کد خبر 132055
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۲

پادشاهي عربستان‌ سعودي يا همان «المملكه العربيه السعوديه» بزرگ‌ترين كشور در غرب آسياست.

به گزارش مشرق، روزنامه جام جم نوشت: اين كشور كه بخش عمده شبه‌جزيره عربستان را دربرگرفته‌ از شمال با عراق، اردن و كويت، از شرق با امارات متحده‌عربي، قطر، بحرين و خليج فارس، از جنوب شرق با عمان، از جنوب با يمن و از سوي غرب با درياي سرخ هم‌مرز است.

عربستان‌سعودي با 2.1 ميليون كيلومترمربع مساحت، دومين كشور بزرگ عرب‌نشين از نظر مساحت پس از الجزاير است. بزرگ‌ترين كشور غرب آسيا، بيش از ۲۷ ميليون نفر جمعيت دارد، كه فقط ۱۶ ميليون آنها شهروند اين كشور و بقيه اتباع خارجي مقيم هستند.

عربستان‌ سعودي از 13 استان تشكيل شده كه هريك از آنها تحت قيموميت يكي از شاهزاده‌هاي بزرگ است. هريك از اين شاهزاده‌ها در محدوده استان تحت مديريت خود، به نوعي تام‌الاختيار تلقي مي‌شوند.
 
اقتصادي به رنگ نفت

اقتصاد عربستان‌سعودي نماد كاملي از اقتصاد دولتي است. صندوق بين‌المللي پول درآمد نفتي امسال اين كشور را حدود 320 ميليارد دلار برآورد كرده است.

عربستان به طور متوسط روزانه 9.5 ميليون بشكه نفت خام توليد و از اين ميزان حدود 6.2 ميليون بشكه را صادر مي‌كند.

شاخص‌هاي اقتصادي عربستان ‌سعودي‌ در سال جاري ميلادي بيانگر بهبود وضع اقتصادي اين كشور است. افزايش بي‌سابقه درآمدهاي نفتي، مازاد بودجه، مازاد تراز پرداخت‌ها و رشد 20 درصدي‌ همراه با تورمي نه‌چندان زياد در سال جاري ميلادي‌ از مشخصه‌هاي اصلي اين اقتصاد است.

سرانه درآمد شهروندان عربستان سعودي حدود 25 هزار دلار در سال برآورد مي‌شود كه با توجه به شاخص‌هاي منطقه‌اي قابل توجه است.
 
درآمد حج و رونق كسب‌وكار
 
شركت هزاران حاجي از كشورهاي مختلف مسلمان در مراسم معنوي حج، يكي از مهم‌ترين عوامل شكوفايي اقتصاد عربستان و بهبود فضاي كسب و كار در اين كشور، بويژه شهر مكه مكرمه است.

براساس آمارهاي بانك جهاني، عربستان‌سعودي سالانه حدود 30 ميليارد دلار از طريق مراسم حج درآمد كسب مي‌كند.

اين درآمد ناشي از خدماتي است كه اين كشور به 22 ميليون زائر از كشورهاي مختلف اسلامي ارائه مي‌كند، كه از اين تعداد بيش از دو ميليون زائر در موسم حج تمتع و مابقي به منظور بجاي آوردن عمره در عربستان سعودي حضور پيدا مي‌كنند.

ايرانيان نيز همچون شهروندان ساير كشورهاي اسلامي، با حضور خود در مراسم حج، در كسب اين درآمد نقش دارند.

در سال جاري 97 هزار زائر ايراني به موسم حج تمتع مي‌روند، علاوه بر آن تعداد عمره‌گزاران نيز در سال 90 به مرز 800 هزار نفر رسيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس