نامه دولت به شورای نگهبان برای تضمین بار مالی قانون رتبه بندی معلمان

شورای نگهبان، مصوبه رتبه‌بندی معلمان را برای رفع اشکالات به مجلس فرستاد؛ اما چه اشکالاتی به مصوبه گرفته شده است؟

به گزارش مشرق، رتبه‌بندی معلمان از اوایل دهه ۹۰ مطرح شد و پس از یک دهه کش و قوس و حتی اجرای بخش‌هایی از قانون مدیریت خدمات کشوری با نام رتبه‌بندی معلمان، این لایحه در آخرین روزهای دولت دوازدهم به مجلس ارسال و پس از تصویب در مجلس برای اعلام نظر شورای نگهبان ارسال شده است.

شورای نگهبان روز گذشته، لایحه رتبه‌بندی معلمان را برای رفع برخی از اشکالات و ابهامات به مجلس فرستاد.

بیشتر بخوانید:

برگشت لایحه رتبه‌بندی معلمان به مجلس برای رفع برخی اشکالات

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این زمینه گفت: شورای نگهبان به برخی از موارد لایحه رتبه‌بندی معلمان ایراد گرفته است که برطرف کردن آن، کار پیچیده‌ای نیست و هفته آینده جلسه‌ای در کمیسیون با حضور اعضای شورای نگهبان و دولت برگزار خواهد شد تا اشکالات رفع شود.

وی افزود: مشکل اصلی ایراد اصل ۷۵ و تأمین بار مالی است که باید بین مجلس و دولت بر روی نوشتن موارد این قانون توافق نظر حاصل شود.

در ماده ۷ لایحه رتبه‌بندی معلمان که در صحن علنی مجلس حذف شد، آمده بود: تخصیص رتبه‌های پنجگانه به نحوی خواهد بود که با اجرای نظام رتبه بندی معلمان و احراز شرایط براساس ماده (۴) این قانون، همواره در هر استان حداقل سی درصد (۳۰%) از معلمان مشمول در آموزشیار معلم، حداقل سی درصد (۳۰%) در رتبه مربی معلم، حداکثر بیست درصد (۲۰%) در رتبه استادیارمعلم، حداکثر ده درصد (۱۰%) در رتبه دانشیارمعلم و حداکثر ده درصد (۱۰%) در رتبه استادمعلم قرار گیرند.

اشکالاتی که شورای نگهبان به مصوبه مجلس برای رتبه‌بندی معلمان گرفته بدین شرح است:

۱.در تبصره ماده ۲، منظور از معیارهای ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

۲.ماده ۴:

۲.۱. از جهت اولویت‌بندی میان شاخص‌های مذکور در اعمال نظام رتبه‌بندی، ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

۲.۲. از این جهت که سنوات تحصیل در مراکز تربیت معلم نیز مبنای امتیاز در فرآیند رتبه‌بندی خواهد بود یا خیر، ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

۲.۳. از این جهت که در تبصره، منظور از عبارت «کماکان معلم هستند»، تصدی و اشتغال به معلمی است با این که افرادی که علی رغم عدم اشتغال مستقیم به معلمی، عنوان شغلی آنها معلم ذکر شده است را نیز شامل می‌شود ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

۳.ماده ۵، با توجه به اینکه تغییرات ایجاد شده نسبت به لایحه، منجر به افزایش بار مالی اجرای مصوبه خواهد شد، مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته شد. 

۴.در ماده ۶:

۴.۱. اطلاق اجرای نظام رتبه‌ بندی نسبت به حالتی که منجر به افزایش بیش از میزان مذکور در لایحه (۲۵ درصد افزایش نسبت به میانگین حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری) می‌گردد، مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته شد.

۴.۲. در بند ۲، تعیین حداقل دریافتی مشمولین بر اساس معیار درصدی از مجموع حقوق و فوق العاده‌های بعضی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، مغایر بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.

۴.۳. در تبصره ۳، از این جهت که مشخص نیست چنانچه پس از اعمال نظام رتبه‌بندی، منابع مالی لازم برای پرداخت از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ پیش از میزان مذکور باشد، چگونه عمل خواهد شد ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

۴.۴. اطلاق منوط شدن اجرای مصوبه در سالهای آتی به پیش بینی در بودجه‌های سنواتی، مغایر بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.

۵.در ماده ۷:

۵.۱. اطلاق تفویض تعیین نحوه تشکیل هیات‌های ممیزه و همچنین شرایط توقف و تزل رتبه به آئین نامه مذکور، مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شد.

۵.۲. حضور دو نفر از اعضای کمسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در فرآیند تهیه آیین نامه از این جهت که در تهیه آیین نامه مشارکت خواهند داشت یا صرفاً بر این فرایند نظارت می‌کنند، ابهام دارد، پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

تذکر:

در ماده ۲، در بند ۱-۳- عبارت «ارزش‌های اسلامی»، به عبارت «ارزش های اسلامی و انقلاب اسلامی»، اصلاح شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ایران IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    3 1
    بار مالی فقط واسه معلمین هست؟شرکت نفت و فلان و فلان با چندبرابر حقوق و جاهای دیگه بار مالی نداره، فرزندان ایثارگران که با شش ماه دارید استخدام میکنید تبعیض و حق خوری نیست ؟نسبت به کسی که این ایثارگری رو نداره و چند سال سابقه بیشتر هم داره ولی استخدام نمیشه،چرا اینجاها ساکت هستین و نیاز به نظر شورا نیست،چرا چند نفر دارن برای یک جمعیت عظیم تصمیم میگیرن
  • دکتری امیرکبیر RO ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 1
    واقعا یک معلم چرا فکر میکنه باید 80 درصد یک استاد دانشگاه حقوق بگیره؟! دکتری داره؟ مقاله داره؟ طرح علمی و عملی داره؟ این چه سطح از پرروییه که در جامعه معلمین رواج پیدا کرده؟!
    • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
      0 0
      پر رو خودتی نمک نشناس که نمک می خوری و نمکدان رامی شکنی.
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    3 1
    رتبه بندی معلمان موجب تبعیض بین اقشار جامعه می شود و باید کنار گذاشته شود معلمی که سه ماه تابستان بیکار است چرا باید ماهی ۱۶ میلیون پول بگیرد؟ خب به بقیه مردم نصف همین مبلغ بدهند حتی با کار کردن نه با خوردن و خوابیدن
    • IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      0 0
      مدیران را بگو که در تابستان باید در مدرسه باشن دوماه رو مسافرتن در شهریور هم با دعوا بر میگردد من با یکی از این‌مدیران کار کردم خدا ازش نگذرد البته الان دیگه بازنشسته است ..اگر پیداش کردی مراقب پارتی بازی های بالابردن رتبه اش باشین
    • IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
      0 0
      برادر یا خواهرگرامی : تعطیلی تابستان مطالبه معلمان نبوده که به دلیل آن حقوق کمتری نسبت به بقیه اقشار دریافت کنند. بلکه این به دلیل اجرای قانون و بنا به درخواست تمام اولیای دانش آموزان است که در دیگر ارگان ها کار می کنند می باشد . که در دوران فراغت تابستان به ددر دودور خودشان بروند. درثانی مگر معلمی که از وقت استراحت خود و خانواده خود می زند تا برای امتحان فردای دانش آموزانش سوال طرح کند ویا بعد از امتحان باز از وقت خود و همسر و فرزندانش باید بزند تا اوراق امتحانی را تصحیح کند ، و این کار بارها و بارها به صورتهای مختلف تکرار می شود .آدم نیست. ثالثا همه ی ما اول مدیون زحمت های پدر ومادران خود ودرجه بعدی مدیون زحمت های پدر ومادران دوم خودمان یعنی معلمان هستیم . کمی با انصاف قضاوت کنیم.
  • Gh IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
    0 0
    واقعا رو میخواد که با اینهمه افزایش ناحق حقوق و بازدهی صفر بازهم همیشه معترض باشی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس