به گزارش مشرق، فارس نوشت: به دنبال گلايههاي تعداد زيادي از نويسندگان متعهد کشورمان از برپايي کلاسهاي ادبي و هنري در حوزه هنري استان تهران و بيان اظهارات خلاف عرف و شرع بعضي از استادان اين کلاسها، خبرنگار فارس در گفتوگو با محمدرضا وحيدزاده شاعر جوان و متعهد کشورمان که به تازگي نامه اعتراضآميزي را به اين وضعيت منتشر و از وضعيت موجود در کلاسها همراه با مستندات کافي انتقاد کرده بود، جريان را جويا شد. يکي از اساتيد اين کلاسها دستورات ديني اسلام را يک گفتمان خاص خوانده که مثلا در اين گفتمان زنان نبايد توسط مردان معاينه شوند يا اين گفتمان مردسالارانه است که زنان را در يک بازه زماني نجس ميخواند، درصورتي که اين گفتمان خاص! چنين نگاهي به مردان ندارد. وي همچنين گوهر وجودي زنان يا فطرت را حاصل گفتمانهاي مردسالارانه ميداند و زن و مرد بودن را حاصل آموزشهاي قدرتهاي حاکم از طريق نظام آموزشي و رسانهها ميداند و ويژگيهاي زنانه را غيرفطري ميخواند.
وحيدزاده درباره وضعيت و ماجراي دوره آموزشي رمان پسامدرن در حوزه هنري استان تهران گفت: حسين پاينده در دومين جلسه مفهوم «گفتمان» در کلاس مثالهايي زد که بسيار قابل تامل و توجه بود .وي گفتمان ديني اسلام را يک گفتمان خاص و مردسالانه خواند و اجازه اعتراض به اين سخنان را هم نداد.
* پاينده گفت به هرکسي ميخواهيد گزارش بدهيد، ترسي ندارم
وي افزود: نظر من اين است که نظرها و حرفها بايد گفته شود اما در مقابل بايد پاسخ اين چنين صحبتهايي هم شنيده شود. فضاي کلاسهاي حسين پاينده بر خلاف حفظ ظاهر ايشان که خود را بسيار دموکرات معرفي ميکند، بسيار بسته است و نظرات مخالف خود را کاملا سرکوب ميکند. صحبتها و اظهار نظرهاي ايشان کار را به جايي کشاند که رسما با تحقير افکار مخالف خود سر کلاس گفت اگر کسي ميخواهد به بالادستيها گزارش بدهد (يعني اين آدم خبرچين است) برود و گزارش بدهد من از کسي ترسي ندارم حرفي را که بايد بزنم ميزنم.
اين شاعر در تشريح ادامه ماجرا گفت: در اواسط دوره، ضمن توزيع برگههاي نظرسنجي در ميان فراگيران، اينجانب به بيان توأمان 6 امتياز کلاس رمان پسامدرن و 6 اشکال آن کلاس پرداختم که نتيجه آن حاضر نشدن ناگهاني و بدون اطلاع قبلي استاد در جلسه بعد و توهينهاي ايشان به فرد منتقد در جلسات بعدي بود. وي در جلسات بعدي کلاس کسي که برگه نظر سنجي را آن طور پر کرده بود با اشارههاي آشکار «بيسواد»، «جوان نابخرد»، «مغرور متعصب»، «کسي که وجدان ديني ندارد»، «کسي که به ارزشهاي ديني پايبند نيست» و «کمشعور» خواند که در کمال نافهمي برگه را پر کرده است.
نکته قابل توجه اين است که حسين پاينده عليرقم نظرات ضدديني و مخالفت با جمهوري اسلامي چندين سال است که در حوزه هنري انواع و اقسام کلاسهاي هنري و ادبي را تدريس ميکند. هيچ کس در اين کلاسها حق ضبط صحبتها يا انتقاد از نظرات وي را ندارد و جالبتر آنکه در ابتداي کلاس از هنرجويان براي دست از پا خطا نکردن از شرايط فوق، تعهد هم گرفته ميشود! گويا نه توصيهها و نه حتي نصحيتهاي مشفقانه کوچکترين تاثيري در مشي حوزه هنري استان تهران نسبت به اين رفتار و بيان علني و ضدديني حسين پاينده نداشته و حتي منجر به برگزاري 3 کلاس ديگر در آبان ماه براي وي شده تا به نوعي اين شيوه و سخنان تاييد و حتي تشويق شود!
محمدرضا وحيدزاده تنها يکي از شاعران و نويسندگان متعهد و مرتبط با خبرگزاري فارس بود که عليرغم فشارهاي موجود و تهديد شدن به نمامي و تعصب، درد دلهاي خود را با ما در ميان گذاشت. از آنجا که گلايههاي نويسندگان زيادي در اينباره به خبرنگار فارس منتقل شده است، در صورت ادامه اين روند و تصحيح نشدن وضع موجود مصاحبهها و مستندات ديگري از افراد ديگر ارائه خواهد شد.
يکي از اساتيد کلاسهاي حوزه هنري استان دستورات ديني اسلام را يک گفتمان خاص و مردسالارانه خوانده و با تمسخر فطرت و نمادهاي اسلام آنها را حاصل آموزش قدرتهاي حاکم ميداند.