کد خبر 121891
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۷

رئيس جمهوري آمريكا و همپيمانان اين كشور در سازمان پيمان آتلانيك شمالي ظاهرا به موضع يكساني درباره متقاعد كردن مردم افغانستان مبني بر اينكه جنگ در كشور آنها طي دو سال آينده خاتمه خواهد يافت، دست يافته‌اند.

به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت: رهبران 28 كشور عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) با يادآوري هزينه‌هاي سنگين جنگ افغانستان كه به كشته شدن بالغ بر 3000 عضو اين ائتلاف بين‌المللي منجر شده است، اعلام كردند كه جنگ افغانستان طي دو سال آينده خاتمه خواهد يافت. اين جنگ همچنين به كشته و زخمي شدن هزاران هزار افغان منجر شده است.
در حالي كه تظاهرات‌هاي ضد جنگ در نزديكي محل نشست سران كشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي در شيكاگو به درگيري با پليس منجر شده است، گفته مي‌شود نشست دو روزه ناتو با هدف تعيين استراتژيك‌هاي خروج نيروها از افغانستان و ارائه تعهدات در قبال آموزش و حمايت مالي از نيروهاي افغان است.

پيش از آنكه سران ناتو با حامد كرزاي، رئيس جمهوري افغانستان ملاقات كنند باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا در سفري غير منتظره به كابل رفت و پيمان همكاري استراتژيك را با رهبر افغانستان به امضا رساند. در اين پيمان به اين مساله اشاره شده است كه نيروهاي بين‌المللي تا پايان سال 2014 از افغانستان خارج خواهند شد.



رئيس جمهوري آمريكا كه قرار است در ماه نوامبر در انتخابات رياست جمهوري اين كشور شركت كند در حال حاضر با چالش‌هاي بسياري رو به رو است.

اوباما خاطرنشان كرد: ما اطمينان داريم كه در مسيري درست حركت مي‌كنيم و آنچه اين نشست سران ناتو نشان مي‌دهد اين است كه جهان از استراتژي كه ما اعمال مي‌كنيم، حمايت مي‌كند.

با اين حال فرانسوا اولاند، رئيس جمهوري جديد فرانسه كه به نظر موضع متفاوتي نسبت به اين ائتلاف بين‌المللي دارد، همچنان برپايه تصميم‌هاي خود در كمپين انتخاباتي‌اش عمل مي‌كند.

وي با اشاره به اينكه فرانسه به آموزش نيروهاي افغان پس از سال 2012 ادامه خواهد داد، اعلام كرد: من به همه گفتم كه مساله حضور نيروهاي فرانسوي در افغانستان به تماميت ارضي فرانسه مربوط مي‌شود و همه بايد متوجه اين مساله باشند.

از سوي ديگر كرزاي اعلام كرد، نمي‌خواهد كشورش به عنوان باري بر شانه‌هاي جامعه بين‌المللي باشد.

رئيس جمهوري افغانستان در ادامه تصريح كرد كه افغانستان به دنبال پايان دادن به جنگ و واگذاري مسئوليت‌هاي امنيتي به نيروهاي افغان است تا از اين طريق بستري براي تحولات اجتماعي و سياسي فراهم آيد.

اين در حالي است كه آندرس فوگ راسموسن، دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) تاكيد كرد: به محض اينكه مسئوليت‌هاي امنيتي تا پايان سال 2014 به نيروهاي افغان واگذار شود عمليات نظامي ما در اين كشور خاتمه خواهد يافت اما در اين زمان ما از افغانستان خارج نخواهيم شد.

يكي از مقام‌هاي غربي در گفت‌وگو با خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كشورهايي كه نيروي نظامي در افغانستان دارند متعهد شدند پس از سال 2014 براي حمايت از نيروهاي امنيتي افغانستان يك ميليارد دلار به اين كشور جنگ زده اختصاص دهند.

در همين حال حضور آصف علي زرداري، رئيس جمهوري پاكستان در نشست سران ناتو اميدها را براي همكاري دولت اسلام آباد با ناتو افزايش داده است.

در صورتي كه پاكستان با انتقال تجهيزات ناتو از طريق خاك اين كشور به افغانستان موافقت كند، اين ائتلاف بين‌المللي شاهد بسياري از مشكلات كنوني نخواهد بود.

دبيركل ناتو هم‌چنين در رابطه با مساله سوريه اعلام كرد: ائتلاف دفاعي غربي هيچ قصدي براي مداخله در سوريه ندارد.

از سوي ديگر خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: جان آلن، فرمانده آمريكايي نيروهاي آمريكايي در افغانستان با هشدار درباره اينكه روند واگذاري مسئوليت‌هاي امنيتي به نيروهاي افغان مي‌تواند به تشديد درگيري‌ها در اين كشور منجر شود، گفت: خروج نيروها بدين معنا نيست كه ما به مبارزات خود پايان خواهيم داد و هيچ عمليات نظامي وجود نخواهد داشت.

اوباما پس از گفت‌وگوي طولاني مدت با رئيس جمهوري افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر وظيفه ما اعمال استراتژي‌هاي مشخص شده به گونه‌ موثر در افغانستان است.

هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا نيز با رئيس جمهوري پاكستان ديدار كرد. در اين ملاقات طرفين به بحث و گفت‌وگو درباره باز شدن جاده‌هاي پاكستان به منظور انتقال منابع و تجهيزات ناتو پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس