کد خبر 1247
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۰

ماهنامه مديريت ارتباطات نوشت: حاجي کميل، مشاور ارشد و مدير هماهنگي گروه رسانه‌اي موبي، مالک اصلي شبکه «فارسي‌1» از پيشنهاد مديران اين شبکه جنجالي ماهواره براي گفت‌وگو با مديران جمهوري اسلامي ايران خبر داد.

به گزارش مشرق، وي در گفت‌وگوي مشروح با ماهنامه مديريت ارتباطات در خصوص بازار هدف اين شبکه ماهواره‌اي گفت: بازار هدف ما به عنوان يک رسانه فارسي‌زبان، سه کشور ايران، افغانستان و تاجيکستان است. شبکه ما در افغانستان شناخته شده است اما تا به حال نتوانسته‌ايم در تاجيکستان بيننده آنچناني جذب کنيم. مجموع بيننده‌هاي ما در افغانستان، تاجيکستان و بخش‌هايي از پاکستان در حدود 9 ميليون نفر است ولي درايران در حدود 30 تا 35 ميليون بيننده در 24 ساعت داريم که اين يک رقم بالايي است.

از رسانه‌هاي ايران شکايت کرديم
وي در خصوص ارتباطات اين شبکه با شبکه‌هاي سرمايه‌گذاري يهودي از جمله «روپرت مورداک» نيز گفت: «گروه رسانه‌اي موبي به عنوان يک مجموعه مسلمان و معتقد به يکسري ارزش‌هاي اسلامي و انساني شديداً ناراحت است و نگراني‌هايي خود را از طريق مصاحبه با شما رسماً اعلام مي‌کنيم. اتهام‌بستن به يک مسلمان و آن هم ارتباط با مجموعه‌اي از يهودي‌ها يک گناه کبيره است.
ما مسلمان هستيم و معتقد به ارزش‌هاي اسلامي. آنچه که ما مسلمانان در ايران و افغانستان و به‌طور کلي در جهان اسلام را به هم متصل مي‌کند، دغدغه‌ها و اهداف مشترک هست و بايد باشد. دغدغه ما به هرحال وجود و حضور صهيونيسم است و ما نگران وضعيت فلسطين هستيم.
فلسطين دغدغه مشترک مسلمانان و هدف مقدسي براي ماست. ما اتهام همکاري با يهودي‌ها که از طريق برخي رسانه‌ها مطرح مي‌شود را هتک حرمت خود مي‌دانيم و اين موضوع را از طريق سفارت ايران در افغانستان پيگيري کرديم و از شبکه‌ها و رسانه‌هايي که اين اتهام‌ها را به ما بستند، رسماً گله‌مند هستيم و شکايتي را هم به سفارت ايران در کابل تحويل داده‌ايم.
ما در ابتداي تأسيس مورد اتهام قرار گرفته‌ايم که وابسته به جمهوري اسلامي ايران هستيم، سپس مورد اتهام قرار گرفتيم که وابسته به جنبش سبز هستيم و در اين اواخر هم متهم مي‌شويم که وابسته به مجموعه‌اي از يهودي‌ها هستيم که در واقع من همه اينها را شديداً تکذيب مي‌کنم. ما به عنوان يک رسانه مستقل اين را براي خود عار مي‌دانيم که وابستگي به هر مجموعه‌اي از داخل يا خارج داشته باشيم.
رسانه‌ها اگر قرار است کسي را متهم کنند، بايد براساس اسناد و شواهد عمل کنند. هيچ اسنادي مبني بر وابستگي ما به هيچ گروهي وجود ندارد. من فکر مي‌کنم بخش عمده‌اي از نگراني‌ها درباره فارسي‌وان حتي در سطح مخاطبان به همين اتهام‌ها مربوط است.»

حاضريم فارسي‌وان رسانه مشترک ايران-افغانستان شود
حاجي کميل با بيان اينکه «ما به هيچ‌وجه قصد هيچ‌گونه تهاجمي را نداريم»، تصريح کرد: «البته نگراني‌هاي بر حق ملت شريف ايران و مسؤولان ايراني را درک کرديم و به آن احترام مي‌گذاريم. اينها براي ما آموزنده است و ما آماده هستيم و اين روحيه انعطاف‌پذيري در بين ما وجود دارد که اين نگراني‌ها را برطرف کنيم.»
وي گفت: «پيشنهاد ما به عنوان يک راه حل اين است که بياييم فارسي‌وان را به يک رسانه مشترک تبديل کنيم. چرا بياييم همديگر را تخريب کنيم؟ بياييم با يکديگر تفاهم و همکاري کنيم. به اصطلاح رسانه‌هاي ايران، ما منحرف شديم و منحرف‌کننده هستيم. لطفاً صداوسيما، وزارت محترم ارشاد و نهادهاي فرهنگي بيايند ما را هدايت کنند. ما اين آمادگي را داريم که هر آنچه را که مايه نگراني است و هر سوژه ما که ضد ارزشي هست را برداريم، حذف کنيم و برنامه‌هاي مشترکي را جايگزين کنيم. ما اعلام مي‌کنيم اين آمادگي را داريم که با صداوسيما برنامه‌هاي مشترک توليد کنيم.
ما اين آمادگي را داريم که مثلاً به جاي «ويکتوريا» بيايم سريال مولانا را بسازيم، به جاي سريال «همسايه‌ها» بياييم از زندگي رودکي، سنايي و ساير مشاهير بزرگ ايران مستندسازي و سريال‌سازي کنيم. اگر واقعاً اين نگراني‌ها برحق است که هست، سازمان‌ها و نهادهاي فرهنگي داخل ايران بيايند با ما همکاري کنند. اين کار دو فايده دارد؛ اول اينکه ما هدايت مي‌شويم و دوم اينکه ما ثابت مي‌کنيم به هيچ گروه و سازمان خارجي وابسته نيستيم و يک مجموعه مستقل هستيم. ما اين توانمندي را درخود داريم که با صداوسيما يک همکاري مشترک را آغاز کنيم، آنهم بر اساس يک تفاهم‌نامه.»

ما به مناسبت‌هاي مذهبي احترام مي‌گذاريم
مدير هماهنگي شرکت رسانه‌اي موبي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو اظهار داشت: «ما حاضريم سريال‌هايي که باعث نگراني مقامات ايران است را حذف کنيم اما زماني اين کار را مي‌کنيم که يک تفاهم وتوافقي صورت بگيرد. حداقل بايد جايگزيني براي پخش به جاي اين سريال‌ها انتخاب شود. اگر اين‌طور نشود، ما چيزي براي پخش نداريم. چه چيزي را پخش کنيم؟ ما آمادگي اين را داريم که از امروز مذاکرات خود را آغاز کنيم. جذابيت‌هاي فرهنگي و توريستي بسياري در ايران وجود دارد، ما مفاخر و مشاهير مشترکي داريم که مي‌توانند زمينه‌هاي بسيار خوبي براي همکاري مشترک دارند.
متأسفانه به فارسي‌وان هميشه با ديد منفي نگاه شده است که ناشي از همان اطلاعات غلط است. ما تمام مناسبت‌هاي مذهبي را رعايت کرديم، از روزي که تلويزيون را تأسيس کرديم، احترام به مناسبت‌هاي مذهبي به عنوان يک اصل در کار ما وجود داشته است. چون ما مسلمان هستيم. ما براي اولين بار به عنوان يک شبکه‌اي که از خارج ايران پخش مي‌شود، در اذان «علياً ولي‌الله» را گذاشتيم؛ آن‌ هم از کجا، از قلب يک کشور عربي که مجموعه‌اي از وهابيت هم در اين کشورهاي عربي فعال هستند.»

تکذيب وابستگي به مرداک
حاجي کميل در خصوص ارتباط اين شبکه ماهواره‌اي با مورداک نيز گفت: «اتفاقاً من مورداک را زماني شناختم که نامش را از طريق رسانه‌هاي ايران شنيدم. قبل از آن من شناخت خوبي از مورداک نداشتم. بعد يک مقدار تحقيق کردم تا ببينم قضيه چيست و اين مورداک کيست. بعد متوجه شدم که به عنوان بزرگترين امپراطور رسانه در دنيا مطرح است و متوجه شدم که اتهام بستن ما به مورداک مثل اين مي‌ماند که فلان بقالي کوچک سر کوچه مال فلان رئيس‌جمهور است؛ يعني ما در اين حد کوچک هستيم.... ما وابستگي به مورداک را تکذيب مي‌کنيم و هيچ وابستگي به هيچ ارگان يا گروه سياسي هم نداريم... اجازه بدهيد اينجا توضحيات بيشتري هم بدهم.
ببينيد 50 درصد سهم شبکه فارسي‌وان متعلق به گروه رسانه‌اي موبي و 50 درصد آن متعلق به شرکت استار است. ما با شاخه هند شبکه استار مشارکت داريم. شاخه هند استار با شاخه هنگ‌کنگ مشارکت دارد و در حقيقت يکي از بخش‌هاي شريک شريک شريک ما با فاکس‌نيوز (شبکه تلويزيوني آمريکايي متعلق به مورداک) شراکت دارد که ربطي به ما ندارد. ما هرگونه رابطه مستقيم و غرض‌آلود را با مجموعه مورد اشاره شما تکذيب مي‌کنيم....»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس