به گزارش مشرق به نقل از مهر، شب گذشته و با حضور محمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنیشریف؛ رئیس حوزه هنری، محدباقر خرمشاد و علی عسگری؛ رئیس و معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احسان آقایی؛ مدیر موزه هنرهای معاصر تهران و هنرمندانی چون ابراهیم حقیقی، بهرام عظیمی، کامبیز درمبخش، مسعود اسدالهی، مسعود شجاعی طباطبایی، احمدرضا دالوند، سیدحمید شریفی و تمام داوران خارجی برنامه از جمله شهیدالعالم، میشل ستبون، الکساندر فالدین، پکا لوری و... در موزه هنرهای معاصر تهران آخرین برگ از جایزه جهانی بیداری ورق خورد.
در ابتدای این برنامه محمدباقر خرمشاد روی صحنه رفت و گفت: آنچه امروز و اینجا شاد آن هستیم از یک سوال شروع شد که با این وضع دنیا چه بر سر بشر خواهد آمد و البته توجه به جریان بیداری که در دنیا راه افتاده است. وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که ما به عنوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید به این مساله که به طور یقین و به واقع ارزش ماندگار شدن را دارد توجه بیشتری داشته باشیم و برای ماندگاری آن در عرصه بینالمللی تلاش کنیم.
خرمشاد ادامه داد: ما نیز بهعنوان سازمان فرهنگ و ارتباطات فعالیتهای زیادی در عرصه بینالمللی داریم باید به بحث بیداری توجه ویژهای داشته باشیم. وی با بیان اینکه زمانی که انقلاب اسلامی در ایران صورت گرفت، آثار آن به سرعت در جهان گسترش یافت، گفت: همزمان با انقلاب اسلامی خیزشهای زیادی در سطح جهان اتفاق افتاده بود و همه کشورها در جستوجوی نوعی عدالت بودند. منشاء این تحولات در جهان الهام گرفته از دین بوده و این امر به عنوان مبدا بیداری اسلامی شناخته میشود.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان تاکید کرد: ما باید با استفاده از تجربیاتمان و با همراهی هنرمندان در سطح جهان گامهای بیشتر و مستحکمتری در این عرصه برداریم.
در ادامه علی عسگری؛ معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای برگزاری این برنامه هنری در سخنانی کوتاه گفت: فارغ از اینکه هنر قدسی است یا نه، باید توجه داشت که این جشنوارهها رسالت اجتماعی هنر را در عرصههای تاریخی وارد کردهاند تا واقعیتهای دنیا را به جهانیان نشان دهند.
وی افزود: اینکه بیش از 3500 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید که بسیاری از آنها از کشورهای دیگر دنیا و از هنرمندان معتبر بینالمللی بود نشان دهنده این است که در راهی که در آن قدم برداشتهایم موفق بودهایم.
در ادامه این مراسم و بعد از سه تار نوازی کیوان ساکت؛ هنرمند مطرح موسیقی کشور، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود ضمن تاکید بر استمرار این نوع برنامهها گفت: بر استمرار چنین برنامههایی تاکید دارم چرا که مهم است توجه جهان را به سمت مسائلی مانند جریان بیداری اسلامی جلب کنیم.
وی افزود: هنرمندان گروه مرجع هستند و اگر بخواهیم به جریان بیداری اسلامی عمق دهیم باید از هنرمندان استفاده کنیم و این چنین برنامههایی را استمرار بخشیم.
حسینی خاطرنشان کرد: ما بر این باوریم انقلاب اسلامی و امام راحل(ره) منشأ بیداری اسلامی در جهان هستند و جریاناتی که امروز در مصر و لیبی و بحرین و قطر میبینیم نشان دهنده بیداری مردم دنیاست. همچنانکه مردم امریکا نیز در جنبش وال استریت نشان دادهاند به اینکه قدرت در دست عدهای سرمایهدار باشد اعتراض دارند.
معرفی برگزیدگان
در ادامه مراسم از برگزیدگان بخشهای مختلف تقدیر شد.
در بخش پوستر، لکسی وینکی از آلمان، سعید شیخ بیگلو و مرتضی رحمتی از ایران، سباستین کوبیکا و آدام کاسا از لهستان جوایز اصلی را از آن خود کردند.
در بخش عکس، حسین فاطمی و محمود بازدار از ایران، دیوید متونت لئونه از ایتالیا، اشلی گیلبرسون از آمریکا و ایور پریکت از انگلیس بعنوان نفرات برتر معرفی شدند.
در بخش کاریکاتور هم همایون محمودی، علی میرایی و محسن اسدی از ایران، گالیم بروانبایف از قزاقستان و آرمن هامونانگان از اندونزی تقدیر شدند.
نمایشگاه نخستین جایزه بیداری تا پایان خردادماه در سه بخش پوستر، عکس و کاریکاتور در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) میزبان علاقمندان خواهد بود.
همایون محمودی و لکس دروینسکی بهعنوان برگزیدگان نخستین دوره جایزه جهانی بیداری، سه جایزه ویژه این جشنواره به ارزش ده هزار یورو را از آن خود کردند.