به گزارش مشرق به نقل از فارس، سردار سرلشکر محمد علي جعفري فرمانده کل سپاه در اولين دوره آموزش مربيان درس آمادگي دفاعي که صبح امروز شنبه آغاز شد، اظهار داشت: برنامهها در بسيج که به دنبال فرامين امام (ره) است بايد به بهترين نحو اجرا شود و بتوانيم کمال بهرهبرداري را داشته باشيم.
وي افزود: بحث آموزش دفاعي در سطح نوجوانان بسيار بااهميت است ولي متاسفانه تاکنون از اين فرصت خوب استفاده نشده است. ما بايد بتوانيم براي آينده انقلاب از اين فرصت خوب استفاده کنيم.
جعفري ادامه داد: جمهوري اسلامي بدون انقلاب اسلامي و استمرار آن معنايي ندارد و در سمت نقطه مقابل، اين ديدگاه را مخالفين انقلاب اسلامي دارند و مدعي هستند که وقتي نظام اسلامي مستقر شده ديگر نيازي به تداوم انقلاب نيست.
وي با بيان اينکه اين نگاه به دو شکل مطرح ميشود، گفت: تعداد اندکي اين نوع نگاه را اعلام ميکنند و تعداد زيادي آن را بيان نميکنند ولي اين هدف را دنبال ميکنند و اگر در اين راه حتي موجب کند شدن حرکت انقلاب شوند در کار خود پيروز شدهاند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: سپاه و بسيج مسئول حفظ و نگهداري انقلاب و دستاوردهاي آن است و استمرار انقلاب اسلامي به اين معنا است که جامعه و نظام ما هم در داخل و هم در خارج دائما در حال تحول به سوي خوبيها، ارزشها و احکام قرآني است و اين رسالت بزرگ انقلاب اسلامي است و راه بسيار طولاني و پرخطري دارد زيرا همه استکبار براي مقابله با آن برخاستهاند و يک نبرد بزرگ بين انقلاب و استکبار شروع شده، ادامه دارد و پاياني نخواهد داشت.
جعفري در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان کرد: عمقبخشي داخلي و خارجي انقلاب به عنوان رسالت سپاه به تصويب مقام معظم رهبري رسيده و به سپاه و بسيج ابلاغ شده است. عمقبخشي داخلي به عهده بسيج گذاشته شده که مقابله با جنگ نرم نيز شامل آن است.
وي افزود: ما امروز هم در جنگ هستيم و فقط آن هشت سال جنگ نبود و اينکه فقط صيانت از مرزها در صحنه فيزيکي وظيفه سپاه و بسيج است، اشتباه ميباشد. ما در جنگ نرم با دشمنان هستيم و برنامهها و اقدامات پنهان و آشکار آنها در اين زمينه مشخص است منتهي مشکلي که وجود دارد اين است که ما در اين جنگ کمتر حس جنگ و جنگيدن را داريم.
جعفري ادامه داد: اين تفاوت جنگ نرم با جنگ سخت است، اگر در جنگ نرم جنگ بيشتر حس ميشد افراد و امکانات بيشتري در مقابل آن بسيج ميشدند و پيامدهاي جنگ نرم که سالها است در آن قرار داريم را سال گذشته ديديم. ما بايد قبل از اينکه جنگ نرم به اقدام و مقابله فيزيکي منجر شود، آن را درک کنيم و براي مقابله با آن بسيج شويم. زيرا وظيفه و رسالت ما دفاع از انقلاب اسلامي است و اين دفاع صرفا نشستن و آمادگي براي زماني که تهديد واقع ميشود، نيست.
فرمانده کل سپاه در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان کرد: حفظ نظام جمهوري اسلامي به حفظ اسلام وابسته است و در راستاي چنين ماموريت خطيري مهم و سرنوشتسازي که رسالت سپاه و بسيج است، کار بر روي نسل جوان و سرمايهگذاري ايران هدف اصلي دشمنان در جنگ نرم است زيرا اين قشر بسيار آسيبپذيرند و از سويي بسيار مستعد براي حضور در صحنههاي انقلاب و جانفشاني در راه انقلاب هستند. اين نسل هم يک فرصت است و هم آسيبپذير و دشمن بر روي آنها سرمايهگذاري کرده و ما هم جز چند کار ساده کاري نکردهايم.
جعفري در ادامه با اشاره به درس آمادگي دفاعي گفت: اين درس که قانونگذار سالها پيش طراحي کرده و قرار بود بسيج در اين راه سرمايهگذاري کند، صرفا آشنايي دانشآموز با سلاح نبود. در درس آمادگي دفاعي قبل از آموزش کار با سلاح بايد آمادگي دفاعي به دانشآموز آموخته شود و شايد اصليترين دليل تعطيلي و تضعيف اين درس اين بود که به اين سمت رفتيم تا کار با سلاح را به آنها بياموزيم در صورتي که هدف، آمادگي دفاعي دانشآموزان بود.
وي ادامه داد: معلوم نيست که همه مردم علاقمند به حضور در صحنه جنگ نرم براي دفاع باشند، همانطور که در دفاع مقدس درصد نيروهايي که ميتوانستند در جبهه حضور پيدا کنند با درصد آنهايي که آمدند خيلي متفاوت بود اما دفاع از انقلاب و دستاوردهاي آن صرفا در صحنههاي نظامي خلاصه نميشوند.
وي افزود: ما 8 سال با تهديد سخت در جنگ تحميلي و چند سال با ضد انقلاب درگير بوديم ولي تهديد نرم سالها است که ما را تهديد ميکند. و ما براي درس آمادگي دفاعي در مدارس و دبيرستانها حتما احتياج به بازنگري جديدي داريم که بخش کمي از آن شايد کار با سلاح باشد.
جعفري خاطرنشان کرد: اجبار کار با سلاح را ميشود برداشت و اجباري براي اين کار نبود. چه بسا فردي که از کار با سلاح ميترسد در صحنههاي ديگر و کار فرهنگي آمادگي خيلي از کارها براي دفاع از انقلاب را داشته باشند و مقام معظم رهبري هم تاکيد کردند که بين بسيجيان نظامي و غيرنظامي تفکيکي صورت بگيرد.
فرمانده کل سپاه اظهار داشت: نگاه جديد تحولي و راهبردي به درس آمادگي دفاعي موضوعي است که فرصت را براي هر دانشآموز و جوان اين کشور که اکثرشان آماده دفاع از انقلاب هستند، ايجاد کنند.
وي افزود: ما نميتوانيم فقط بر روي فعاليتهاي نظامي در درس آمادگي دفاعي در بسيج تمرکز کنيم بلکه بايد صحنههاي مختلف را در بسيج ايجاد کنيم و زمينههاي فرهنگي را به وجود بياوريم و در درس آمادگي دفاعي لزومي نداشت که صرفا به امور نظامي بپردازيم.
جعفري ادامه داد: نگاه مربيان بايد به موضوع درس آمادگي دفاعي بسيج و ايفاي نقش جوانان در دفاع از انقلاب عوض شود تا اين تحول به وجود بيايد؛ هدف اصلي تقويت باورها و اعتقادات نسل جوان در استمرار انقلاب و مقابله با جنگ نرم است و بايد روي اين موضوع سرمايهگذاري جدي صورت گيرد.
فرمانده کل سپاه در خصوص تغيير کتب درس آمادگي دفاعي گفت: کتابهاي جديد درس آمادگي دفاعي بايد سال آينده آماده شود ولي تا آن زمان که اين کتابها آماده ميشود ما نبايد مثل گذشته عمل کنيم و صرفا به بخش نظامي بپردازيم. نياز امروز نسل جوان براي دفاع از انقلاب تطبيق دادن وظيفه يک جوان مسلمان و نشان دادن الگوهاي جهاد در صحنههاي جديد تهديد است.
جعفري با بيان اينکه ما نبايد در افتخارات گذشته خود بمانيم بلکه بايد از آنها براي آينده استفاده و بهرهبرداري کنيم، گفت: اين درخواست رهبري از سپاه و بسيج و همه مردم است و به دليل اينکه نتوانستيم در جنگ نرم خوب دفاع کنيم، تلفاتي داديم و اين به دليل اين است که ما بلد نيستيم در اين حوزه خوب بجنگيم مانند سالهاي اول جنگ تحميلي. ولي در آن زمان دغدغهمان اين بود که ياد بگيريم چگونه با دشمن مقابله کنيم در جنگ نرم هم به همين صورت است. ما بايد ياد بگيريم چگونه با دشمن در جنگ نرم مقابله کنيم و رهبري سالهاست که بر اين موضوع تاکيد ميکنند و ما حتما ميتوانيم در اين جنگ هم پيروز شويم.
وي با بيان اينکه سختي کار فرهنگي سختي فکري است، اظهار داشت: آنهايي که ميتوانند در جبهه جنگ نرم پيشتاز باشند، الزاما آنهايي نيستند که ميتوانند سلاح به دست بگيرند. اين افراد بايد شناسايي شوند و بايد همت مضاعف داشت تا بتوان در اين صحنه کاري انجام داد و لازمه آن تحول در اين نوع نگاه است.
جعفري افزود: نحوه تعامل نوجواناني که در جنگ نرم زخمي شدهاند، کار هر کسي نيست. مربيان آمادگي دفاعي بايد مجروحين جنگ را شناسايي، جمعآوري و آنها را مداوا کند البته اين کار سختي است و برگزاري اين دوره آموزشي به همين منظور است.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: اگر از فرصتهاي موجود درست استفاده نکنيم، ممکن است در چند سال آينده دوباره با مشکل مواجه شويم و هدف ما گسترش دين و يک قدم نزديک شدن به تشکيل جامعه اسلامي است.
جعفري با اشاره به مراحل پنجگانه انقلاب که مقام معظم رهبري پيشبيني کردند، گفت: پيروزي انقلاب استقرار نظام اسلامي، تشکيل دولت اسلامي، ساختن جامعه اسلامي و کمک به توسعه جامعه جهاني اسلام مراحل پنجگانه انقلاب است و ما در مرحله سوم و چهارم هستيم و البته سه مرحله پاياني بايد با هم پيش برود.
جعفري با بيان اينکه دشمن در حوزههاي مختلف به جنگ با ايران پرداخته، گفت: موضوع حجاب و عفاف که مقام معظم رهبري بر آن تاکيد کردند، هم در اين راستا است. ظاهر جامعه ما بايد اسلامي باشد البته به زور نمي شود اين کار را کرد. درست است ولي آن اقدام غير زور چيست و چرا شروع نميشود؟ البته اخيرا اقدامات خوبي صورت گرفته است.
وي ادامه داد: نقش جوانان همانطور که در پيروزي انقلاب مؤثر بود در استمرار انقلاب هم مؤثر است و عمقبخشي انقلاب در جامعه رسالت سرمربيان آمادگي دفاعي در سرتاسر ايران است.
فرمانده کل سپاه با اشاره به تحريمهاي اقتصادي اخير عليه ايران گفت: تحريمهاي اقتصادي اثر در حرکت انقلاب نداشته و نخواهد داشت و اين تحريمها هميشه باعث قويتر شدن انقلاب بوده است و البته اينها را دشمنان نميفهمند.
جعفري در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: متمرکز شدن بر روي آموزش نظامي بسيجيان مشکلي بود که باعث عقبماندگي در حوزه جنگ نرم شد. البته دولت فعلي بودجههاي خوبي در حوزههاي فرهنگي گذاشته است که با دورههاي قبل قابل مقايسه نيست و بايد کارهاي مؤثر در اين حوزه انجام شود.
فرمانده کل سپاه در خصوص مشکلات بازنشستگان سپاه نيز گفت: اقداماتي در حال صورت گرفتن است که مشکل بازنشستگان سپاه برطرف شود و ما به دنبال برقراري ارتباط با اين قشر هستيم. قطعا ما در دفاع از انقلاب بازنشسته نداريم و بازنشستههاي سپاه در قالب بسيج به انجام ماموريتها ميپردازند.
جعفري همچنين در خصوص روش عضوگيري در سپاه تصريح کرد: روش عضوگيري در سپاه عوض شده و به عضويابي تبديل شده است که در حال انجام ميباشد و اگر فرزندان پاسداران جزء بهترينها باشند حتما عضويابي مي شوند و در سپاه شاغل خواهند شد.
فرمانده کل سپاه در پاسخ به اين سؤال که چرا با پاسداران حامي فتنه برخورد نشد، گفت: خيلي از ابهامات رفع شده و آنها قانع شدند حرکت اشتباه بوده و اين بهتر از برخورد فيزيکي و حذف است.
جعفري همچنين در خصوص محاکمه سران فتنه اظهار داشت: محاکمه سران فتنه قرار است مردمي باشد و اين محاکمه در حال صورت گرفتن در اذهان مردم است و محاکمه قانوني هم در زمان خود صورت ميگيرد و خود آنها هم متوجه شدند که ديگر جايي در بين مردم ندارند و اين بزرگترين محاکمه و ضربه به آنها است.
وي در بخش ديگري از سخنانش در خصوص عملکرد دولتهاي گذشته در حوزه فرهنگي گفت: در دو دولت هشت ساله اول انقلاب اين نگاه که بايد سرمايهگذاري بر روي اقدامات فرهنگي در جامعه بر روي جوانان صورت گيرد، وجود نداشته و حتي شايد برخي از مسئولان اجرايي کشور نيز به دنبال بيبند و باري بودند و حتي زماني که مقام معظم رهبري به يکي از وزيران آن زمان فرمودند تهديد فرهنگي آن شخص گفت کدام تهديد و اين نشان ميدهد که آن فرد در کمال نفهمي تشريف داشت.
فرمانده کل سپاه در ادامه در خصوص احتمال حمله آمريکا به ايران گفت: مرزهاي ما مسلح هستند و آمادگي کامل داريم و به همين دليل دشمن جرأت حمله نميکند. آمريکا همه چيز را براي حمله به ايران آماده کرده و زيرساختهايش را تهيه کرده ولي جرأت حمله را ندارد زيرا ميدانند شکست ميخورند.
وي افزود: آمادگي نظامي سپاه خيلي خوب است و دليلش اين است که ما بعد از جنگ بر روي تجهيزات دفاعي و آمادگي کشور تمرکز کرديم و 20 سال براي اين کار زمان داشتيم و روند خودکفاييها بسيار خوب است و از جديدترين موشکها تا پيشرفتهترين تانکها را خودمان ميسازيم.
جعفري در پايان خاطرنشان کرد: آمادگيهاي آينده سپاه بايد همه جانبه باشد و ما تهديدات آينده را فقط نظامي را نميبينيم و تقسيم مأموريتها بين بخشهاي مختلف سپاه که اخيرا صورت گرفته باعث ميشود آمادگيها بيشتر شود.
فرمانده کل سپاه تاکيد کرد: ظاهر جامعه ما بايد اسلامي باشد، البته اين موضوع که به زور نميشود اين کار را کرد درست است، ولي آن اقدام غير زور چيست و چرا شروع نميشود؟ البته اخيرا اقدامات خوبي صورت گرفته است.