درباره تحریم‌ها چند پیش‌نویس در مذاکرات مبادله شده است

مذاکره‌ کننده ارشد ایران در مذاکرات با بیان اینکه هنوز در موضوع تحریم‌ها، فرآیند جدی و واقعی آغاز نشده است، گفت: از نظر ما هر تحریمی که متناقض با مفاد برجام باشد‏ باید لغو شود.

به گزارش مشرق به نقل از پرس‌تی‌وی، علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین، لغو تحریم ها را اولویت اصلی تیم مذاکره کننده عنوان و خاطرنشان کرد: آن چیزی که ما در این دور از گفت‌وگوها روی آن تاکید داریم و از قبل، هم توسط شخص آقای رئیس جمهور و هم توسط دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی بر روی آن تاکید شد، این بود که اولویت و محوریت اصلی در گفت‌وگوهای وین، لغو تحریم های غیرقانونی و ظالمانه‌ای است که علیه ملت ایران تحمیل شده است. تحریم هایی که هم برخلاف معیارها و قواعد حقوقی بین المللی و هم برخلاف یک توافق بین المللی به نام برجام و هم برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.

باقری در ادامه عنوان کرد: علاوه بر ایران، دیگر اعضای گروه ۱+۴ و حتی خود دولت جدید آمریکا نیز اذعان دارند که کار دولت قبلی آمریکا در خروج از برجام اقدام نادرستی بوده و لذا به همین دلیل است که دولت بایدن می خواهد از آن خطای گذشته برگردد و به معاهده سال ۲۰۱۵ بازگردد.

بیشتر بخوانید:

کاری که از آمریکا بعید به نظر می‌رسد!

‏معاون وزیر خارجه گفت: در شش دور از گفت وگوهای وین، در نهایت طرفین به چند پیش‌نویس از جمله دو پیش‌نویس در مورد موضوع لغو تحریم‌ها و همینطور اقدامات هسته‌ای ایران دست پیدا کردند. اما در ایران انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، دولت جدیدی با نگاه‌ها و اولویت‌های جدید بر سر کار آمد و در موضوعات مختلف به ویژه در عرصه سیاست خارجی، فعالیت خود را آغاز کرد. بر این اساس‏‏، بدیهی و طبیعی بود که دولت جدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به پیش‌نویسی که در ۲۰ ژوئن سال جاری در وین به دست آمد ملاحظات و اصلاحاتی را مد نظر داشته باشد. بر این اسا‏س‏، طرف ایرانی آن ملاحظات و اصلاحات مدنظر را در مورد موضوع هسته‌ای و لغو تحریم‌ها وارد متن پیش‌نویس ۲۰ ژوئن ۲۰۲۱ کرد.

مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: در پیش‌نویس ۲۰ ژوئن در موضوع اقدامات هسته‌ای، اختلافات متعددی بین دو طرف وجود داشت. بر همین اساس هم متن آن پیش‌نویس دربرگیرنده تعداد زیادی از برکت -Bracket- بود که نشان دهنده اختلاف موضع دو طرف بود. اصلاحاتی که توسط تیم جدید در مورد آن پیشنویس درج شد، کمتر از مواردی اختلافی است که در ۲۰ ژوئن در روی متن پیشنویس وجود داشت و هنوز هم وجود دارد. بر این اساس در طول این دوره از گفت‌وگوها که از ۲۹ نوامبر آغاز شده، نشست های مختلف و متعدد در سطوح کارشناسی و مقام های ارشد مذاکره‌کننده در مورد هر دو پیشنویس برگزار شد.

باقری به برگزاری نشست های متعدد میان طرفین در این دور از مذاکرات اشاره و عنوان کرد: در چند روز گذشته، جلسات متعددی بین دو طرف در قالب کارگروه هسته ای شکل گرفت تا بتوانیم موارد اختلاف دو طرف را در پیشنویس اقدامات هسته ای در چارچوب مشخصی شناسایی کرده و موارد این اختلافات را محدود کنیم. بر همین اساس نشست های بین دو طرف همچنان در جریان است تا بعد از نهایی شدن محورهای اختلافی بین طرفین، مذاکرات درباره رفع آن اختلاف ها آغاز شود. از چند روز قبل و با آغاز این دیدارها، پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

‏معاون وزیر خارجه به نقش رژیم صهیونیستی در این گفت‌وگوها پرداخت و توضیح داد: ما با دو فضا و دو محیط مواجه هستیم که یک فضا داخل اتاق مذاکره و فضای دیگر خارج از اتاق مذاکره در جریان است. در داخل اتاق مذاکره، طرف های حاضر مشخص هستند اما در خارج از اتاق مذاکره، مشخص نیست که چه هویت هایی حضور دارند. همان هویت های تنش زایی که تلاش می کنند با اقدامات تروریستی، تاسیسات هسته ای ایران را هدف قرار دهند‏، به طور جدی تلاش می کنند تا علاوه بر تخریب فضای خارج اتاق مذاکره، این فضای مخرب و غیرسازنده را به داخل اتاق مذاکره هم سرایت دهند.

علی باقری ادامه داد: تلاش جدی صهیونیست ها در فرآیند مذاکرات و سعی آنها برای تاثیرگذاری منفی، سلبی، تخریبی و غیرسازنده در داخل اتاق مذاکرات واضح و مشخص است. برای همین هم، مقام های مختلف رژیم صهونیستی تلاش می کنند این نقش تخریبی را به نوعی به بازیگران صحنه مذاکرات نیز تسری دهند.

مذاکره‌کننده ارشد ایران در گفت‌وگوهای وین ادامه داد: بعضی از این بازیگران دچار یک تناقض رفتاری شده‌اند؛ از یک طرف می گویند که ما می خواهیم مذاکره کنیم تا برجام احیای شود و امریکا به برجام برگردد، از طرفی دیگر با یک موجود نامشروعی که ابتدا برای از بین بردن و تخریب این توافق تلاش جدی کرده، مقاله مشترک می نویسند و یا با این هویت نامشروع، ملاقات های طولانی مدت دارند. هرگونه خلل در مسیر پیشرفت گفت و گوها مربوط به بازیگرانی است که به صهیونیست ها فرصت، ظرفیت و امکان می دهند که بتوانند علیه فرآیند گفت‌وگوها اقدام کنند.

باقری عنوان کرد: هنوز در موضوع تحریم ها، فرآیند جدی و واقعی آغاز نشده است. البته چند پیش‌نویس بین طرفین مبادله شده است اما نکته مهم آن است که از نظر ما هر تحریمی که متناقض با مفاد برجام باشد‏ باید لغو شود؛ چه این تحریم ها در دوران اوباما وضع و اعمال شده باشند چه در دوران ترامپ، چه بایدن. همنیطور همه تحریم هایی مرتبط با برجام و تمامی تحریم هایی که تحت کارزار فشار حداکثری دولت قبلی اعمال شده‌اند، چون مرتبط با برجام است می بایست لغو شوند.

معاون وزیر خارجه در خصوص اقدامات هسته‌ای ایران پس از خروج امریکا از برجام توضیح داد: اقدامات هسته ای ایران در چارچوب معاهده ان‌پی‌تی و توافقنامه پادمان انجام می شود و همه فعالیت های هسته ای ایران به طور کامل زیر نظر بازرسان آژانس صورت می گیرد. ایران هیچ فعالیت هسته ای مخفی ندارد و تمامی اقدامات هسته ای که ایران که در حال انجام است، دقیقا مطابق با برجام است چراکه مواد ۲۶ و ۳۶ برجام، این حق را به ایران می دهند که اگر طرف مقابل تعهدات خود را انجام ندهد ایران می تواند بخشی یا همه تعهداتش را انجام ندهد. ما بارها اعلام کردیم که اقدامات ما اقدامات واکنشی و جبرانی است و ما یک سال بعد از خروج آمریکا اقدامات هسته ای خود را آغاز کردیم

باقری ادامه داد: پیشنویس هایی که از ۲۰ ژوئن باقی مانده موارد اختلافی بسیاری دارد. موضوع تضمین و همینطور موضوع راستی ازمایی از جمله مواردی است که هنوز بین طرفین اختلاف وجود دارد و می بایست در طول مذاکرات برطرف شوند تا بتوانیم به یک توافق مورد قبول دوطرف دست یابیم.

مذاکره کننده ارشد ایران در نشست وین در پاسخ به سوالی درباره بزرگترین مانع بر سر راه برجام گفت: من فکر می‌کنم اگر طرف مقابل، اراده جدی و آمادگی عملی برای پایبندی به همه مفاد برجام را بدون استثنا داشته باشد ما در زمان بسیار کوتاهی می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم و اجرای برجام را در عمل ببینیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • CA ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    2 2
    هر صحبت و مصاحبه ایشان فقط و فقط باعث افزایش قیمت‌ها در داخل میشه
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    2 2
    رییسی از تجربه اشتباه جلیلی درس عبرت نگرفت. اگر قصد داره به توافقی برسه باید فردی را می گذاشت که توانایی مذاکره داشته باشه نه اینکه فکر کنه مذاکرات محل بیان ایدوئولوژی و آمریکا ستیزی هست
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    2 0
    همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • سربدار IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    1 0
    جناب آقای باقری خیلی مراقب باشید
  • عباد IR ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    0 0
    اقای باقری شما برای چه به مذاکره رفته ای غیر از این است که برای رفع تحریم که ترامپ احمق با خروج از بر جام بر ایران تحمیل کرده پس یعنی برای زنده کردن بر جام رفته ای که گروه شما تا دیروز ان را بد می دانست؟
    • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۵
      0 0
      گل پسر چرا تحلیل آبکی عباد جان همه آن چیزی که داده ایم در برجام بوده آب سنگین اراک و ....... برای زنده کردن خسارات وارده باید راهش را طی کرد تا بخواهیم خسارات را بگیرم در مسیر قرار بگیریم وگرنه ما را هو می کنند مطالعه بیشتر نیاز هست خواهش می کنم خود را علامه دهر ندانید فقط سفارش مطالعه بیشتر
  • مصطفی IR ۰۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۵
    0 0
    کشور خیلی خوبی داریم همه عالی هستند
  • DE ۰۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۵
    1 0
    شما هم که مدام حرف های ضد و نقیض تحویل مردم می دهی ! اگر آنها معتقدند که خروج آمریکا اشتباه بود چرا خودشان ورود نمی کنند ؟؟؟
  • دادا IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۷
    0 0
    اقای باقری کنی چند روز هم انجا مذاکره را طول بدهید همه چیزمان را امریکائی ها گرفتن اخرش هم باهیچ برمیگردین شما اشکارا هرچه داریم تحویل امریکا میدین چند روزی شما را از تحریم دربیاورند این چه معامله ای است جاسوس وارد تسا کرج شد شروع میشه خرابکاریها گوش بزنگ باش صدایش به وین هم خواهد رسید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس