به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، نشست پیمان بین المللی تجارت اسلحه از روز سه شنبه هفته گذشته با حضور نمایندگان 193 كشور در مقر اصلی سازمان ملل آغاز بكار كرد، قرار است نمایندگان 193كشور جهان ظرف مدت یك ماه كار كارشناسی، راههای مقابله با تجارت بی رویه اسلحه و مهمات را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
در نشست روز جمعه هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به عنوان یكی از معاونین این پیمان مهم انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایندگان كشورهای مختلف در كنار گروههای مخالف تجارت بی رویه سلاح و مهمات،یك ماه فرصت دارند لایحه ای را به تصویب برسانند كه از فروش بی رویه سلاح های متعارف جلوگیری شود.
بان كی مون دبیركل سازمان ملل در مراسم افتتاحیه با انتقاد از بی توجهی برخی از دولت ها به صادرات بی رویه اسلحه ، از همه كشورهای جهان خواست برای تدوین قوانین تجارت سلاح با سازمان ملل همكاری كنند.
وی با اشاره به موفقیت جامعه بین المللی برای محدود ساختن سلاح های كشتار جمعی، خاطر نشان كرد هنوز كار مثبتی در زمینه كنترل بی رویه صادرات سلاح های متعارف انجام نشده است.
دبیركل سازمان ملل افزود : درحالی كه مسئله سلاح های هسته ای در مركز توجهات جهانی قرار دارد، اما این سلاح های متعارف هستند كه هر روز جان افراد بسیاری را می گیرند.
دبیركل عفو بین الملل نیز ضمن مرگبار خواندن تجارت جهانی تسلیحات، گفت : تجارت اسلحه یكی از عوامل اصلی ادامه بحران و درگیری های خونین در لیبی است و انتظار می رود، مجامع جهانی با تجارت مرگبار تسلیحات به صورت جدی مقابله كند.
سلیل شتی با تاكید بر اینكه فروش بی سابقه انواع سلاح مرگبار توسط شركت های بزرگ اسلحه سازی، عامل مهمی برای كشتارهای خونین در بحران های منطقه ای و بین المللی شده است، تصریح كرد: ضعف در ساختار و قوانین بین المللی برای مبارزه با صادرت بی رویه اسلحه به یك بحران و دغدغه بزرگ جهانی تبدیل شده است.
وی با بیان اینكه سالیانه بیش از 500 هزار نفر قربانی خشونت های مسلحانه می شوند، اظهار داشت: براساس آمارهای رسمی در جریان درگیری ها، بیش از 43 میلیون نفر در سراسر جهان بی خانمان شده اند و بر اثر خشونت های نظامی در اقصی نقاط جهان هر دقیقه یك نفر جان خود را از دست می دهد.
روز دوشنبه به وقت محلی در آستانه برگزاری نشست سازمان ملل درباره بررسی آینده پیمان تجارت اسحله، مخالفان این تجارت مرگبار با تشكیل ائتلاف جهانی متشكل از 25 سازمان مدنی از 125 كشور جهان با تجمع مقابل مقر اصلی این سازمان در نیویورك، خواستار تدوین قوانین سختگیرانه بین المللی برای مبارزه با گسترش و صادرات انواع سلاح ها شدند.
در این تجمع، آمریكا و رژیم صهیونیستی به عنوان مركز فعالیت صدها شركت های اسلحه سازی، عامل تجارت مرگ در درگیری ها و بحران های منطقه ای معرفی شده اند.
قدرت و نفوذ شركت های اسلحه سازی در آمریكا بگونه ای است كه درانتخابات ریاست جمهوری و كنگره، حمایت های مالی آنان نقش تعیین كننده ای در نتایج انتخابات دارد.
تجمع كنندگان با حمل شعار نوشته های مختلفی از جمله 'پایان فروش اسلحه را می خواهیم' و 'سازمان ملل با شركت های اسلحه سازی مقابله كند'، تشدید قوانین بین المللی و نظارت كامل در این زمینه را خواستار شدند.
تحلیلگران مسایل سیاسی و نظامی بر این باورند باتوجه به شرایط كنونی ، نقش ایران برای تدوین لایحه جامع به منظور مقابله جهانی با فروش بی رویه سلاح های متعارف و ضابطه مند كردن در سطح جهان، تعیین كننده خواهد بود.
کد خبر 133959
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۲
- ۰ نظر
- چاپ
نمایندگان 193 كشور در چهارمین روز از نشست پیمان تجارت اسلحه كه در سازمان ملل در حال برگزاری است، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان معاون این اجلاس به منظور تدوین لایحه ای برای ضابطه مند كردن تجارت سلاح در جهان انتخاب كردند.