دكتر فريبا شيرواني در در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: با استفاده از روش های ساده و سرگرم کننده می توانید کودک بیمار خود را آرام کرده و برای دقایقی او را مجبور به همکاری با خود کنید.
اين متخصص اطفال در ادامه افزود: علت مخالفت كودكان بیشتر برای نشان دادن استقلال و بی نیاز بودن آنها به دیگران است و حرف زدن در این مورد با آنها بی فایده است.
وي بهترین روش برای مطیع کردن کودکان را دوري جستن از فریاد زدن یا تهدید کردن دانست و تاكيد كرد: با کمی خلاقیت و حوصله، می توانید با جلب توجه فرزندتان آنها را به خوردن دارو تشويق كنيد.
وي يادآور شد: خنداندن کودکان بهترین راه برای دارو دادن به آنها است.وقتی که آنها می خندند، نه تنها فکرشان به جای دیگری مشغول نیست بلکه دهانشان نیز کامل باز است.
دكتر شيرواني گفت:با لحنی موزون می توانید فرزندتان را به خوردن دارو تشویق کنید. همچنین می توانید زمان آواز خواندن یک یا دو کلمه را اشتباه تلفظ کنید. با این کار حواس فرزندتان به اشتباه شما بیشتر از دارو خوردن جلب می شود.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه افزود: هنگام خوراندن دارو به صحبت های كودك گوش داده و سعی كنید مشكلات او را در خوردن دارو بفهمید. فهم مشكل به شما كمك می كند تا دلایل پنهان آن را بدانید كه به حل مساله منجر می شود.
وي گفت: كودك اهمیت خوردن داروی داده شده را نمی داند پس تلاش بر نخوردن آن می كند. در نتیجه آگاهی كودك به مزایا و فواید و اهمیت دارو، وی را تشویق به خوردن آن می كند.
اين متخصص اطفال گفت: می توانید دارو را به همراه خوراكی شیرین به كودك بدهيد تا مزه تلخ دارو كمتر احساس شود.
وي در پايان يادآور شد: پس از اینكه كودك داروی خود را خورد ابراز خوشحالی كرده و از وی كمی قدردانی كنید، این كار حس اعتماد به نفس كودك را بالابرده و باعث می شود در دفعات بعدی تمايل بيشتري براي خوردن دارو داشته باشد.
راستي والدين عزيز فراموش نكنيد كه اگر با به کار بستن تمام این ترفندها شکست خوردید و به بن بست رسیدید، سعی کنید او را غلغلک دهید. این کار سریع، راحت و نشاط آور است. قبل از این که متوجه شوید، فرزندتان دارویش را خورده است.