کد خبر 126531
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۶

با نزديک شدن به نشست ۲۵ خرداد ماه اوپک، شمارش معکوس براي انتخاب دبيرکل مهم ترين تشکيلات نفتي دنيا آغاز شده است.

به گزارش مشرق، محمدعلي خطيبي نماينده ايران در اوپک در گفت وگو با خراسان و در پاسخ به اين سوال که براي دبيرکلي اوپک چند کشور نامزد معرفي کرده اند گفت: تاکنون ۴ کشور ايران، عربستان، عراق و اکوادور براي دبيرکلي اوپک نامزد معرفي کرده اند. البته براي انتخاب دبير کل اوپک به اجماع همه کشورهاي عضو نياز است و شانس ايران نسبت به ديگر کشورهايي که نامزد معرفي کرده اند، براي پست دبيرکلي يکسان است.

 نماينده ايران در اوپک تصريح کرد: حتي يک راي نيز مي تواند نتيجه انتخاب دبيرکل اوپک را تغيير دهد. به اين سبب همه کشورهايي که نامزد معرفي کردند، شانس انتخاب دارند. خطيبي در پاسخ به اين سوال انتخاب دبيرکل اوپک از يک کشور عضو، چه مزايايي براي آن کشور به همراه دارد؟ گفت: وظيفه دبيرکل اوپک اداره دبيرخانه اوپک است و دبيرکلي يک سمت اجرايي در اوپک است ضمن اين که دبير کل اوپک، سخنگوي اين سازمان نيز هست.

نماينده ايران در اوپک در پاسخ به اين سوال که بعد از سفر قاسمي وزير نفت کشورمان به عراق، برخي رسانه هاي اين کشور از توافق وزير نفت ايران با طرف عراقي، براي حمايت ايران از نامزد عراقي براي دبيرکلي اوپک خبر دادند. آيا اين موضوع صحت دارد؟ گفت: قاسمي هيچ قولي به عراقي ها نداد و منطقي نيست کشوري که خودش براي سمت دبيرکلي نامزد معرفي مي کند، چنين قولي بدهد.

 احتمالا خبرنگاران برداشت اشتباهي از اين موضوع داشته اند. محمدعلي خطيبي در پاسخ به اين سوال که آيا ايران تاکنون سمت دبيرکلي اوپک را در اختيار داشته است؟ گفت: در همان سال هاي اوليه تاسيس اوپک با توجه به اين که ايران جزو کشورهاي هيئت موسس اين سازمان بوده، ايران سمت دبيرکلي اوپک را در اختيار داشته است. در آن سال ها انتخاب دبير کل اوپک براساس حروف الفبا صورت مي گرفت و اين سمت به صورت نوبتي در اختيار اعضا قرار مي گرفت. با توجه به اين که کشورهاي موسس در اولويت بودند، ايران در سال هاي اوليه نيز پست دبيرکلي اوپک را در اختيار داشته است.

خطيبي افزود: اگر در جلسه ۲۵ خرداد ماه دبيرکل انتخاب نشود آن گاه در جلسه زمستاني، مجدد راي گيري خواهد شد. اگر دبير کل در آن جلسه نيز انتخاب نشد، سال ۲۰۱۳ فردي به عنوان دبيرکل موقت انتخاب خواهد شد.

بنابراين تصميماتي که گرفته مي شود موقت خواهد بود تا دبيرکل دائمي انتخاب شود. خطيبي تصريح کرد: آقاي «سالم البدري» تا پايان سال ۲۰۱۲ دبيرکل اوپک است. تصميماتي هم که گرفته مي شود براي ۴ سالي است که از ۲۰۱۳ آغاز خواهد شد.گزارش فارس نيز حاکي است خطيبي با اشاره به نامزد ايران براي سمت دبيرکلي گفت: در طول ۲۰ سال گذشته تمام افرادي که به عنوان دبيرکل در اوپک مشغول به کار بودند، در حد وزير نفت بوده و اطلاعات خوب نفتي داشته اند.

بنابراين ما نيز سعي کرديم از بين گزينه هاي مطرح بهترين گزينه را انتخاب کنيم. وي ادامه داد: نوذري فردي شناخته شده در عرصه صنعت نفت در داخل و خارج از کشور است. همه مسئولان نفتي از سوابق اجرايي وي آگاه اند. غلامحسين نوذري روز چهارشنبه هفته گذشته به طور رسمي از سوي وزارت نفت، به عنوان نامزد دبيرکلي اوپک معرفي شد. شايان ذکر است که وي به مدت دو سال به عنوان وزير نفت در دولت نهم و پيش از آن نيز به عنوان مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، مشغول به کار بوده است.

نوذري: مهم‌ترين هدف ايران براي دبيرکلي اوپک ايجاد اتحاد بين اعضاست

وزير پيشين نفت با تشريح سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران براي دبيرکلي اوپک، از ايجاد اتحاد و همگرايي بيشتر به‌عنوان مهم ترين برنامه خود در اين سازمان ياد کرد و گفت: دوام و بقاي اوپک به اتحاد و همگرايي کشورهاي عضو بستگي دارد.

غلامحسين نوذري در گفت وگو با مهر در آستانه برگزاري نشست اعضاي اوپک با بيان اين که مهم ترين هدف ايران براي در اختيار گرفتن دبيرکلي اوپک، ايجاد اتحاد و همگرايي بيشتر بين اعضا و کشورهاي مختلف عضو اين سازمان است، بيان کرد: با توجه به شرايط فعلي، بايد همگرايي، اتحاد و هم سويي بين کشورهاي مختلف عضو اوپک تقويت شود و سياست اصلي ايران هم تقويت و استحکام بيشتر اين همگرايي‌ها بين کشورهاي مختلف عضو اوپک است.

 به گفته نامزد پيشنهادي ايران براي دبيرکلي اوپک، يکي از برنامه‌هاي ديگر ايران براي دبيرکلي اوپک ايجاد اعتماد و اطمينان بيشتر به مصرف کنندگان جهاني نفت، براي تامين بلندمدت و پايدار انرژي مورد نياز آنها توسط سازمان اوپک خواهد بود.

 نوذري با اشاره به اين که منافع مشترک تمامي کشورهاي عضو اوپک، فراهم کردن زمينه سرمايه گذاري‌ها در صنايع نفت و گاز است، يادآور شد: اطمينان براي عرضه مطمئن، پايدار، کوتاه و بلندمدت نفت به کشورهاي مصرف کننده نفت هم در گرو انجام اين سرمايه گذاري‌ها است.

وزير پيشين نفت ايران با بيان اينکه فضاي لازم براي سرمايه گذاري در کشورهاي عضو اوپک، بايد توسط کشورهاي بزرگ مصرف کننده نفت ايجاد شود، گفت: نبايد فراموش کنيم رشد و رونق اقتصاد جهاني هم در گرو تامين و عرضه بلندمدت و مطمئن نفت خام است.

عرضه و تقاضا قيمت نفت را تعيين مي‌کند

نوذري هم چنين در پاسخ به اين سوال که برخي از کشورهاي مصرف کننده، اوپک را به تلاش براي گران شدن نفت متهم مي‌کنند، آيا در صورت دبيرکلي برنامه‌اي براي حمايت اعضاي اوپک در برابر اين اتهامات داريد؟ گفت: کشورهاي اوپک همواره به دنبال قيمت‌هاي منطقي و عادلانه براي نفت خام بوده اند که امکان توليد بلندمدت نفت را تضمين کند.

 وزير پيشين نفت ايران با تاکيد بر اين که براي کشورهاي عضو اوپک، سرمايه گذاري در قبال فروش و صادرات نفت و ايجاد درآمد اهميت دارد، اظهار داشت: اما نبايد فراموش کرد که اوپک تعيين کننده قيمت نفت نيست بلکه اين شرايط عرضه و تقاضا، رکود و يا رونق اقتصاد جهاني در تعيين قيمت طلاي سياه تعيين کننده است.

3 تکليف براي افزايش شانس دبيرکلي ايران

وزير پيشين نفت و نماينده مجلس نهم معرفي فردي باسابقه و داراي مسئوليت بالا در زمينه نفت، تسلط نامزد معرفي شده به مسائل نفت و اوپک و به ويژه رايزني‌هاي سياسي را ،3شرط مهم براي افزايش شانس ايران براي دبيرکلي اوپک عنوان کرد. سيد مسعود ميرکاظمي در گفت‌وگو با فارس با اشاره به نامزدي ايران براي کسب سمت دبيرکلي اوپک گفت: سابقه فرد و تسلط او نسبت به مسائل انرژي و به خصوص نفت، براي نامزد معرفي شده مهم است، اما نبايد فراموش کرد کارهاي سياسي نيز بايد براي کسب اين سمت انجام شود. وي خاطرنشان کرد: يکي از فعاليت هايي که ايران بايد انجام دهد، مذاکره با ديگر اعضا است که مي‌تواند براي کسب اين منصب موثر واقع شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس