به گزارش مشرق به نقل از دنیای اقتصاد، دادوستدهاي روز ابتدايي هفته جاري در حالي در بازار آتي پي گرفته شد كه بازار طلاي تهران تعطيل شده بود و در بازار نيمه تعطيل روند معاملات با دامنه نوسان 2 تا 5 درصدي سير صعودي به خود گرفت.
افزايش قيمت طلاي جهاني در روز پاياني هفته گذشته و بسته شدن قيمتها روي سطح بيش از يك هزار و 600 دلار به ازاي هر اونس در شرايطي كه از نوسانات بازار ارز به خصوص دلار كاسته شده بود، يكي از مهمترين دلايل افزايش قيمت سكه در بازارهای آتي و نقدي بود. تحليلگران در شرایطی بر اين باورند كه به تبعيت از نرخ جهاني طلا، بازار صعودي ميشود كه برخي ديگر با اشاره به اينكه «نوسانات مثبت قيمت طلاي جهاني موقتي است» تاثيرگذاري دلار در بازار داخلي را وزنه مهم تري براي تغيير روند قيمتها تلقی ميكنند. به عقيده آنان آنچه وضعيت را براي افزايش قيمتها در روزهاي آينده مهيا ميسازد تغييرات قيمت طلاي جهاني نيست، بلكه ادامه تصميمات بانك مركزي در قبال بازار ارز و سكه و از سويي ميزان تزريق دلار به بازار براي تامين نياز سرمايهگذاران است. البته نبايد فراموش كرد که تعطيلي چند روزه هفته جاري روي كسادي دادوستدها تاثيرگذار بوده است.
اين در حالي است كه در روز شنبه انتشار برخي اخبار هم بر دامنه تحركات مثبتي قيمتها افزود؛ واردات 2/1 ميليارد دلاري طلا از تركيه به ايران طي ماه آوريل براساس گزارش اداره آمار تركيه و از سويي 20 درصدي شدن سود گواهي سپرده در روز يكشنبه از جمله گزارشهايي بودند كه سرمايهگذاران را براي گرفتن تصميم بهتر معاملاتي، جدي تر كردند. در روز شنبه اغلب فعالان با گرفتن موقعيتهاي خريد در ساعات پاياني، به تداوم افزايش قيمتها در روز سهشنبه (امروز) اميدواري بيشتري دارند، در حالي كه با تغييرات قيمت طلاي جهاني، بازار انتظار هر گونه حركت افزايشي يا كاهشي را خواهد داشت و حتي ممكن است به تاثير از مجموعه اخبار يا گزارشهاي منطقي تاثيرگذار، دامنهنوسانات كم يا زياد شود.
تحليلگران بر اين باورند مبادلات دلار در بازار داخلي اگر چه بيشترين تاثيرگذاري را دارد، اما بهتر است سرمايهگذاران به پارامترهاي خارج از بازار و اخبار غير اقتصادي منتشر شده نيز هوشيار باشند و نسبت به هر يك از گزارشهاي منتشر شده با گرفتن تصميمهاي بجا و موقتي از ميزان ضرر در هنگام شدت گرفتن نوسانات بكاهند. در حال حاضر معاملهگران نسبت به دورنماي بلندمدت نظرات متفاوتي داشته و عقيده دارند با توجه به فاكتورهاي موجود نمي توان تصميم درستي گرفت؛ بنابراين در شرایط کنونی بيشتر سعي ميكنند با خريد و فروش در سررسيدهاي نزديك و دور از نوسانات موجود بيشترين سود را ببرند.
در مجموع در بازار روز شنبه 6 هزار و 574 قرارداد به ارزش 48 ميليارد تومان معامله شد. تعداد موقعيتهاي باز در هر يك از سررسيدها نيز متفاوت بود. براي سررسيد خردادماه تغييري نسبت به روز قبل كاري (پنجشنبه هفته گذشته) مشاهده نشد، براي سررسيد تير و مردادماه روند كاهشي، اما براي سررسيدهاي شهريورماه تعداد موقعيتهاي تعهدي باز افزايشي بود.
دادوستد قراردادهاي سكه تحويل شهريورماه روز شنبه در بورس كالاي ايران با افزايش محسوسي به قيمت 770 هزار تومان هم فروخته شد.