کد خبر 127022
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۵

امروزه بسیاری از مردم برای رهایی از دردهای مختلف و حتی دردهای شایع و معمولی مانند سردرد، به مصرف مسكن ها روی می آورند در حالیكه شاید بسیاری از آنان آگاه نباشند كه اعتیاد خاموش ، ارمغان استفاده از داروهای مسكن است .

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، بر اساس آمار های موجود، ساده‌ترین داروهای ضد درد آسپرین و استامینوفن است كه معمولا در هر خانه ای یافت می شود اما در این زمینه داروهای كدئین‌دار، مورفین، ایپوپروفن و ترامادول نیز جزو قوی‌ترین مسكن‌های مصرفی در كشور محسوب می‌شوند.

مصرف این مسكن ها آنقدر زیاد شده كه عده ای بدون مراجعه به مراكز درمانی، انواع این قرص ها را برای كاهش درد حتی به دیگران نیز تجویز می كنند.

از سوی دیگر، حضور پررنگ این قرص ها در داروخانه ها هم باعث شده تا مردم به آسانی و بدون داشتن نسخه پزشك، آنها را به محض مواجهه با یك سردرد ساده، خریداری كنند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكی بیش از 30 میلیارد عدد داروهای مسكن در سال توسط مردم كشور مصرف می شود كه این میزان مصرف در جهان بی‌سابقه است.

معاون مركز ملی مطالعات اعتیاد در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: داروهای مسكن حاوی مواد مخدرند كه وابستگی شدید روحی و جسمی فرد نسبت به مصرف آن پیدا می كند.

' آذرخش مكری'، ادامه می دهد: داروهایی مانند ترامادول ، كدئین ، استامینوفن و ریتالین بیشترین مصرف را در بین مردم و معتادان دارند.

وی با بیان اینكه 40 درصد از مجموع یك میلیون و 200 هزار معتاد كشور به صورت خودسرانه ترامادول مصرف می كنند، اظهار می دارد:ترامادول قرصی شبیه‌تریاك و به شدت اعتیاد‌آور بوده و هم خانواده كراك و مرفین است.

مكری تصریح می كند : خود درمانی یكی از شیوه‌های نادرست رایج در جامعه است كه متاسفانه با وجود فرهنگ‌سازی و تبلیغات مختلف هنوز هم در میان بسیاری از خانواده‌ها رایج است.

وی می گوید: درمان خودسرانه با انواع داروهای مسكن و درمان دردهای روانی و عصبی با داروهای خواب‌آور، آرام‌بخش و ضدافسردگی تا جایی پیش رفته كه هركس به خوداجازه می‌دهد هنگام سردرد یا دردهای استخوانی،قوی‌ترین داروی مسكن را مصرف كند تا به آرامش برسد.

' محمد حسین غلامی ' استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران نیز با اشاره به افزایش مصرف قرص ریتالین در بین جوانان ، می گوید: این قرص كه به عنوان تقویت حافظه تبلیغ می شود، اعتیاد آور است .

وی ، با بیان اینكه ریتالین در رفع بی خوابی موثر است ، می افزاید: این قرص باید به دستور پزشك تجویز و مصرف شود و استفاده خودسرانه آن باعث روان پریشی شده و اعتیادآور است .

این روانپزشك ، سوءظن و حملات پرخاشگرانه را از عوارض مصرف خودسرانه و مكرر قرص ریتالین می داند و می گوید: اگر كسی این قرص را به‌طور مرتب یا با فواصل كوتاه مصرف كند، به آن وابسته شده و وقتی می‌خواهد آن را كنار بگذارد، در صورتی كه تحت نظر پزشك نباشد، ممكن است به افسردگی دچار شود.

غلامی تصریح می كند: همچنین برخی از افراد برای بیدار ماندن به جای مصرف قهوه و چای، قرص ریتالین مصرف می كنند، در حالیكه این قرص حاوی كوكایین و آمفتامین بوده و آسیب شدیدی به مغز می رساند.

وی تهوع و استفراغ ، سرگیجه و سر درد،تغییرات ضربان قلب و فشار خون را از دیگر عوارض مصرف این قرص بیان می كند.

مسلم اینكه باید مسوولان بهداشت و درمان كشور داروهای مسكن را براحتی در اختیار مردم قرار ندهند و ضروری است این داروها با تجویز پزشك به مردم ارایه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
    0 0
    سلام.ممنون از مطالب سودمند ومفیدتون مطالب زیادی از کلیه داروهای مسکن میخواستم . میشه راهنماییم کنید؟ یا اگه امکان داره به ایمیلم ارسال کنید خیلی ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس