کد خبر 1268937
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۴
نمک کم سدیم خطر سکته را در مبتلایان به فشارخون کاهش می دهد

تحقیقات جدید نشان می دهد که نمک کم سدیم ممکن است یک اقدام ساده و کم هزینه برای کاهش مشکلات سلامت در بیماری های قلبی باشد.

به گزارش مشرق به نقل از اوری دی هلث، تحقیقات محققان مؤسسه سلامت عمومی جرج در سیدنی استرالیا نشان می‌دهد استفاده از نمک کم سدیم به جای نمک معمولی در آشپزی، شیوه‌ای ارزان و ساده برای کاهش خطر سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ به هر دلیلی در افرادی است که سابقه سکته مغزی یا فشارخون بالا دارند.

«بروس نیل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نوآورانه فواید جایگزین کردن نمک حاوی پتاسیم به جای نمک معمولی را بررسی کرده است.»

بیشتر بخوانید:

در دوران کرونا، قند و نمک نخورید

وی در ادامه افزود: «ارتباط بسیار قوی ای بین فشار خون بالا و سکته مغزی کنترل نشده وجود دارد. از دیرباز مشخص شده است که مصرف بیشتر پتاسیم و مصرف کمتر سدیم با کاهش فشار خون ارتباط دارد، بنابراین به نظر می‌رسد این مطالعه شواهد تأییدی نسبتاً قوی ای از این ارتباط ارائه می‌دهد

اگرچه جایگزین نمک با میزان سدیم کاهش یافته و پتاسیم افزایش یافته، میزان فشار خون را کاهش می‌دهد، اما شواهد محدودی وجود دارد که آنها را با حملات قلبی و سکته مغزی کمتر مرتبط می‌نماید.

محققان این مطالعه، ۲۰۹۹۵ شرکت کننده را از ۶۰۰ روستا در چین استخدام کردند که همگی یا دچار سکته مغزی از قبل شده بودند یا ۶۰ سال به بالا سن داشتند و فشار خون شأن کنترل نشده بود.

از نیمی از شرکت کنندگان خواسته شد که از جایگزین نمک استفاده کنند و نیمی دیگر از نمک معمولی استفاده کردند. به افراد در گروه جایگزین نمک گفته شد که از جایگزینی که از ۷۵ درصد کلرید سدیم و ۲۵ درصد کلرید پتاسیم تشکیل شده است، به عنوان جایگزین نمک معمولی (۱۰۰ درصد کلرید سدیم) برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی استفاده کنند.

در طول پیگیری حدود ۴.۷۴ سال، بیش از ۳۰۰۰ نفر دچار سکته مغزی شدند، بیش از ۴۰۰۰ نفر فوت کردند و بیش از ۵۰۰۰ نفر دچار یک واقعه قلبی عروقی بزرگ شدند.

خطر بروز سکته مغزی کُشنده و غیرکُشنده در گروه جایگزین نمک در مقایسه با گروه نمک معمولی، ۲۹.۱۴ در مقابل ۳۳.۶۵ به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار در سال بود که نشان دهنده کاهش ۱۴ درصدی در مقایسه با مصرف نمک معمولی است.

کاهش ریسک بروز وقایع قلبی عروقی در گروه مصرف کننده جایگزین نمک، ۱۳ درصد بود. نرخ مرگ و میر هم در این گروه ۱۲ درصد کاهش یافته بود.

براساس این نتایج محققان معتقدند کاهش مصرف سدیم، نیاز به داروهای فشارخون را کاهش می‌دهد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    مصرف پتاسیم در افراد با مشکلات کلیوی باید با نظارت متخصص تغذیه یا پزشک معالج باشد. پتاسیم مینرالی است که سطح مسمومیت با سطح درمانی نزدیک به هم هستند. افزایش یا کاهش پتاسیم از مقدار طبیعی منجر به ایست قلبی می‌شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس