علی صوفی

برخی اصلاح‌طلبان در حالی نسبت به روحانی و دولت روحانی رویکرد انتقادی در پیش گرفته‌اند که مردم فراموش نکرده‌اند چه کسانی "فدائیان روحانی" بودند و در میتینگ‌های انتخاباتی اعتدال سخنرانی میکردند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

علاقه خاصّ تاجزاده به "اسلحه آمریکایی"

علاقه خاصّ تاجزاده به "اسلحه آمریکایی"/ معرفی فرصت‌طلبانِ جناح چپ از سوی دبیر کل حزب کارگزاران

مصطفی تاجزاده، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ اخیراً در یک توییت پیرامون اغتشاشات قزاقستان نوشت:

"رئیس‌جمهوری دیکتاتور قزاقستان صدای اعتراض مردم خود را شنید و به وجود فساد گسترده در دستگاه دولت اعتراف کرد و وعده اصلاحات داد، اما اقتدارگراهای وطنی همچنان در حال متهم‌کردن معترضان و دفاع از سرکوب آنان توسط نظامیان اعزامی روسیه هستند! چرا؟ "

*متأسفانه دیرگاهیست که رجال هسته سخت جریان اصلاحات جای دو مقوله اسلحه و اعتراض را با هم اشتباه می‌گیرند و هرجا که اسلحه یا جنگ خیابانی یا خونریزی را ببینند بلافاصله به آن کلمه "اعتراض" را اطلاق می‌کنند!

این غسل تعمید و این حسنه دانستن سیئه اغتشاش البته یک کار غلط و حکما عامدانه است که پیرامون دلایل و نیت آن و ارتباط این مقوله با "فتنه اقتصادی" بایستی به بحث و تأمل نشست...

دقت شود که اگر اسلحه‌کِشی یاد شده با پشتیبانی خارجی و خاصّه آمریکا هم همراه باشد (مثل تجربه‌ای که در قضیه براندازی دولت قانونی اوکراین سراغ داریم!) غسل تعمید و حمایت چپ‌های ستادی با حرارت بیشتری نیز انجام می‌شود.

مدعای تاجزاده در بحث حمایت عده‌ای در ایران از سرکوب مردم قزاقستان توسط روسیه هم یک حرف کم‌مایه و محفلی است که هیچ رکن منطقی یا سندی در آن وجود ندارد.

چه اینکه حضور روسیه در قزاقستان بنا بر یک توافق بین‌الدولی و پس از درخواست رسمی قزاق‌ها صورت پذیرفته و این مسئله در هیچ حالتی تحت تأثیر جمهوری اسلامی ایران و خواص سیاسی کشور نیست.

جالب است که پس از گُر گرفتن آتش اغتشاشات در قزاقستان،  یگان‌های مردمی هم در این کشور و در حمایت از دولت قانونی قزاقستان شکل گرفت و به مبارزه با مسلحین اغتشاشگر پرداخت که حکما این افراد نیز از نظر آقای تاجزاده جزو "اقتدارگرایان" هستند!

در اینجا اما اشاره به یک نکته تحلیلی ضروری می‌نماید و آن تقلّای اصلاح‌طلبان ستادی برای کشاندن اغتشاشات قزاقستان به داخل ایران است.

کما اینکه در هفته گذشته و در بحبوحه رخدادهای قزاقستان اما شاهد بودیم که رجالی از جریان چپ به صحنه آمده و بلافاصله خواستاری شکل‌گیری اعتراض در ایران شدند و حتی از این گفتند که مردم با سیاست قهر کرده‌اند و حکومت ایران به حجاب بیشتر از فقر مردم توجه دارد! [۱][۲]

این همزمانی، این هم‌راستایی و این بیان حرف‌های تند در گرماگرم اغتشاشات قزاقستان بایستی برای اهل نظر و تدقیق محل پرسش باشد.

گفتنیست، مصطفی تاجزاده پس از اغتشاشات آبان ۹۸ در اظهاراتی گفته بود: اغتشاشات آبان خشن‌تر تکرار می‌شود.

***

در حاشیه انکار حمایت از روحانی توسط برخی اصلاح‌طلبان

مردم یادشان نرفته شما "فدائیان روحانی" بودید!

علاقه خاصّ تاجزاده به "اسلحه آمریکایی"/ معرفی فرصت‌طلبانِ جناح چپ از سوی دبیر کل حزب کارگزاران

علی صوفی، از رجال جریان چپ اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

"با وجود حضور اصلاح طلبان در بدنه دولت و جاهای مختلف در دوران هشت ساله ریاست جمهوری آقای روحانی،  شاهد اصلاح طلبی نبودیم! "[۳]

*این سخنی است که بایستی با مدرک و سند بیان می‌شد...

چه اینکه یک بررسی گذرا به اقدامات مبرّز دولت آقای روحانی طی ۸ سال دولت اعتدال نشان می‌دهد که هیچ اقدامی در این دولت نبوده که مورد حمایت جمع اصلاح‌طلبان و بلکه مورد حمایت فدایی‌گونه آنها نباشد. و این به معنی اصلاح‌طلب بودن آقای روحانی و دولت اوست.

در این باره می‌توان به برجام بعنوان بزرگترین کارنامه روحانی اشاره کرد که مورد حمایت تامّ و تمام اصلاح‌طلبان قرار داشت و آنها در حمایت از این بزرگترین اقدام روحانی، هر کاری که می‌توانستند کردند.

کنایه‌های روحانی به سپاه و شورای نگهبان، تأکید روحانی بر کدخدا دانستن آمریکا و لزوم مذاکره و نیز استفاده از اصلاح‌طلبان ستادی در مناصب کلیدی کشور از اهمّ دیگر اقدامات روحانی بودند که البته مورد ستایش و تحسین ویژه چپ‌های ستادی قرار داشتند.

اکنون آقای صوفی با کدام سند یا کدام دلیل مدعی است که شاهد اصلاح‌طلبی نبوده است!؟

دلیل جالب‌تر و قابل تأمل‌تری هم در ردّ سخن صوفی وجود دارد.

و آن حمایت عاشقانه چپ‌ها از آقای روحانی در انتخابات سال ۹۶ (دولت دوم روحانی) بود.

آیا آنها در دولت اول روحانی نابینا و ناشنوا بودند که طبق مدعای امروزشان ندانند روحانی از آنها نیست!؟

پاسخ این است که خیر! هم بینا بودند و هم شنوا و به روشنی می‌دانستند که روحانی بهتر و سریعتر از خودشان در مسیر اصلاح‌طلبی گام برمی‌دارد. (گزاره‌ای که بعدها در لسان برخی اصلاح‌طلبان نیز مورد اعتراف قرار گرفت)

و از همین رو بود که با امید به نقدهای بعدی و صحبت‌هایی مثل آنچه امروز بدون سند و مدرک بر زبان امثال صوفی جاری می‌شود؛ در شب انتخابات سال ۹۶ بی‌هراس از پاسخگویی به افکار عمومی پشت تریبون میتینگ‌های انتخاباتی روحانی رفتند، در تمجید از پوپولیسم حرف زدند و حتی تأکید کردند که: ما تضمین روحانی هستیم.

در این باره اشاره به انتقاد اخیر محسن هاشمی از آقای روحانی هم جالب توجه است. انتقادی که البته در فضای فراموشی آقای هاشمی از سخنرانی داغ خود در میتینگ انتخاباتی حسن روحانی شکل گرفته است!

***

معرفی فرصت‌طلبانِ جناح چپ از سوی دبیر کل حزب کارگزاران

علاقه خاصّ تاجزاده به "اسلحه آمریکایی"/ معرفی فرصت‌طلبانِ جناح چپ از سوی دبیر کل حزب کارگزاران

حسین مرعشی، فعال اصلاح‌طلب و دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی اخیراً در بخشی از یک مصاحبه که سایت جماران آنرا منتشر کرد، ‌ پیرامون رفتار جبهه اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰ که صراحتا دست به تحریم خاموش انتخابات زد، گفته است:

"درست نیست که اگر شرایط برای بُرد در انتخابات فراهم است در انتخابات شرکت کنیم و در غیر این صورت نیروها و کادرهایمان را در سطح کشور رها کنیم و فضای سیاسی کشور را از دست بدهیم. این اشتباه بزرگی است که گاهی اصلاح‌طلبان مرتکب می‌شوند. بدین معنی که اگر مردم آماده شرکت در انتخابات نباشند ما نباید شرکت کنیم، این حرف به لحاظ سیاسی غلط است. این سیاست ورزی مسئولانه نیست؛ بلکه از این حرف ممکن است بوی فرصت‌طلبی هم بیاید."

او می‌افزاید: اینکه اگر مردم در صحنه هستند و بوی پیروزی می‌آید ما هستیم و در غیر این صورت نیستیم. پرسش این است که اول مردم باید بیایند یا سیاسیون باید اول بیایند!؟ وظیفه سیاسیون این است که به جامعه جهت بدهند نه اینکه جامعه به سیاسیون خط بدهد. از نظر ما حزب کارگزاران این نوع نگاه به سیاست غیر حرفه‌ای است. مهم‌ترین موضوع در سیاست ورزی این است که نباید خط را گم کرد. کادرهای سیاسی هم در سرتاسر کشور نباید خط را گم کنند. شکست مهم نیست. یک گروه قرار نیست همیشه پیروز باشد. دموکراسی این نیست که همیشه یک جناح پیروز میدان باشد، این دموکراسی نیست.

مرعشی تصریح می‌کند: ما در سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ پیروز شدیم؛ اما در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ باختیم. به دلیل باخت، نباید صحنه و کادرهای سیاسی را رها کنیم. پرسش این است که کادرها را چطور باید حفظ کرد؟ به آن‌ها بگوییم بروید و با هرکسی که می‌خواهید ببندید؟ جبهه را چطور سازمان دهیم؟ همواره حفظ جبهه سیاسی و کادرهای سیاسی و تشکیلات سیاسی در سرتاسر کشور امر مهمی است. نباید گفت، چون ما در انتخابات می‌بازیم پس شرکت نمی‌کنیم. بسیاری از اصلاح‌طلبان می‌گفتند چون نامزد ما را رد صلاحیت کرده‌اند ما نمی‌آییم. سؤال من این است که رد صلاحیت محسن هاشمی، پزشکیان، عباس آخوندی، جهانگیری و... ضربه سنگین‌تری بود یا رد صلاحیت آقای هاشمی در سال ۹۲!؟ ما آقای همتی را برای اداره کشور گزینه بهتری از آقای رئیسی می‌دانستیم، زیرا که او تجربه و آموزش لازم در حوزه اقتصاد دیده بود و تجربه زیادی در حوزه بانکی، مالی، بیمه و ... داشت که رئیسی فاقد آن است.

دبیر کل حزب کارگزاران همچنین در ادامه انتقاد خود از رفتار اصلاح‌طلبان ستادی می‌گوید: به نظر من شکست خوردن بهتر از تصمیم نگرفتن در صحنه است. سیاستمدار و شخصیت سیاسی و احزاب تأثیرگذار اگر نتوانند تصمیم بگیرند این یک ضعف است.[۴]

*بیان این سابقه ضروریست که حزب کارگزاران با این تصمیم شریرانه (تحریم انتخابات) موافقت نکرد و در قالب ائتلاف جمهور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ حضور یافت و از کاندیداتوری عبدالناصر همتی حمایت کرد.

دقت شود که تحریم انتخابات در تمام دموکراسی‌های جهان به مثابه خیانت به نظام سیاسی و مردم کشور انگاشته می‌شود

آنچه که مرعشی در تقبیح اقدامات هم‌مسلکان خود در ستاد اصلاحات گفته است بایستی بعنوان یک مبنا در تحلیل انتخابات ۱۴۰۰ و چرایی شرکت نداشتن کسانی از مردم در انتخابات محل مراجعه باشد تا همه بدانند دشمنی‌های بی‌پاسخ مانده برخی رجال سیاسی چگونه می‌تواند از رمق انتخابات و دموکراسی بکاهد.

برخی محافل تحلیلی معتقدند ستاد اصلاحات با تحریم انتخابات ۱۴۰۰ عملا وارد فاز مسلحانه در راستای فتنه اقتصادی علیه نظام اسلامی شده است.

چه اینکه سیاستی که صندوق رأی را بر زمین بگذارد حتما اسلحه را بر می‌دارد.

شاهد مثال آنکه سعید حجاریان پس از انتخابات ۱۴۰۰ در یک توییت اعلام کرده بود که "اصلاحات صندوق محور مرد"! [۵]

***

1_ mshrgh.ir/1323275

2_ mshrgh.ir/1323883

3_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1180675

4_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1538234

5_https://fararu.com/fa/news/493676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 33
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    1 1
    مصطفی
    • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      2 0
      خب؟
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      9 0
      ظاهراً تاجزاده و زیباکلام در هر مملکتی که یانکی ها آشوب و بلوایی برپا کنند برخود واجب می دانند که همبستگی و همزادپنداری خود را ابراز و اعلان کنند!
    • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      9 0
      مرعشی خود بهتر میداند که دار و دسته هاشمی و روحانی در 8 سال گذشته آنچنان بلایی بر سر اقتصاد کشور و معیشت مردم آوردند که مغول ها نیاوردند.
  • علی IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    1 1
    آفزین دانشمند ای پیشگوی بزرگ ای قلمفرسا
  • عبدالله IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    17 6
    مشرق جان موجودی مثل تاج زاده ،آدمه که در موردش گزارش می نویسی. یه شخص فاسد مفلوک و به تمام معنی عقده ای و نوکر غرب. کلا تو این طایفه افسادطلبان کمتر موجود سالمی می بینی.
    • رامین US ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      0 4
      قطعا تو 8 سال ریاست جمهوری احمدی نژادهیچ فسادی نبود
    • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      0 0
      در مورد این ننویسن؟
    • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      0 0
      خدمتش خیلی زیاد بود به گردش نمیرسید
  • محمد جوادی IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 3
    تاج زاده را به هیچ وجه حساب نکنید اما خدایی دولت قانونی قزاقستان وجود خارجی دارد؟ و مردم قزاقستان نقشی هر چند اندک در انتخابات ایفا می کنند؟
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    2 0
    - تفاوتِ رنگ ها، يكى از نعمت هاى الهى براى شناختِ افراد
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    3 11
    خدایی دیگه قزاقستان و آن سیستم حکومتش جای هیچ گونه دفاعی نمی گذارد!
    • عبدالله مومن IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      5 0
      پس حتما رژیم خونخوار آل اره. جای دفاع دارد. هههههههههههه
    • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      7 0
      در عوض آمریکا و حکومتش همه اش الهی است! راضی شدی؟!
  • علی IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    4 0
    منافقان و خوارجان و خائنین به ملت و مملکت دیدند شیخ حسن وجهه ای دیگر برایش نمانده که بخواهند ازش دفاع کنند سیاست جدید در پیش گرفته و انهم حمله به او می باشد
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 2
    شما برای حل مشکل نمیتوانید کار کنید؟
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 0
    نکته سکوت سلیقه ای یا منافع ای میباشد که مورد اعتراض است.
  • تندیس IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    2 0
    درباره اظهارات تاجزاده در مورد قزاقستان باید عرض کنم اولا این اعتراض نبود و یورش مسلحانه بود . دوما نقش یک جریان پان فراملیتی یعنی نقش دولت ترکیه در آن بسیار پررنگ بود کما اینکه اسنادی که دولت قزاق ارایه داد ورود حدود پنج هزار نیروی همسو با جریان النصره سوریه ( بخوانید تروریستهای القاعده با مشی اخوانی ) و با هدایت و کمک دولت ترکیه که از مرزهای زمینی و هوایی وارد قزاقستان شدند و دولت این کشور سریعا نسبت به بستن فرودگاه و بعضی مرزها اقدام کرد . دلیل واضح این امر حرکت این گروه که عده ای مسلح هم انها را همراهی میکردند بسوی فرودگاه و اشغال ان توسط مخالفین بود . معمولا در حرکتهای اعتراضی کمتر فرودگاهها مورد توجه مخالفین میباشد اما چرا مخالفین در قزاقستان برای تصرف فرودگاه جنگ خونین براه انداختند و در فرودگاه هر دوطرف کشته هم دادند ؟ دوما اینکه نظربایف و جریان طرفدار او که در دهه های قبل سرنوشت کشور را بدست داشتند و بدلیل سوء استفاده از قدرت و خویشاوند سالاری بدست مردم از قدرت حذف شدند تمام قامت پشت سر این یورش اخیر قرار داشتند و مختار ابلیازوف بانکدار فاسد دولت نظربایف که پس از تشکیل پرونده توسط دولت جدید به کشورهای اروپایی فرار کرد خود را رهبر خودخوانده مخالفین دولت قزاقستان نامید و اعلام کرد که از فرانسه شورش را رهبری میکند . سوم اینکه امریکا و اروپا تمام قد پشت سر شورشیان ایستاده و ترکیه به نیابت از ناتو رهبری میدانی شورش را مدیریت میکرد . ترکیه در هوای تشکیل امپراطوری بزرگ توران و رهبری این امپراطوری نیازمند یک هژمونی قوی است که با وجود دولتهای قدرتمند بر مقدرات کشورهای ترک زبان همخوانی ندارد و لذا در پی روی کارآمدن دولتهای دنباله رو میباشد از طرفی این منافع ترکیه با منافع ناتو و غرب که بدنبال سرپل گیری در قلب قدرتهای اسیایی است همپوشانی دارد . فلذا حمایت تاجزاده غربگرا با جریانات برانداز غربی جای تعجب ندارد . اینها هرجا حرکتی با رنگ و بوی براندازی غربی باشد زیر بیرق ان حرکت سینه میزنند . اگر جایی بجز این دیدید به ان حرکت شک کنید نه به امثال تاجزاده .
  • IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 3
    آخه مشرق ؟
  • FR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    5 0
    قيافه اين مِردَك .. را كه ميبينيم انسان بالا مياره و اعصابش به هم ميريزد ! مشرق جان ديگر از ... صحبت نكن تشويش افكار عمومي ميشه !
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    2 8
    درود بر تاجزاده
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      5 0
      ننگ بر فتنه گر
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 2
    عجب!!!
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    3 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست.
  • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    3 0
    آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر برچسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    2 0
    باید شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم‌ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن‌ها از منطقه و عدم حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    2 5
    کی دست از سر اصلاح طلبا بر می دارید؟ کل کشور که دیگه دست شماست بفرمایید ببینیم چه گلی به سر مملکت می زنید.
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      4 1
      اصلاح طلبان 8 سال مملکت را شخم زدند و زمین سوخته و خزانه خالی تحویل دادند حالا حالاها دست از سرشون بر نمی داریم.
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    4 0
    تاج‌زاده یک ........ است که......... خیلی........ همچنین.......و...........است تازه .................. دیگه خودم زحمت سانسورش رو کشیدم راحت منتشرش کنید
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      1 0
      مقدارى تخ و مهره تسبيح به اقاى تاجر زاده بدهيد كه تسبيح سازى كند و از اين راه درآمدى هم داشته باشد بلكه دست از سياست بازى بردارد و مردم راگمراه نكند.
  • IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 0
    هر کسی کو دور ماند ازاصل خویش .باز جوید روزگار وصل خویش
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
    0 0
    آقای تاجزاده مواظب باش که با همین سلاح های آمریکایی کشته نشوی چون خیلی عاشق سلحه ای
  • فدائيان IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
    0 0
    دشمن دانا بلندت ميكند # بر زمين ات ميزند نادان دوست مرعشى + صوفى + تاجرزاده از يك سو از بيرون و نوبخت + واعظى + جهانگيرى از سوى ديگر در اندرون اقاى روحانى را به جايى رساندند كه در جمهورى اسلامی ايران جايى براى انتصاب ايشان نيست. با ترك كردن كشور و زندگى در كشورى دور دست از سياست مثل بوركينافاسو شايد يتوانند به آرامش نسبى برسند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس