این كاوشگر را پژوهشگران سازمان فضایی ایران در پژوهشگاه هوافضای این سازمان طراحی و ساخته اند.
دكتر 'حمید فاضلی' روز چهارشنبه در مراسم گشایش نخستین سامانه ستاره یاب ملی ایران در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد كه در این پرتاب تصمیم داریم مطالعاتی روی علایم حیاتی موجود زنده و ثبت نتایجی داشته باشیم كه در آینده برای اعزام انسان به فضا برای ما مهم است.
سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: پرتاب این كاوشگر دستاوردهای مهمی در حوزه تحقیقات زیستی و تكنولوژی های پشتیبان حیات و عملیات رهگیری و بازیابی برای سازمان فضایی ایران به همراه خواهد داشت و تحقق آن یكی از گام های مقدماتی برای اجرای پروژه عظیم ملی اعزام انسان به فضا محسوب می شود.
وی در مورد ماهواره فجر كه پیش از این اعلام شده كه در خرداد ماه امسال پرتاب می شود، گفت: این ماهواره در حال تكمیل شدن است و در آینده نزدیك پس از رفع مشكلات به فضا پرتاب خواهد شد.
فاضلی در مورد پرتاب ماهواره شریف یادآور شد كه این ماهواره یكی از مهمترین دستاورهای عرصه هوا وفضای كشور است. زیرا سامانه تصویر برداری این ماهواره تصاویری با دقت بالا را تهیه می كند.
به گفته وی ماهواره شریف در زمان خود به فضا پرتاب می شود.
سرپرست سازمان فضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد مشكل تصویر برداری ماهواره نوید گفت: تصاویر دریافت شده از این ماهواره هیچ مشكلی نداشته و هم اكنون تصاویر گرفته شده، منتشر شده و در مركز فضایی البرز به نمایش در آمده است.
وی خاطرنشان كرد كه تصاویر گرفته شده ماهواره نوید به عنوان یك كار دانشگاهی بسیار باارزش است.
اولین سامانه ستاره یاب ملی ایران (نصیر 1) امروز - چهارشنبه - با حضور جمعی از مسئولان در دانشكده هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی رونمایی شد.
این سامانه ستاره یاب به عنوان یكی از دقیقترین ابزارآلات ناوبری با استفاده از اطلاعات ستارگان در فضای لایتناهی به تعیین وضعیت ماهواره اقدام می كند.