طي هفته اخير دو اجلاس معتبر توسط مجمع جهاني ماليه اسلامي و مجمع جهاني اقتصاد، برگزار شد که موضوع مهم مشترکي که در آنها مورد بررسي قرار گرفت، بحران اقتصاد دوبي بود.

به گزارش خبرنگار بين الملل مشرق، در اکثر ميزگردهاي مجمع جهاني ماليه اسلامي که هفته گذشته در مالزي برگزار شد، نبود اعتماد سرمايه‌گذاران و بي‌تفاوتي دولت را علل بحران بدهي‌ها در دوبي خوانده شد.
بر اساس گزارشي که خبرگزاري رسمي مالزي (برناما) ارائه کرده، به گفته حاضران در اين اجلاس، اکثر سرمايه‌گذاران فعاليت‌هاي خود در دوبي را متوقف کرده‌اند و بانک‌ها نيز به شدت وام‌دهي را کاهش داده‌اند و شرايط بسيار دشواري براي وام‌دهندگان در نظر مي‌گيرند. شرکت‌کنندگان علت عدم واکنش بموقع دولت امارات به بحران دوبي را در اين دانستند که دولت امارات هيچ‌گاه انتظار بروز چنين بحراني را نداشت. چنين ديدگاهي در اجلاس مجمع جهاني اقتصاد نيز مطرح شد و دولت امارات به علت عدم پيش‌بيني بروز بحران و رکود در دوبي مورد سرزنش قرار گرفت.
با بروز بحران بدهي‌ها در دوبي، شرکت «دوبي ورلد» که مهمترين هولدينگ سرمايه‌گذاري حاکمان اين منطقه است، 6 ماه بازپرداخت بدهي‌ 59 ميليارد دلاري خود به بانک‌ها را عقب انداخت. کل بدهي اميرنشين دوبي 80 ميليارد دلار است.
در همين حال، تحليلگران پيش‌بيني مي‌کنند به علت ناتواني در بازپرداخت بدهي‌ها، حکومت دوبي مجبور به فروش اموال و دارايي‌هاي خود همچون منطقه آزاد جبل علي و هتل آتلانتيس خواهد شد.
همچنين در نشستي که با موضوع «بررسي آينده دوبي» در جريان اجلاس مجمع جهاني اقتصاد در مراکش برگزار شد، کارشناسان تاکيد کردند که دوبي براي به دست آوردن جايگاه سابق خود به عنوان قطب تجاري اقتصاد منطقه، راه ساده‌اي در پيش ندارد. در اجلاس مجمع جهاني اقتصاد، سخنرانان بحران دوبي را با بحران مالي دهه 1980 آسيا تشبيه کردند. در اين اجلاس تاکيدشد که دوبي نيازمند اصلاح ساختار اساسي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس