کد خبر 135941
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۲

هواداران تیم فوتبال رئال مادرید اسپانیا پرافتخارترین تیم فوتبال اروپا که مسلمان هم نیستند به احترام برخی بازیکنان تیمشان که روزه‌دارند، بعد از غروب آفتاب در خیابان‌های برنابئو جشن "رامادان" برگزار می‌کنند

به گزارش مشرق به نقل از فارس، دوازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال باشگاهی کشورمان 29 تیرماه در شرایطی آغاز خواهد شد که هفته‌های ابتدایی این مسابقات با ماه مبارک رمضان همزمان شده و این موضوع دغدغه‌هایی را به همراه داشته است.

پیش از این هم برگزاری این رقابت‌ها در سال‌های گذشته در ماه رمضان و پس از افطار حرف و حدیث‌هایی را به وجود آورده بود اما به نظر می‌رسد امسال همزمانی آغاز ماه مبارک با لیگ برتر حساسیت‌های بیشتری را در کشورمان به وجود آورده و واکنش‌های متفاوتی را برای برگزاری این رقابت‌ها شاهد هستیم.

بدون شک ماه مبارک "رمضان" ماه میهمانی خدا و یکی از اسمای الهی است و در تقویم مسلمانان به عنوان محبوب‌ترین ماه نزد باریتعالی محسوب می‌شود که پاسداشت و احترام به این ماه بزرگ اوجب واجبات است و وظیفه هر فرد مسلمان حفظ حرمت این ماه و روزه‌داری است و افراد غیرمسلمان نیز باید در کشور اسلامی به حفظ حرمت آن بپردازند.

مقوله ورزش نیز در جوامع بشری به خصوص در جامعه اسلامی مورد تایید و وثوق علمای بزرگ اسلام قرار دارد و به نوعی سفارش به امر ورزش در سیره و کلام ائمه اطهار و معصومین ساری و جاری بوده است.

با توجه به این موارد، می‌توان پیوند این ماه مبارک و برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال را مانند فرصتی به فال نیک گرفت و با برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی مناسب بیش از پیش در جامعه اسلامی به نقش ورزش و معنویت در کشومان پرداخت، بدون اینکه خدشه‌ای بر اعتقادات و شعائر دینی وارد شود.

البته در گذشته اتفاقاتی در فوتبال کشورمان رخ داده و به نوعی حرمت ماه رمضان توسط برخی به خصوص در فصل گذشته لیگ برتر نادیده گرفته شده و این بداخلاقی‌ها که زمینه‌ساز برخی ناهنجاری‌ها در جامعه شده اعتراض به حق برخی از علمای اسلام را به همراه داشته است و این مراجع بزرگوار به پاسداشت و ارج نهادن به این ماه بزرگ الهی تاکید ورزیده‌اند.

با تمام این اوصاف اما نمی‌توان از نقش پررنگ ورزش در تزریق شادابی و نشاط در کشورمان گذشت. همه آگاه هستند که سرمایه اصلی تمامی کشورها قشر نوجوان و جوان هر جامعه است و بدون شک پویایی و حرکت که زمینه‌ساز پیشرفت در تمامی ابعاد (فرهنگی، علمی، اقتصادی و ...) توسط همین اقشار که خوشبختانه بیش از نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می‌دهند اتفاق می‌افتد و ورزش به عنوان بهترین عامل در نشاط‌بخشی این قشر که مستقیما با بطن جوامع در ارتباط هستند می‌تواند تاثیر شگرفی را با خود به همراه داشته باشد.

 

در این‌باره همزمانی ماه رحمت خدا با برگزاری مسابقات ورزشی (لیگ برتر فوتبال) می‌تواند اثربخشی دو چندانی را در قشر جوان کشورمان به همراه داشته باشد و اثرات مثبتی را در جامعه اسلامی کشورمان به ارمغان بیاورد.

برنامه‌ریزی مناسب و هدفمند برای برگزاری مسابقات بدون اینکه خدشه‌ای در برنامه‌های دینی و مذهبی پس از افطار داشته باشد، به‌گونه‌ای که مردم فرصت کافی برای انجام فرائض دینی خود داشته باشند و پس از آن به تماشای مسابقات بپردازند، می‌تواند حائز اهمیت باشد.

برگزاری مراسم‌های مناسبتی این ماه در ورزشگاه‌ها، به خصوص در میان دو نیمه فوتبال می‌تواند بیش از پیش رنگ و بوی معنویت را در استادیوم‌ها و میان تماشاگران و بازیکنان به ارمغان بیاورد و تاثیر بسزایی در پاک‌سازی فضای ورزشی از هر گونه خطا و عمل ناهنجار به همراه داشته باشد.

فرارسیدن ماه مبارک رمضان به خودی خود معنویت خاصی را در جامعه بوجود می‌آورد و آمار بسیاری از ناهنجاری‌ها و بداخلاقی‌ها در جامعه کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند نقش بسیار مهمی در سالم سازی محیط‌های ورزشی ایفا کند و درنهایت در فرهنگ‌سازی ورزش کشورمان تاثیر شگرف و مناسبی را به همراه داشته باشد.

همان‌گونه که در کشورهای اروپایی بسیاری از بازیکنان مسلمان در بالاترین سطح فوتبال به امر روزه‌داری با وجود بازی‌های سنگین و دشوار می‌پردازند، بازیکنان شاغل در لیگ برتر کشورمان نیز می‌توانند به صورت علمی و اصولی با رعایت قواعد، بدون آسیب رساندن به خود و تیم، به این فریضه سفارش شده در اسلام بپردازند و پس از ساعاتی بعد از افطار بدون هیچ مشکلی به انجام مسابقات بپردازند.

روزه‌داری بازیکنان فوتبال که بسیاری از آن‌ها الگوی جوانان کشورمان محسوب می‌شوند، ناخودآگاه تاثیرشگرفی در نوجوانان و جوانان خواهد گذشت و می‌تواند به عنوان یک تبلیغ "ورزشی - دینی" محسوب شود و بیش از پیش  فضای معنوی را در جامعه کشورمان بوجود آورد.

وقتی بازیکنان مسلمانی نظیر زین الدین زیدان، کریم‌بن‌زما، مسعود اوزیل، نوری شاهین و حمیت آلتینتوپ (رئال مادرید)، سمیر نصری (منچسترسیتی)و ... و در گذشته بازیکنی مانند زین‌الدین زیدان در بالاترین سطح فوتبال جهان به روزه‌داری می‌پردازند آیا بهانه‌ای برای بازیکنان ایرانی در لیگ به مراتب سطح‌پایین‌تر کشورمان باقی می‌ماند که به روزه‌داری روی نیاورند.

 وقتی هواداران تیم فوتبال رئال مادرید اسپانیا قهرمان فصل گذشته لالیگا و پرافتخارترین تیم فوتبال اروپا که اکثرا هم مسلمان نیستند به احترام برخی از بازیکنان تیمشان که روزه‌دار هستند تا قبل از غروب آفتاب از خوردن و آشامیدن امتناع می‌کنند و پس از آن در خیابان‌های برنابئو به احترام بازیکنان مسلمان تیمشان جشن "رامادان" برگزار می‌کنند آیا این موضوع نشان دهنده جنبه تبلیغی اسلام و تاثیرگذاری جنبه مثبت و معنوی کامل‌ترین دین بر روی کره خاکی نیست.

در منطقه آندولس اسپانیا که مسلمانان بیشتری زندگی می‌کنند ماه مبارک رمضان هم نمود بیشتری پیدا می‌کند و بازیکنان مسلمان تیم‌های رئال بتیس و سویا به صورت داوطلبانه و نوبتی مراسم افطاری در مساجد آندولس برگزار می‌کنند و قطعا بازیکنان فوتبال کشورمان نیز در این ماه مبارک می‌توانند به این موضوع بپردازند و آیا چنین کاری توسط فوتبالیست‌های کشورمان تاثیر معنوی شگرفی را در جامعه به وجود نخواهد آورد و آیا جوانان کشورمان بیش از پیش به تبعیت از الگوهای خود به سمت معنویت گرایش نخواهند یافت و آیا ورزش نمی‌تواند در تزریق معنویت در جامعه در کنار سایر جنبه‌های تبلیغی قرار بگیرد.

در نهایت اینکه قصد نگارنده از این نوشتار ضمن احترام به سایر نظرها و دیدگاه‌های بزرگان، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و پتانسیل ماه پربرکت رمضان و پیوند مناسب با مقوله ورزش است که با استفاده به‌جا و برگزاری مسابقات ورزشی در زمان‌های مناسب در این ماه پربرکت، می‌توان اثربخشی معنوی چند برابری را در جامعه به وجود آورد.

رسیدن به این مهم بستگی به عملکرد مدیران باشگاه ها و مسئولان برنامه ریز در فوتبال کشورمان دارند، آنها می توانند با برنامه ریزی مطلوب تر و تمرکزی ویژه تر، نهایت بهره را از این مبارک ببرند و جوانان در کنار فوتبال، از فرایض این ماه عزیز نیز بهره‌مند شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۳
    0 0
    آخه اسلام ما ناب محمدی واز اونا اسلام آمریکاییه داداش!!!!
  • علی ترابی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۳
    0 0
    با تشکر از تهیه و تدوین و انتشار این مقاله و گزارش، می توان با توجه به تجربیات برگزاری مسابقات لیگ در چندسال گذشته و بررسی نقاط ضعف و قوت آن، هرساله با کاهش نقاط ضعف و ارتقا نقاط قوت، این مسابقات را برگزار و بار فرهنگی و معنوی ماه مبارک را به ورزش هم ممزوج نموده و شعار روح و عقل سالم در بدن سالم را به اثبات و منصه ظهور رساند. اما اینکه مدیرعامل محترم پرسپولیس دم از تعطیلی ورزش در ماه مبارک رمضان می زند، همگان متوجه شدند که ایشان بدنبال جبران زمان از دست داده تیم و تعلل در انتخاب سرمربی است حال سؤال من از این مدیر تازه وارد به ورزش این است: ( فرض بر این که مسابقات تعطیل شود) 1 - آیا تمرینات تیم ها هم تعطیل می شود؟ بنابراین باید بعد از اتمام ماه رمضان مجددا برنامه های بدنسازی و برنامه های تاکتیکی و مسابقات دوستانه برای آماده سازی تیم ها تکرار شود که یقینا این کار غیر عقلانی ونشدنی است 2 - اما اگر تمرینات در ماه مبارک رمضان ادامه یابد، که یقینا هم همین گونه خواهد بود، پس چرا مسابقات انجام نشود؟ خوب است بجای این آرتیست بازی ها و نداشتن برنامه زمان بندی شده و به اصطلاح CPM کار و بجای دادن اطلاعات غلط به بزرگان جامعه، کمی از مشاوران متخصص در امر ورزش استفاده نمود اگر این کار انجام می شد مطمئنا ابتدا سرمربی انتخاب می کردید و بعد با نظر سرمربی، بازیکن انتخاب می شد 3 - راستی اگر پرسپولیس نتیجه ای مطلوب نام تیم پرسپولیس نگیرد آیا سرمربی تیم نخواهد گفت که تیم را من نبستم و پرسپولیس من را سال بعد خواهید دید البته اگر دلال های دور و بر تیم اجازه فعالیت به این سرمربی بدهند نتیجه: هر کسی را بهر کاری ساخته اند امیدوارم متوجه منظور از این نتیجه شده باشید
  • وحید ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۳
    0 0
    مگه رئال مادرید وبازیکنان مسلمانش تمرین ندارند؟ تاز تمرینات اونا 100درصد سخت تر وفشرده تر از تیم های ایرانی است
  • ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
    0 0
    سخنی از مادرعروس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس