کد خبر 1264972
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳

یکی از مصالح پرمصرف در صنعت ساختمان توری های فلزی هستند که از سیم مفتول ساخته می شوند؛ توری های فلزی انواع گوناگونی دارند؛ ازجمله: توری حصاری (فنس)، توری مرغی و توری فرنگی، توری مش، توری سنگ و... . در این مطلب می خواهیم به مقایسه سه توری پرمصرف در ساخت و ساز بپردازیم و تفاوت ها و شباهت ها و کاربری آن ها را در ساختمان سازی بیان کنیم. امیدواریم مطالعه این مطلب به شما کمک کند تا ساخت و ساز مطمئن تر و بهتری داشته باشید.

آشنایی با سه توری گالوانیزه

توری مرغی، توری فرنگی و توری حصاری از مفتول گالوانیزه تولید می شوند؛ بنابراین جزو توری های گالوانیزه به حساب می آیند؛ ممکن است با نگاه کردن به ظاهر این توری ها به راحتی متوجه تفاوت آنها نشوید؛ اما بهتر است بدانید هر کدام از این توری ها ویژگی ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند.

ازآنجایی که مفتول گالوانیزه ضخامت های مختلفی دارد، برای ساخت توری های مختلف با ضخامت های متفاوت از آن استفاده میشود. ضخامت مفتول یکی از ویژگی های مهم توری های فلزی محسوب می شود و نقش مهمی در کاربری و قیمت آن دارد؛ به عنوان مثال اگر ضخامت مفتول بیشتر باشد، مقاومت توری بیشتر بوده و از طرفی وزن آن نیز افزایش پیدا میکند. در نتیجه قیمت ان نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین ارتباط مستقیمی بین ضخامت سیم مفتول به کار رفته در توری و قیمت آن وجود دارد.

 توری های گالوانیزه (ازجمله توری مرغی و فنس و توری فرنگی) روکشی از جنس فلز روی (zn) دارند؛ بنابراین بسیار مقاوم و بادوام هستند و درنتیجه در ساخت و سازها و یا برای امور محافظتی بسیار استفاده می شوند. شاید در بسیاری از کشورهای دنیا فرمت تولید و ساخت این توری ها متفاوت باشد؛ اما کاربردهای آن تقریبا یکسان است.

سازنده ها در ساخت توری های مختلف به این نکته دقت می کنند که مفتول مناسب انتخاب شود تا در زمان استفاده، توری کارایی لازم خود را داشته باشد.

بررسی سه توری پرکاربرد در صنایع مختلف

در زیر به بررسی توری مرغی، توری فرنگی و توری حصاری (فنس) می پردازیم. ابتدا باید به توری مرغی که یکی از پرکاربردترین توری های گالوانیزه است اشاره کنیم.

  • توری مرغی

مقایسه توری های فلزی پرکاربرد در ساختمان سازی

توری مرغی، یک نوع توری تولید شده از مفتول فلزی گالوانیزه است که شباهت زیادی به توری فرنگی دارد. این توری مفتولی ساختاری بافتنی دارد. بسیار ظریف، منظم و دقیق بوده و ضخامت  مفتول آن زیادی نیست. تور مرغی دارای روزنه  یا سوراخ های های منظم شش ضلعی است که به آنها چشمه می گویند.

مفتولی که این محصول از آن تهیه میشود، نازک بوده و معمولا بین 0.4 تا 0.7 میلی متر (milimeter) ضخامت دارد. برای  اطمینان در هنگام خرید توری مرغی باید از فروشنده بخواهید این روزنه ها را برای شما اندازه گیری کند. این توری معمولا در رول های 45 متری در بازار عرضه میشود. برای تهیه توری مرغی و استعلام قیمت آن می توانید اینجا کلیک کنید.

توری مرغ در مقایسه با توری حصاری و فرنگی در ساختمان سازی کاربرد بیشتری دارد؛ ازجمله در ساختمان سازی، ساخت سوله، ساخت سقف و ستون های ساختمانی.

  • توری فرنگی

مقایسه توری های فلزی پرکاربرد در ساختمان سازی

توری فرنگی نیز یکی دیگر از توری های گالوانیزه پرکاربرد است. این توری از مفتول با ضخامت 8/0 تا 2/1 میلی متر ساخته میشود و دارای چشمه های 5/1 اینچ است. چشمه های این توری نیز مانند توری مرغی شش ضلعی های منظم است؛ اما این توری در رول های 20 متری عرضه میشود. از توری فرنگی بیشتر در ساختمان های در حال ساخت جهت جلوگیری از سقوط مصالح استفاده میشود.

  • توری حصاری

مقایسه توری های فلزی پرکاربرد در ساختمان سازی

توری حصاری که به فنس نیز شهرت دارد، یکی دیگر از توری های گالوانیزه است. ضخامت مفتول این توری 2 الی 75/4 میلی متر است. توری حصاری برخلاف توری مرغی و فرنگی چشمه های لوزی شکل دارد؛ هرچند این توری نیز دارای بافتی بسیار منظم و دقیق است.

در ادامه شباهت ها و تفاوت های این سه توری را فهرست می کنیم.

شباهت ها

  • هر سه این توری ها از مفتول گالوانیزه تهیه میشوند.
  • هر سه نوع توری دارای مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی هستند.
  • هر سه نوع توری دارای داوام بسیار بالایی هستند.

تفاوت ها

  • توری مرغی نسبت به توری فرنگی ضخامت مفتول کمتری دارد؛ به همین دلیل از آن در کارهای ظریف ساختمانی استفاده میشود؛ مانند استفاده در کنار سقف سوله جهت عایق بندی و در ستون ها جهت جلوگیری از ترک خوردن گچ یا پوشش زیر کاشی کاری جهت انسجام بخشیدن به آن.
  • از طرف دیگر استفاده از توری فرنگی به دلیل ضخامت بیشتر در کارهایی که مقاومت بیشتری نیاز است، گزینه بهتری است. مثلا وقتی یک ساختمان در حال ساخت است این توری را در اطراف ساختمان نصب میکنند تا از سقوط مصالح و یا تجهیزات بر سر عابرین پیاده جلوگیری کنند.
  • از توری حصاری بیشتر برای ساخت انواع حصار استفاده میشود. یکی از دلایل اصلی که از توری حصاری در ساخت حصار استفاده میشود، ضخامت مفتول و از طرف دیگر نوع چشمه های آن است؛ این ویژگی ها باعث می شود این توری به آسانی آسیب نبیند؛ بنابراین گزینه ای عالی برای محافظت از اماکن در برابر سرقت و یا ورود غیرمجاز است

بریدن یا باز کردن این توری بسیار مشکل است. توری حصاری در فرمت های مختلفی تولید میشود. بهتر است بدانید معمولا برای ساخت حصار از ترکیب توری حصاری و سیم خاردار استفاده میشود؛ این ترکیب امنیت بسیار بالایی دارد.

  • قیمت توری مرغی به نسبت دو نوع دیگر کمتر می باشد؛ زیرا ضخامت مفتول آن نازک تر است. در بالا نیز اشاره کردیم هر چه ضخامت مفتول بیشتر باشد وزن ان بیشتر شده و در نتیجه قیمت آن افزایش پیدا میکند. شاید علت اصلی پرکاربردتر بودن توری مرغی قیمت ارزانتر آن باشد. استفاده از این توری در ساخت و سازهایی که کلی مصالح دیگر استفاده میشود، توصیه می شود؛ زیرا باعث کاهش هزینه ها خواهد شد.
  • در خصوص توری فرنگی نیز باید به این نکته اشاره کنیم که به علت ظاهر زیباتر آن در ساخت و سازهایی استفاده میشود که ممکن است ظاهر اهمیت داشته باشد؛ زیرا بافت این توری کمی جذاب تر و منظم تر به نظر می رسد.

نتیجه گیری و کلام آخر

به طور کلی قبل از خرید توری باید به کارایی آن توجه داشته باشید. اگر تخصص و آشنایی کافی برای خرید توری ندارید، حتما از مجموعه ای معتبر خرید کنید. قبل از خرید نیز اطلاعات لازم را از کارشناسان مجموعه به دست آورید.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس