کد خبر 132944
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۵

كارشناس فوتبال ايران درباره رقابت‌هاي يورو 2012 و اين كه ما براي فوتبالمان چگونه مي‌توانيم از اين رقابت‌ها درس بگيريم، از منظر فني و ساير بخش‌ها صحبت كرد و گفت كه اين رقابت‌ها از جنبه‌هاي مختلف مي‌تواند براي ما راه‌گشا باشد.

به گزارش مشرق، مجيد جلالي پس از پايان رقابت‌هاي يورو 2012 در گفت‌وگو با ايسنا درباره اين رقابت‌ها و اين كه فوتبال ايران چه نكاتي را مي‌تواند از آن به دست بياورد، اظهار كرد: در جنبه‌هاي مختلفي اين كشورها راه گشايي مي‌كنند، در زمينه‌هايي از جمله سازماندهي، برنامه‌ريزي، استاديوم، نحوه بليت فروشي ، نوع برگزاري بازي‌ها، زمينه‌هاي اجرايي و بخش امنيتي مي‌توان به نكات زيادي توجه كرد.

جلالي به بخش فني نيز اشاره كرد و گفت: آنها حتي در جنبه‌هاي فني نيز نكاتي را ارائه مي‌كنند كه در اين رقابت‌ها نمود داشت. شانزده تيم اين جام را مي‌توان به سه گروه تقسيم كرد كه هر كدام از اين گروه‌ها براي رسيدن به موفقيت فني خود از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌كردند. يك گروه روش سنتي عمل مي‌كردند و دوست داشتند از اين طريق به موفقيت برسند كه البته ديديم هنوز بعضي از اين روش‌هاي سنتي كارآمد هستند. تيم‌هاي مانند انگليس، يونان و ايتاليا در اين گروه قرار مي‌گيرند كه البته ايتاليا تا حدي از اين روش استفاده مي‌كرد.

وي ادامه داد: گروه ديگر تيم‌هايي بودند كه براي رسيدن به موفقيت خود سعي مي‌كردند در ايده‌هاي تيمي تحت تاثير قابليت ستاره‌هايشان عمل كنند و بر اساس ستاره‌هايشان برنامه‌ريزي مي‌كردند كه تيم‌هايي مانند پرتغال به اين شكل عمل مي‌كردند. گروه ديگر تيم‌هايي بودند كه از گروه 10 سال پيش برنامه‌ريزي براي توسعه فوتبالشان داشتند و از طريق آن مي‌‌خواهند آينده را از آن خود كنند. تيم‌هايي مانند روسيه، كرواسي، اسپانيا و در راس آنها آلمان مي‌خواستند از طريق توسعه بلند مدت به موفقيت پايدار برسند.

جلالي در ادامه بيان كرد: بنابراين روش كار هر سه گروه مي‌توانست منجر به موفقيت تيم‌ها شود. حالا ما به عنوان كشوري كه مي‌خواهيم فوتبالمان پيشرفت كند بايد انتخاب كنيم كه از كدام راه مي‌توانيم پيش برويم. اين انتخاب دست ماست و با توجه به وضعيت فرهنگي، نگرش افكار مردم و رسانه‌ها بايد تصميم بگيريم كه آيا موفقيت را بر اساس به روش قديمي مي‌خواهيم يا در سايه عملكرد ستاره‌ها يا اين كه با برنامه‌اي كه حاصل كار چندين ساله است.

اين كارشناس فوتبال در پاسخ به اين سوال كه با توجه به شرايط فوتبال ما كدام روش كارآمدتر است؟ گفت: اگر بخواهيم بگويم كه كدام روش را انتخاب كنيم درست‌تر است، بايد گفت كه روش سوم كاملا اصولي، علمي و پايدار است. در 20 سال گذشته كشورهايي كه به اين روش روي آورده‌اند، عناوين زيادي را با موفقيت‌هاي پايدار كسب كرده‌اند. 20 سال پيش فرانسه همين كار را كرد كه شروع آن همراه با قهرماني جام جهاني، جام كنفدراسيون‌ها و يورو بود و فوتبالشان ارتقا پيدا كرد. پس از آن اسپانيا اين كار را آغاز كرد و مي‌بينيد كه شش سال است كه تمام جام‌ها را از آن خود كرده است . حالا هم آلمان اين روش را پيش گرفته و از اين به بعد تيم ملي اين كشور است كه جام‌ها را مي‌گيرد.

جلالي درباره ويژگي‌هاي فرهنگي موجود در رقابت‌هاي يورو 2012 نيز، گفت: نحوه برخورد بازيكنان و مربيان با يكديگر و رفتارهاي تماشاگران را در اين رقابت‌ها ديديم. حتي در بازي‌هاي آخر ديديم كه رفتار تماشاگران نسبت به گذشته بسيار بهتر شده است. در دوره‌اي عده‌اي از هواداران انگليسي دست به آشوب مي‌زدند كه امسال حتي كسي آنها را هم نديد. يا در شب فينال كودكاني را ديديم كه به زمين آمده بودند و اين مساله طراوت خاصي به فوتبال مي‌دهد و نشان داد كه فوتبال در كنار خانواده‌ها زيبا مي‌شود، اما ما در كشورمان خانواده‌ها را از ديدن فوتبال محروم ‌كرده‌ايم در حالي كه مي‌بينيم كه حضور خانواده‌ها چه طراوتي به فوتبال مي‌دهد.

جلالي با اشاره به شعار Respect در رقابت‌هاي يورو كه به معني «احترام» است درباره تاثير اين شعار در نوع نگاه مربيان، بازيكنان و تماشاگران يورو، گفت: چيزي كه امروزه در دنيا به عنوان شعار در اولويت ارتباط ، رفتارها، ‌منش‌ها و حتي فرهنگ‌ها مدنظر قرار مي‌گيرد، واژه Respect يا احترام است كه فيفا و يوفا همه جا از اين مساله استفاده مي‌كنند تا بگويد بايد احترام به عنوان يك عادت شود. يعني اين كه در همه جا و به همه احترام گذاشته شود و از اين منظر به همه موضوعات نگاه كنيم.

وي ادامه داد: آنها اعتقاد دارند كه همه چيز بر اساس ارتباط سالم پيش مي‌رود، يعني كسي ديد تهديد آميزي نسبت به اتفاقات ندارد. وقتي داور سوت اشتباهي مي‌زند، كسي فكر نمي‌كند كه جرياني پشت كار او وجود دارد. چنين ديدي در ميان آنها نيست و آنها در طول زمان مطمئن شدند كه اين اتفاقات به صورت آگاهانه پيش نمي‌آيد. ما هم ابتدا بايد ترديدها و فسادها را از بين ببريم و از بالاترين سطح با اين فسادها مقابله كنيم. در غير اين صورت رفتار احترام آميز نهادينه نمي‌شود. اگر آنها توانستند احترام را نهادينه كنند، به اين دليل است كه اعتماد جاي ترديد را گرفته است.

وي همچنين ادامه داد: در تلاشيم تا با همكاري دكتر احساني رييس كميته‌ آموزش فدراسيون فوتبال و كانون مربيان همايشي را برگزار كنيم كه مربيان و رسانه‌ها در آن شركت كنند. به نظر من اين رقابت‌ها دستاوردهاي زيادي دارد كه مي‌تواند به ما كمك كند.

جلالي در بخش ديگر گفت‌وگويش درباره صحبت‌ها پيرامون جام حذفي و حذف آن گفت: ما تقويمي داريم كه در آن بايد مسابقات ليگ، جام حذفي، رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا و برنامه‌هاي تيم ملي را در آن بگنجانيم. وقتي همه اين برنامه‌ها را كنار هم مي‌گذاريم، مي‌بينيم با زماني كه در اختيار داريم نمي‌توانيم به همه آنها برسيم. اگر بخواهيم اردوهاي تيم ملي را با فاصله يك هفته‌‌اي يا 10 روز برگزار كنيم، مجبور مي‌شويم كه بعضي از هفته‌‌هاي ليگ را چهار روز يك بار برگزار كنيم كه خود اين مساله مي‌تواند مشكلات زيادي را ايجاد كند.

او همچنين ادامه داد: اين كه چرا دنيا مي‌تواند برنامه‌هايش را پيش برد و ما نمي‌توانيم، دلايل خودش را دارد. فوتبال ملي ما مشكلات زيادي دارد و از همين رو بايد زمان بيشتري براي تيم ملي قائل باشيم. خودم هم فكر مي‌كنم كه اگر جاي آقايان بودم، همين كار را مي‌كردم و گرنه مجبور مي شدم چهار روز يك بار بازي‌ها را برگزار كنم كه اين مساله هم مي توانست تبعات خودش را داشته باشد.

سرمربي فصل پيش فولاد خوزستان درباره اين كه چرا امسال هدايت تيمي را بر عهده ندارد، گفت: من وقتي از اهواز آمدم مي دانستم كه نياز به استراحت دارم. البته از همان جا مستقيم به اصفهان پرواز كردم، مذاكرات خوبي با ذوب آهن و پس از آن با صباي قم داشتم و پس از آن نيز يكي، دو تيم ديگر به من پيشنهاد دادند كه همان ابتدا گفتم كه نياز به چند ماه استراحت دارم، چرا كه خودم را مي‌شناسم و اين كسالتي كه برايم پيش آمد نيز مويد همين مساله بود.

وي همچنين درباره سلامتي نيز خود گفت: خيلي بهتر شده‌ام و جا دارد كه از رسانه‌ها، مردم و تمام اهالي ورزش كه به من محبت كردند، تشكر كنم. در طول يك هفته‌‌اي كه كسالت داشتم از طرق مختلف حال من را جويا شدند. خصوصا از مردم خونگرم خوزستان تشكر مي‌كنم كه شايد اگر اغراق نكرده باشم، نيمي از مردم اين استان، كساني كه با ورزش عجين هستند، هواداران فولاد خوزستان و حتي استقلال اهواز جوياي حال من بودند و حتي بعضي‌ها براي عيادت من هم آمدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس