کد خبر 12399
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۵
- ۰ نظر
- چاپ
دفتر پاسخگويي دولتي ايالات متحده آمريکا(GAO) گزارشي مبني برآسيب پذيري سفارتخانه هاي اين کشور دربرابر اعتراضات و تهديدات منتشر نموده و استاندارد امنيتي جديدي براي طراحي معماري اين ساختمان ها تدوين نموده است
مشرق--آنچه که در تحليل مسايل امنيتي ايالات متحده ضروري است، عنايت به اين نکته است که آمريکا همواره در کنش هاي امنيتي از مکتب سوم امنيتي يعني مکتب فرصت محور استفاده مي کند يعني آنکه تهديد را به عنوان يک مقوله بيروني تبيين نموده و آن را به فرصت تبديل مي نمايد. يکي از نقايص اين مکتب آن است که بايد همواره تهديدي موضوعيت داشته باشد تا بتوان آن را به فرصت تبديل نمود و آنگاه که صحنه خالي از تهديد بود به ناچار بايد تهديد را خود به وجود بياورند.
با عنايت به اين نکته، قابل ذکر است که کنش هاي ديپلماتيک يا نظامي آمريکا در جهان ، همواره افکار عمومي و ملت هاي جهان را عليه او تحريک نموده و ميزان بالاي تنفر از آمريکا را به مثابه امپرياليسم جهاني محقق نموده است. لذا طبيعي است که صورت عملي اين انزجار در تظاهرات ها و تجمع هاي اعتراضي در برابر سفارت خانه ها و دفاتر دولتي مربوط به امور خارجه اين کشور و گاه حمله و تصرف آنها نمود پيدا کند.
در چنين شرايطي دفتر پاسخگويي دولتي ايالات متحده آمريکا (GAO) در واشنگتن دي سي در سال 2008 گزارشي مبني برآسيب پذير بودن اغلب سفارت خانه هاي اين کشور دربرابر اين اعتراضات و حملات، منتشر نموده و تصريح کرده که اين ساختمان ها فاقد استاندارد هاي امنيتي است . در اين گزارش با اشاره به حملات موشکي امسال به سفارت خانه آمريکا در عراق، تصرف سفارت در بلگراد صربستان در سال 2008 ، حمله به کنسولگري در مکزيک، لبنان، تانزانيا، کنيا و... استاندارد جديدي براي طراحي و ساخت سفارت خانه ها ارائه نموده که معماران، در مطالعه و روند طراحي اين ساختمان ها آنها را مد نظر قرار دهند. از جمله :
- عقب نشيني 100 فوتي از لبه هاي خيابان ها براي محافظت از انفجار کنار معابر
- دارا بودن سايت هاي 15 هکتاري يا بيشتر
- دوري از مرکز شهر (که اغلب نمي توان سايت 15 هکتاري در آن جا يافت)
- کاهش استفاده از شيشه و کاهش سطح پنجره ها به کمتر از 15 درصد سطح ديوار ها
- استفاده از تکنيک هاي ساخت و ساز و مصالح مقاوم در برابر انفجار
در همين خصوص مرکز ابتکارات جهاني در دانشگاه کارولايناي شمالي آمريکا گزارشي را با عنوان "طراحي معماري در قرن ترور" براي سفارت خانه هاي ايالات متحده منتشر نموده است که حاوي عکس هايي از 20 سفارتخانه ايالات متحده و توصيف معماري حاکم بر آنها، و نيز روند طراحي و نمونه هايي از الگوي طراحي معماري جديد سفارت خانه هايي که مورد حمله قرار گرفته است مي باشد.
* فضاي شفاف بهتر از فضاي امنيتي
معمار کانادايي آرتور اريکسون ، دريافت کننده جايزه مدال طلاي انستيتوي معماري آمريکا و طراح سفارت کانادا در واشنگتن در مصاحبه اي اذعان داشته است که در طراحي سفارت آمريکا در کانادا ايده اي متفاوت را دنبال کرده که برخلاف ايجاد فضايي امنيتي، منجر به ايجاد حس دعوت کنندگي و ايجاد فضاي باز شده است. او توضيح مي دهد" اين رويکرد غلط است که ملاحظات امنيتي، مهمترين اولويت باشد. اما اگر شما مجبور به حفظ اولويت ملاحظات امنيتي هستيد، آن را پنهان کنيد. اولويت اين ساختمان ها را زيبايي قرار دهيد و بدانيد اگر يک ساختمان فوق العاده امنيتي بنا کنيد، مخالفان را براي خصومت و بمب گذاري بيشتر تحريک و تطميع مي کنيد."