پیشتازی ۱۰ درصدی جمهوریخواهان نسبت به دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای

پشت صحنه بازی «جمهوری‌خواهان» و «دموکرات‌ها» در موضوع ایران را شاید بتوان در نامه پنج فروردین ۴۳ سناتور آمریکا خطاب به بایدن جستجو کرد.

به گزارش مشرق، دور هشتم مذاکرات وین به صورت فشرده و در سطوح مختلف درحال برگزاری است. امّا با وجود اتفاق نظر طرف‌های گفتگو بر روی یک متن مشترک، از واشنگتن اظهاراتی مغایر با روند وین به گوش می‌رسد. 

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز جمعه ۲۴ دی گفت: «در زمان حساسی هستیم. رئیس جمهور بایدن نیز همین دیدگاه را دارد. اگر به زودی به تفاهمی در مورد بازگشت متقابل [به برجام] دست پیدا نکنیم، باید مسیر دیگری را در انتخاب کنیم.»

دو روز قبل از این اظهارات، «آکسیوس» در گزارشی به نقل از دو منبع ناشناس مدعی شد: «بایدن اواخر ژانویه-اوایل فوریه (نیمه بهمن ماه) را به عنوان ضرب الاجل زمانی برای تصمیم گیری تعیین کرده است.»

پشت صحنه بازی «جمهوری‌خواهان» و «دموکرات‌ها» در مذاکرات وین


ادعای «آکسیوس» درباره تعیین ضرب الاجل زمانی توسط بایدن

این دست از اظهارات و ادعاهای رسانه‌ای درباره محدودیت زمان، پس از انتشار نامه ۱۱۰ عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا به «بلینکن» در روز ۲۱ دی اوج گرفت. 

در نامه جمهوری‌خواهان آمده است:‌ «ما این نامه را نوشته‌ایم تا از شما بخواهیم فوراً مذاکرت بی‌حاصل برای بازگشت به برجام را متوقف کرده و به جای آن با قدرت تحریم‌های موجود علیه ایران، به خصوص درباره تجارت نفت میان ایران و چین را اجرا کنید. تاخیر بیشتر در این کار تنها کمک بیشتری به فعالیت‌های بدخواهانه ایران از جمله پیگیری‌های هسته‌ای آن‌ است.» 

پشت صحنه بازی «جمهوری‌خواهان» و «دموکرات‌ها» در مذاکرات وین


پاراگراف اول نامه ۱۱۰ نماینده جمهوری‌خواه به وزیر خارجه آمریکا

پس از انتشار نامه سرگشاده جمهوری‌خواهان، «بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز ۲۳ دی در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا ضمن انتقاد از ترامپ بابت خروج از برجام اظهار کرد که "دورنمای توافق با ایران نزدیک نیست و وقت ما خیلی کم است!"

امّا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دقیقا نظری برخلاف واشنگتن داشت. «جوزف بورل» روز جمعه ۲۴ دی گفت: «من پیش از کریسمس خیلی بدبین بودم، ولی امروز باور دارم توافق امکان‌پذیر است.»

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز در نشست مطبوعاتی جمعه خود اعلام کرد در مذاکرات وین پیشرفت‌های واقعی حاصل شده است.

«سید مصطفی خوش‌چشم» کارشناس مسائل بین‌الملل در تحلیل نامه ۱۱۰ نماینده جمهوری‌خواه، آن را به مثابه چماقی عنوان کرد که دولت بایدن درصدد است از آن برای فشار بر ایران با کلید واژه محدودیت زمان استفاده کند.

«خوش‌چشم» هدف از این اقدام را دست کشیدن ایران از خواسته‌ها و شروطش از جمله راستی آزمایی و ضمانت دانست.

در این بین امّا پشت صحنه بازی «جمهوری‌خواهان» و «دموکرات‌ها» در موضوع ایران را شاید بتوان در نامه پنج فروردین ۴۳ سناتور آمریکا خطاب به بایدن جستجو کرد.

این نامه به ابتکار مشترک سناتور «باب مندز» دموکرات و سناتور «لیندسی گراهام» جمهوری‌خواه تنظیم شد. امضاء ۲۸ جمهوری‌خواه، ۱۴ دموکرات و یک سناتور مستقل از دو حزب پای این نامه ثبت شده است.

سناتورها در این نامه ضمن درخواست از بایدن برای گسترش مذاکرات به موضوعات فراتر از برجام، به نکته مهمی درباره دیدگاه سیاسی داخل آمریکا نسبت به ایران اشاره کردند. در انتهای این نامه آمده است:

دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ممکن است اختلافات تاکتیکی داشته باشند ولی در لزوم پرداختن به طیف گسترده‌ای از رفتارهای نامشروع (!) ایران متحد هستیم. ما (کنگره) مشتاق همکاری با شما برای رسیدن به این مقصود هستیم.

پشت صحنه بازی «جمهوری‌خواهان» و «دموکرات‌ها» در مذاکرات وین


نامه ۴۳ سناتور به رئیس جمهور آمریکا

ابراهیم رئیسی هدف اصلی دولت را خنثی‌سازی تحریم قرار داده؛  افزایش صادرات روزانه نفت، پیگیری احیاء کریدورهای اقتصادی عبوری از خاک کشور و افزایش درآمدهای ارزی در شرایط تحریم از جمله این موارد است. 

موازی با این اقدامات، تیم علی باقری مذاکرات وین را از آذرماه با هدف «رفع تحریم‌ها» از سرگرفته است. در طول هفته گذشته روزانه حداقل یک جلسه در سطح رئیس هیئت ایرانی با طرف‌های اروپایی برگزار شد و راهکارهایی برای حل و فصل اختلافات روی میز گذاشته شد که هم "عملیاتی" است و هم واشنگتن برای انجام آن نمی‌تواند بهانه "قوانین داخلی" و "اختلاف سیاسی" را پیش بکشد. 

دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان هدف واحدی در مواجهه با ایران دارند: مهار برنامه هسته‌ای ایران. در این مسیر، جمهوری‌خواهان علاقه به تهدید نظامی دارند و دموکرات‌ها به دنبال پیروزی بدون شلیک گلوله هستند.

تجربه دوران بوش و ترامپ نشان داد که رویکرد سخت قادر به تسلیم ایران نیست. لذا، برآورد کاخ سفید این است که با رویکرد تعاملی به پرونده هسته‌ای ایران بپردازد و چماق جمهوری خواهان را برای ترساندن تیم ایران در وین بالا نگه دارد.

حربه‌ای که برای تهران، یادآور دوگانه «جان کری» موافق و سناتور «مک کین» مخالف توافق در دوران اوباماست. 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 2
    در دلمون برای ظهور امام زمان ع دعا کنیم. اللهم العجل لولیک الفرج
  • حسن IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 2
    آمریکا واروپا وتمام همبستگانشان هیچ غلطی نمیکنند.اینها همه لاف است.
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 1
    دشمنان ایران . با تحریم های اقتصادی از ابتدا . مجموعه اهدافی بر علیه ایران تدارک دیدند که از مشکلات اقتصادز ناشی میشود . خلاصه . عدم توفیق نظام در پاسخ به نیازمندی های مردم سبب میشود که مثلا با درآمد کم میزان اهداف استراتژیکی ایران به تبع آن کمتر شود و صرف معیشت مردم شود . مثل سرمایه گذاری در بخش های عمرانی و توسعه زیر بناها و حوزه دفاعی که بغیر از تسلیحات و غیره . نهایت . چنانچه امیدهای دشمن مثل مواجهه مردمی بخاطر مشکلات اقتصادی با نظام . بعد از چند دهه با وجود جمعیت پیر و کم بودن قشر جوان و فعال . بهدف اصلی خود خواهند رسید . یعنی در تمام زمینه ها . نیروی مورد نیاز کم داشته باشی . الان هم با هر آنچه توانائی بلقوه و حتی بلفعل ایران که موجب نگرانی حال و آینده آنها باشد . مثل همین توانائی هسته ای که از علوم برجسته و یا حتی هوا فضا و موارد اینچنینی . با همین اهرم فشار اقتصادی قصد توقف آنها را دارند . ما مثلا نفت نفروشیم و پولمان را نگیریم و مردم و کشور دچار مشکل . در عوض دشمن با همپالگی هاش از جمله دور و بر خودمان که براحتی معامله میکنند و ناکثان فخرهم میفروشند و خواسته هم بیان میکنند . حرف دلم را میزنم فقط . آنکه ما مانند دوره قبل هیچیک از توانائی های هسته ای مثل سانتریفیوژ و مواد را بحالت جمع آوری و اینها . اگر توافقی هم صورت بگیره . انجام ندهیم . نهایت . دست نگه میداریم . تا در صورت هر اقدام ضد برجامی . فقط قفل را لازم باشه باز کنیم و کلید برق را فشار دهیم . بعد اگر برای صادرات نفتی ما هر گونه اخلالی صورت پذیرد . اقدام مقابله بمثل در حق هر همراه دشمن برای ما محفوظ باشه . خلاصه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس