيده بود، توانست اين عنوان را براي خود نگه دارد! امسال هم متاسفانه اين انتخاب با حاشيه هايي در نحوه اعلام نتيجه آراي فراکسيون همراه شد؛ ابتدا آقاي کوثري که قصد داشت در خصوص عملکرد فراکسيون و رئيس آن چند جمله اي سخن بگويد که به ايشان وقت داده نشد. بعد راي گيري رسمي با برگه در خصوص ترکيب هيئت رئيسه به عمل آمد که از مجموع 47 راي ماخوذه، 25 راي به آقاي لاريجاني و 20 راي به آقاي صدر اختصاص يافت و 2 راي هم سفيد بود.
بقيه اعضاي هيئت رئيسه نيز در همين راي گيري کتبي مشخص شدند؛ به پيشنهاد آقاي نجابت (نماينده تهران) پس از راي‌گيري رسمي يک راي‌گيري به شيوه صلواتي هم برگزار شد که سه نفر با اين کار مخالفت کردند و بقيه صلوات فرستادند که بله لاريجاني رئيس فراکسيون است؛
بلافاصله دفتر آقاي لاريجاني فعال شد و با فشار نسبت به رسانه‌هاي مختلف درخواست کردند که عدد 44 راي از 47 راي به عنوان آراي وي اعلام شود تا جايي که برخي خبرگزاري ها سردرگم شده بودند و تيترشان شد "تقلب رسانه اي در اعلام نتيجه انتخابات فراکسيون اصولگرايان + عکس " در حالي که نمي دانستند کدام خبر درست است.
همزمان خبرنگاران برخي رسانه‌ها تماس گرفتند و خبر از اصرار دفتر لاريجاني براي اعلام اين خبر مي دادند تا جايي که اخبار 20:30 نيز، عدد آراي صلواتي را به عنوان نتيجه انتخابات اعلام کرد و البته اين موضوع با اعتراض برخي اعضاي فراکسيون اصولگرايان نسبت به آقاي ضرغامي مواجه شد.
مهم‌تر از اين حاشيه‌ها اما روند نزولي مقبوليت لاريجاني در جمع اصولگرايان مجلس است که در نتايج انتخابات روز گذشته فراکسيون خود را نشان داد؛ اين روند نزولي و دست و پا زدن جريان رسانه اي طيف اصلاح‌طلب و اصولگرايان مردد هوادار رئيس مجلس براي سرپوش نهادن بر آن حکايت از بحران مقبوليت آقاي لاريجاني در بين اصولگرايان و وجود شکافي عميق در جريان اصولگرايي دارد که اندک اندک و با نزديک شدن به انتخابات نهم مجلس قطعا نمايان تر خواهد شد و اطرافيان لاريجاني مي کوشند تا با فضاسازي رسانه اي آن را بر عکس جلوه دهند.
در حقيقت آقاي لاريجاني بازنده اين انتخابات بود؛ چون مهر تائيدي بر روند کاهش مقبوليت خود در فراکسيون اصولگرايان زد تا جايي که خبرسازي رسانه اي 44 راي از 47 راي هم نتوانسته بر آن سرپوش بگذارد و همه مي دانند که نزديک به نيمي از اعضاي شوراي مرکزي با قاطعيت او را براي اين جايگاه قبول ندارند.
واقعيت آن است که بر خلاف آنچه همه مي پندارند، در حال حاضر مجلس هشتم از دو فراکسيون اکثريت و اقليت برخوردار نيست، بلکه مجلس هشتم مدت‌هاست در ذيل جهت‌گيري ها و سياست‌هاي آقاي لاريجاني در قالب سه فراکسيون اقليت مشغول به کار است:
1. اقليت اصلاح‌طلب مدافع فتنه با رويکرد مانع‌تراشي در برابر دولت عدالت‌محور، بي اعتقاد به تائيدات رهبري از دولت و با حمايت صريح از اصحاب فتنه.
2. اقليت اصولگراي منفعل در برابر جريان فتنه با رويکرد مانع‌تراشي در برابر دولت عدالت‌محور، بي توجه به تائيدات رهبري از دولت و با مواضع دو پهلوي رسمي و غير علني در برابر اصحاب فتنه؛ اين جماعت در انتخابات دهم ستاد انتخاباتي اصولگرايان حامي موسوي را تشکيل دادند!
3. اقليت اصولگراي در مقابل فتنه با رويکرد حمايت منطقي از دولت عدالت‌محور در راستاي تائيدات رهبري با مواضع شفاف و صريح در برابر اصحاب فتنه.
در بسياري مواقع اما دو اقليت اصلاح‌طلب مدافع فتنه و اصولگرايان دو پهلو و منفعل با هم متحد مي شوند و اکثريت مجلس را تشکيل مي دهند و نتايج هم باب طبع آنها مي شود؛ مانند راي به وقف اموال دانشگاه آزاد در يکشنبه سياه يا عدم راي به طرح نظارت بر امور نمايندگان و همچنين آراي ناپلئوني به کابينه و لوايح مهم دولت و به همين دليل است که عليرغم شهرت مجلس هشتم به اصولگرايي، بدنه اين جريان در جامعه برداشت اصولگرايانه از عملکرد سه ساله آن ندارد.
نشانه‌هاي اين تحليل در ايام قبل و بعد از انتخابات دهم به ويژه در اوج فتنه‌گري هاي اصحاب کودتا خود را به خوبي نشان داد و مستندات صحت اين تحليل هم بيش از آن روشن است که نياز به تصريح داشته باشد، با اين وجود اما به نمونه‌هايي از آن اشاره مي کنم:
محمد رضا خاتمي عضو شاخص جريان فتنه: برخي اصولگراها مي خواهند با ما گفت‌و‌گو کنند ولي جرأت ندارند.
محمد رضا تابش دبير فراکسيون اصلاح‌طلبان مجلس: ائتلاف نانوشته اي بين اصلاح‌طلبان با طيفي از اصولگرايان وجود دارد.
داريوش قنبري سخنگوي فراکسيون اصلاح‌طلبان مجلس: زمينه ائتلاف اصولگرايان منتقد با اصلاح‌طلبان بسيار زياد است... فراکسيون اقليت با انتخاب لاريجاني به عنوان رئيس مجلس موافق است.
علي مطهري: عقلاي اصولگرا و اصلاح‌طلب اتحاد نانوشته‌اي با هم پيدا کرده‌اند.
قدرت‌ عليخاني (عضو فراکسيون اقليت مجلس): راي اقليت به مطهري استفاده از فرصت‌ها بود.
اعترافات بالا که تا سال گذشته به صورت علني رخ نشان نداده بود، پس از فتنه 88 که اين دو اقليت مجبور به پيوند علني با هم شدند، سر باز کرد و با ا ين حساب بايد از اين پس منتظر صف‌بندي هاي جديدي از اصولگرايان باشيم و قطعا تقسيم‌بندي اقليت اصلاح‌طلب و اکثريت اصولگرا واژه‌هايي نيستند که بتوانند بار اين معاني را تحمل کنند.
شايد بايد از اين پس در خصوص "جريان مردود و مُردد در فتنه سبز " و "جريان مقبول و قاطع در برابر فتنه سبز " سخن بگوييم و اين ويژگي ها را ملاک اين تقسيم‌بندي قرار دهيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس