به گزارش مشرق به نقل از فارس، دریادار رستگاری معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش صبح امروز در همایش جهادگران صنعت با بیان اینکه نیروی دریایی راهبردی به عنوان یکی از مولفههای قدرت دریایی است، تاثیر این نیرو را برارتقاء سطح فناوری ملی تشریح کرد و افزود: با یک مطالعه اجمالی برروی ابداعات در طول تاریخ بشر، خواهیم دید که بخش عمده پیشرفتهای بشری ریشه نظامی داشته است.
وی اظهارداشت: کشورهایی که در کنار دریا و خصوصاً در جوار دریاهای باز قرار دارند از یک موهبت خدادادی و فرصت بزرگ برخوردارند و کشور ما در یکی از استراتژیکترین و حساسترین نقاط دریایی دنیا واقع است به عبارتی استقرار جمهوری اسلامی ایران در محدوده اقیانوس هند به سبب اهمیت راهبردی این اقیانوس از موقعیتهای ممتاز کشور ماست.
رستگاری با بیان اینکه بیش از 93% تجارت از طریق 30% مرز دریایی انجام میشود، خاطرنشان کرد: ما در مثلث طلایی تنگههای مالاکا، هرمز و باب المندب هستیم که یک سوم تجارت جهانی در این محدوده انجام میشود.
معاون هماهنگ نیروی دریایی ارتش زیرساختهای دریایی در حوزه سخت ونرم، ناوگان تجاری با ظرفیت و نیروهای دریایی مقتدر را سه مولفه اساسی اقتدار دریایی دریک کشور دانست و گفت: نیروی دریایی ارتش تا سال 1386 محدوده عملکردش به خلیج فارس و دریای عمان محدود بود و یک نیروی دفاعی و ساحلی محسوب میشد، اما بنا به تدابیر رهبر معظم انقلاب این نیرو از آن تاریخ به بعد به یک نیروی راهبردی با ویژگیهای خاص تبدیل شد.
وی در ادامه تصریح کرد: امروز حضور نیروی دریایی ارتش در خلیج عدن نه تنها باعث تامین امنیت کشور است بلکه به یک عنصر کمکی برای ناوگان تجاری کشورهای فرامنطقهای تبدیل شده است.
رستگاری با اشاره به بازتاب وسیع رزمایش بزرگ دریایی ولایت 90 اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش به عنوان جزئی از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با اتکال به خداوند و تکیه بر نیروهای انسانی ولایتمدار، متخصص و کارآمد با حضور در آبهای آزاد ثابت کرده است که نه تنها تحریمها براین کشور بی اثر است بلکه تمامی این تحریمها به فرصت تبدیل شده و امروز ما میتوانیم سینه در سینه جهانخواران در هر کجای دنیا که نیاز باشد حضور یابیم.
رستگاری با بیان اینکه دکتر جلیلی در مذاکرات اخیر 1+5 ، آمادگی کشور را جهت مشارکت دریایی نیروی دریایی ارتش به منظور سیادت دریایی در ورای حوزه استحفاظی جمهوری اسلامی ایران و در دریاهای آزاد عنوان کرد، افزود: ما معتقدیم که قدرت دریایی پیشران برنامه پنج ساله خواهد بود و بر این باوریم که اقدامات دریا محور در اقتدار کشور بسیار اثرگذار است.
معاون هماهنگ نیروی دریایی ارتش گفت: کیفیت محصولات نیروی دریایی نسبت به سایر نیروها از پیچیدگی و فناوریهای خاصی برخوردار است و نیروی دریایی ارتش در حوزههای سطح، زیر سطح، اثر سطح، تکاوران و تفنگداران دریایی نیازمند همکاری صنعتگران حوزه دریاست.
رستگاری ارتقاء فرهنگ دریایی صنعتگران و تفکر دریایی دولتمردان را در بحث بهبود تکنولوژی امری ضروری دانست و افزود : حقیقتاً وجود یک دولت دریا گرا میتواند در دستیابی به اهداف صنایع دریایی و به دنبال آن توسعه صنعت ملی بسیار اثرگذار و شتاب دهنده باشد.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش گفت: بسیاری از صنعتگران در حوزه دریا با نیروی دریایی ارتش همکاری می کنند و ما امروز تولیدات ارزشمندی را عرضه کرده ایم که به سبب پیشرفت های این نیروی راهبردی قدرتهای دنیا انگشت حیرت به دهان مانده اند.
در ادامه امیر محمدحسن نامی رئیس سازمان جغرافیایی ستاد کل نیروهای مسلح حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش در نقاط استراتژیک دریاها رایک حضور فراکروی دانست و اظهار داشت: این حضور نیازمند پشتیبانی وحمایت یک صنعت دریایی قوی است که بتواند نیروی دریایی راهبردی ارتش آموزش دیده و منضبط راتامین کند.
در دومین کنگره ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران با عنوان نقش جهادگران صنایع دریا و دریانوردی در توسعه پایدار کشور که در مرکز همایشهای بین الملی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، حدود هفتصد نفر از مدیران نیروی دریایی راهبردی ارتش ، مسئولین عالی رتبه کشوری و اساتید دانشگاه حضور داشتند.
در پایان این همایش از دست اندرکاران وخلاقان عرصه صنعت دریا با اهداء تندیس همایش تقدیر شد.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش گفت: ما در مثلث طلایی تنگههای مالاکا، هرمز و باب المندب هستیم که یک سوم تجارت جهانی در این محدوده انجام میشود.