کد خبر 124235
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۶

در حالي از چند سال پيش وعده توليد انبوه پارچه چادر مشكي در كشور از سوي مسئولان داده شده كه هنوز توليد اين محصول پرمصرف در ايران با موانع زيادي مواجه بوده و عملا وعده‌ها در اين زمينه محقق نشده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، بحث توليد پارچه چادر مشكي در ايران چند سال پيش از سوي وزارت صنايع و معادن وقت با تبليغات فراوان مطرح شد. با اين وجود كاهش تعرفه واردات اين محصول از 70 به 20 درصد آن هم با فاصله كوتاهي بعد از مطرح شدن ايده توليد آن حرف و حديثهاي فراواني را به همراه داشت.
 
اين در حالي بود كه مسئولان وزارت صنايع و معادن وقت وعده‌هاي زيادي در زمينه داخلي‌سازي پارچه چادر مشكي مطرح كرده و افزايش تعرفه واردات را نيز كمك به سرمايه‌گذاران اين حوزه اعلام كرده بودند.
 
در حال حاضر كارخانه حجاب شهركرد اصلي‌ترين اميد مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمينه توليد داخلي پارچه چادر مشكي است. تلاشهايي نيز در اردكان يزد در حال انجام است.
 
در همين حال مهدي اسلام‌پناه - مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت، در پاسخ به اين سوال كه چرا اين وزارتخانه مدام در زمينه توليد پارچه چادر مشكي وعده مي‌دهد؟ عنوان كرد: توليد پارچه چادر مشكي وعده نيست، بلكه يكي از اولويتهاي اصلي ما در حوزه سرمايه‌گذاري است. يعني به محض مراجعه بخش خصوصي، دولت حمايت بنيادي و ريشه‌اي مي‌كند.
 
او با بيان اين‌كه طرحهاي متقاضيان سرمايه‌گذاري در حوزه توليد پارچه چادر مشكي در كمترين زمان ممكن بررسي و به بانك عامل معرفي مي‌شود، افزود: براي سرمايه‌گذاري در توليد پارچه چادر مشكي توسط بخش خصوصي نياز به ايجاد انگيزه داريم كه در اين راستا پيش‌نويس لايحه حمايت از توليدكنندگان اين محصول در حال تدوين است.
 
اسلام‌پناه در پاسخ به اين سوال كه آيا توليد پارچه چادر مشكي در كشور صرفه اقتصادي دارد يا خير؟ گفت: محصول توليد داخل بايد از تيراژ و كيفيت مناسب برخوردار بوده و در همين حال واردات گسترده چادر مشكي نيز مديريت شود. كاهش تعرفه واردات مربوط به دوران ما نيست و ما تلاش مي‌كنيم تا تعرفه واردات پارچه چادر مشكي از ساير تعرفه‌هاي مشابه آن جدا شود.
 
مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنين در پاسخ به اين سوال كه توليد داخل چند درصد از نياز بازار را تامين مي‌كند؟ گفت: توليد پارچه چادر مشكي در كشور قابل ملاحظه نيست و اكثرا نياز بازار از طريق واردات تامين مي‌شود. واردات گسترده چادر مشكي به صورت قاچاق، كالاي همراه مسافر، ته لنجي، بازارچه‌هاي مرزي و همچنين واردات قانوني در حال انجام است و در چنين شرايطي پا گرفتن توليد دشوار است.
 
اين مقام مسئول همچنين با اشاره به تخصيص اعتبار 48 ميليون دلاري از صندوق توسعه ملي به كارخانه حجاب شهركرد افزود: اين كارخانه به بانك عامل معرفي شده و پرداخت تسهيلات در مرحله عقد قرارداد است.
 
به گفته اسلام‌پناه در چند وقت اخير متقاضياني براي سرمايه‌گذاري در حوزه توليد پارچه چادر مشكي به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه كرده‌اند.
 
در همين حال جمشيد بصيري تهراني - دبیر سابق انجمن صنایع نساجی ایران، نيز در پاسخ به این موضوع كه گاهی مطرح می‌شود یك گروه سیاسی خاص در كشور در موضوع واردات پارچه چادر مشكی به كشور فعالیت زیادی دارد، عنوان كرد: 90 درصد بازاریها وابسته به این حزب سیاسی خاص هستند، اما این دلیل نمی‌شود كه این افراد بخواهند در تولید داخلی پارچه چادر مشكی اخلال ایجاد كنند.
 
عمده نیاز ایران به پارچه چادر مشكی از طریق واردات از كشورهای شرق آسیا به ویژه كره‌جنوبی، ژاپن و اندونزی تامین می‌شود. برآورد می‌شود كه حداقل نیاز سالانه كشور به پارچه چادر مشكی 35 میلیون متر مربع باشد.
 
براساس آخرين آمار گمرك ایران در سال 1389 بيش از 16 هزار تن پارچه چادر مشكي به ارزش 81 ميليون دلار وارد كشور شد.
 
برخي محاسبات نشان مي‌دهد كه با در نظر گرفتن قيمت 15 تا 20 هزار تومان براي هر متر پارچه چادر مشكي سالانه سودي معادل يك ميليارد دلار به جيب واردكنندگان پارچه چادر مشكي مي‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس