کد خبر 12784
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۸

شبکه تلويزيوني فرانس24 درگفت وگو با کارشناسان خود موضوع انتخابات مياندوره اي پارلماني آمريکا را برجسته و اعلام کرد: بيکاري علت اصلي رويگرداني مردم از اوباما و حزب وي بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از اکو، شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار، موضوع انتخابات ميان دوره اي پارلماني آمريکا را در چارچوب ميزگردي تحت عنوان "رأي آمريکا" با شرکت سه کارشناس مسائل سياسي و اجتماعي آمريکا به بحث و تبادل نظر گذاشت.
مجري اين شبکه در ابتداي اين برنامه با اشاره به وضع اقتصادي اين کشور اعلام کرد امروز موضوع بيکاري و بحران مالي دغدغه اصلي مردم آمريکا شده است.
به طوري که در حال حاضر حدود چهارده ميليون و هشتصد هزار نفر بيکار دراين کشور وجود دارد که اين رقم نه و شش دهم درصد جمعيت فعال اين کشور راتشکيل مي دهد.
شهروندان آمريکايي که اين شبکه با آنها گفتگو کرده بود مي گفتند شما نمي داند که بيکار بودن درآمريکا چه معنايي دارد.
بسيار تحقير آميز است.
بسيار تحقيرآميز هنگامي که شما پول خريد بنزين وحداقل هاي زندگي خود را نداريد.
براساس اين گزارش، از سه سال پيش شمار کسانيکه کمک هزينه غذايي مي گيرند نه تنها کاهش نيافته بلکه افزايش نيز يافته است به طوري که شمار اين افراد اکنون در آمريکا به رقم بي سابقه چهل و يک ميليون نفر رسيده است.
بحران مسکن نيز که به اين زودي ها در اين کشور پايان نمي يابد.
هر ماه صد هزار نفر صاحب خانه به علت پرداخت نکردن اقساط وام هايشان ، خانه هايشان توقيف مي شود که در تاريخ آمريکا سابقه نداشته است.
رشد اقتصاد ي نيز به کندي پيش مي رود ورقم آن در حد دو درصد است.
اين شرايط در حالي در آمريکا پيش آمده است که دو سال پيش باراک اوباما با شعار "بله ما مي توانيم " به قدرت رسيد ، امروز نيز او دوباره مي گويد " ما مي توانيم ".اما در ضمن تاکيد مي کند که براي داشتن اقتصادي شکوفا وقت بيشتري لازم است و نبايد مردم انتظار داشته باشند ظرف دو سال همه چيز سرسامان پيدا کند.
مجري در همين رابطه نظر "آن ديزين"استاد مطالعات آمريکايي دانشگاه پاريس ده و کارشناس مسائل سياسي آمريکا جويا شد .
وي دراين باره گفت: وضع اقتصادي کنوني آمريکا نبايد با سال هزار و نهصد ونود ودو مقايسه شود که بيل کلينتون رئيس جمهوري بود و توانست درمدت رياست جمهوري خود وضع اقتصاد کشور را بهبود بخشد.
زيرا در آن زمان ، بحران اقتصادي و مالي در کار نبود.
اما اکنون با اثرات منفي بحران اقتصادي مواجه هستيم.
بحران اقتصادي که بانک ها عامل آن بوده اند و نه عملکرد اقتصادي اوباما.
وي بااين حال نگراني مردم آمريکا درباره وضع اقتصادي خود و ِآينده فرزندانشان را توجيه پذير دانست وگفت: سابقه نداشته است که نرخ بيکاري در آمريکا به نه و شش دهم درصد برسد و اين در حالي ايست که سطح بيکاري در اين کشور معمولا حدود چهار درصد بوده است .
بنابراين نگراني که مردم آمريکا در اين باره دارند در کشوري مانند فرانسه و يا کلا در اروپا قابل درک نيست.
عضو دموکرات هاي خارج از کشور آمريکا نيز در اين باره گفت : مشکل اقتصادي آمريکا به دوره کوتاه مدتي بر نمي گردد بلکه ريشه در ساختار اقتصاد اين کشور دارد.وي افزود يکي مشکلات اقتصاد ما کوچ اقتصادي بسياري از شرکت ها به ديگر کشورها از جمله چين بوده است زيرا د ر اين کشورها نيروي کار ارزان است و اين امر باعث اشتغالزايي در کشورهاي مقصد و برعکس بيکاري در خود آمريکا شده است.
"جو اسمال هوور" افزود: ما بايد اين مشکل را حل کنيم و رئيس جمهور هم وقتي مي گويد وقت بيشتري براي بهبود اوضاع اقتصادي لازم است در همين راستاست. "الن واسيلينا"عضو جمهوريخواهان خارج از آمريکا و کارشناس جغرافياي سياسي نيز در اين باره گفت:درست است که بحران مالي وجود دارد اما اين بحران با توجه به آنکه بين المللي است، در همه کشورها وجود دارد .
بنابراين ريشه نابساماني را بايد در خود سياست هاي اوباما جست .
شايد سياست طرح رونق اقتصادي که اوباما به اجرا در آورد زياد با شرايط کنوني کشور مطابقت نداشت .
زيرا اين طرح ها بيشتر به بانک ها کمک کرد تا از ورشکستگي نجات يابند و نه مردم که مي بينيد به علت نداشتن پول براي بازپرداخت اقساط وام هاي مسکن خود ،گروه گروه ازخانه هايشان بيرون انداخته مي شوند . با اين حال جو اسمال هوور که عضو جمهوريخواهان خارج از آمريکا است اين نظر را قبول ندارد و مي گويد طرح رونق اقتصادي در زمان جرج بوش به اجرا در آمد نه باراک اوباما .
آن ديزين افزود: مشکل اصلي در آمريکا بيکاري است و با توجه به وضع موجود و پيش بيني کارشناسان ، بيکاري در کشور حداقل تا چهار سال ديگر به وضع عادي باز نخواهد گشت در نتيجه مردم نيز چنين حالتي را که ناشي از علمکرد دولت اوباما مي دانند نمي خواهند .اما واقعيت آن است که جمهوريخواهان هم اگر در راس کار بودند کاري نمي دانستند انجام دهند.
وي افزود: مشکلي ديگري که اوباما دارد اين است که خوب نتوانسته برنامه هاي خود را براي مردم توجيه کند.
به عنوان مثال طرح رونق اقتصادي که به اجرا گذاشت مانع از اخراج و بيکار شدن هزار کارگر ديگر شد و مردم اين را نمي دانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس