به گزارش مشرق، در زمان صدام سیاست خدمت نظام وظیفه اجباری از سیاستهایی بود که کمتر کسی از آن حمایت میکرد.اما اکنون دو تن از نمایندگان کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق پیشنهاد کردهاند خدمت نظام وظیفه اجباری احیا شود که احتمال دارد موجب خشم مناطق کردنشین در شمال و مناطق شیعه نشین در جنوب شود زیرا این مناطق در گذشته بیش از دیگر نقاط عراق قربانی رفتارهای تند و تهاجمی ارتش صدام ،دیکتاتور سابق عراق، شده اند.
عمار تهمه یکی از اعضای حزب شیعی فضیلت و حامد المطلق از نمایندگان سنی و فرمانده سابق یک لشکر ارتش عراق، معتقدند در حال حاضر شرایط برای اجرای چنین قانونی خوب است و خدمت سربازی میتواند حس شهروندی ایجاد کند.
تهمه گفت احیای خدمت نظام وظیفه اجباری سبب کاهش نرخ بیکاری در بین مردان جوان میشود که هم اکنون نرخ آن دوازده درصد است ولی گفته میشود میزان واقعی آن بسیار بیشتر است.وی همچنین اعتقاد دارد خدمت نظام وظیفه میتواند پس از سالیان متمادی خشونت ناشی از تهاجم سال دوهزارو سه آمریکا، موجب تقویت هویت ملی در عراق شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از تهاجم آمریکا، حکومت ائتلافی موقت عراق ارتش و دستگاه امنیتی عراق را منحل کرد. پس از انحلال ارتش سابق، تشکیل ارتشی جدید از نقطه صفر شروع شد. این ارتش هم اکنون حدود 300هزار نیرو دارد.
حمید فاضل استاد علوم سیاسی دانشگاه بغداد نیز معتقد است احیای ثبت نام مشمولین نظام وظیفه میتواند به حضور عادلانه قومیتهای مختلف در نیروهای مسلح شود هرچند ممکن است به کیفیت آن لطمه بزند.
نمایندگان پارلمان عراق پیشنهاد کردهاند برای کاستن از تنشهای قومی این کشور وکاهش بیکاری فزاینده جوانان، همچون زمان صدام دیکتاتور سابق، خدمت نظام وظیفه اجباری احیا شود.